Přikrmování mrkví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Teď už mu to je jedno, ale on ze začátku snášel všechno hůř
Jinak alergie na nic, on je jak popelnice
, ale pak všechno prožívá, dlouho trpěl na prdíky, takže doteď piji fenyklový čaj
a mě dělá dobře taky, takže si ani nestěžuji
Ale třeba vím, že holčiny co krmí UM, tak jim děti po kaši nespí a kroutí se
no tohle je těžké, musí se to vyzkoušet, každé dítě je jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Megous píše:
Zdravím všechny maminky a obracím se na Vás s prosbou!!!
Už jsou našemu drobečkovi 4. měsíce a zčínáme se zeleninou. Už tři dny dostává vařenou a rozmixovanou mrkev, papá jí ze lžičky moooc pěkně. Ale pak v průběhu dne už vůbec nechce vipít celou svojí dávku mlíčka a v noci kdy jindy mooc pěkně spinkal se sice neprobudí ale kňourá tak že ostatní obyvatelé ložnice oka nezamhouříJá já opravdu nevím jestli je to tou mrkví nebo prostě jen nějaké období. Má někdo z Vás podobné tyraně doma? Mám vysadit mrkev? Nebo jen vydržet? Moc děkuji za všechny názory Eliška
všichni doporučují první lžičku mrkev a to je snad nejhorší,dej mu i brokolici já kupuji vše od Hami my jsme taky papali dlouho mrkev a pak přišlo neskutečné bolení bříška a zácpa hrozně tvrdá stolice dolovala jsem jí teploměrem,jasně začni mrkví max.3dny a pak přidej tu brokolici nebo květák ale pozor to taky nadýmá,musíš to tak nějak střídat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kozisek píše:
peti a ty dáváš kaši na noc, to je vlatně taky příkrmto doporučují naopak - zeleninu a pak až kaši. Ale to jako nerýpu, jen konstatuji. Já malého kojila normálně do ukončeného šestého, takže ze své zkušenosti nepíši, jen co jsem si přečetla
No nám Dr. doporučila od toho uk 4m dávat večer kaší, pak po týdnu přidat zeleninu. Tak jsem to tak udělala, jenže s tou zeleninou to bylo těžký, nic krom mrkve nejedla. Takže jsme zůstali jen u té kaše na noc (jí ve 20, budí se pak až v 5h ráno). Znovu jsem to konzultovala s Dr. a říkala mi že teda na tu zeleninu nemám spěchat a nechat to až na uk. 6m - takže tatáž Dr mi jednou poradila to a podruhé ono ![]()
- Citovat
- Upravit
kozisek píše:
Si z toho zase děláte sranduale vážně, že hodně dětí z kaše bolí bříško
u nás tedy byla zase radikálnější kaše, když nebyl zvyklý na UM
hůř si zvykl na tu než na mrkev, ale on je docela cíťa na bříško
![]()
Jsem zvědavá, jestli se dozvím ještě něco zajímavého, abych pak mohla házet moudra
Malá je na UM, takže to asi pro ní nebyl takový skok - navíc teda pije jí už měsíc a pořád z flašky - někdy to je sice už hodně tuhé, ale jde jí to tahat. Bohužel už v těch 20h usíná a nevím jestli by mi v tuto dobu neodmítala tu kaši lžičkou, chci to už několik dní vyzkoušet, ale vždycky jak jí vidím (oči zavřené, nálada pod psa), tak jí to dám do flašky.
- Citovat
- Upravit
A bříško jí teda nebolí a spinká krásně
a fenyklový čaj jsem jí dala tuto sobotu poprvé (pytlíkovaný, doteď měla granulovaný fenyklový, nebo pro spokojené bříško nebo švestkovou ředěnou šťávu) a měla průjem ještě v pondělí … to bylo co prd to hovínko v plíně ![]()
- Citovat
- Upravit
Jé to máš dobrý, že takhle chrupe
ten náš cipís měl pořád kroucení, snad do osmého měsíce
celou noc nespí doteď. No to neva, že dostává do lahvičky, bych to nijak nehrotila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se zatím na zeleninu vykašlala. Pokud normálně po UM přibírá, není důvod už přikrmovat. Některé děti na to prostě nejsou ve 4 měsících nejsou ještě zralé a nedělá jim to dobře na zažívání, tak proč jim ho zbytečně dráždit. Navíc je to zastaralý názor. Zkusila bych to za měsíc. Moje malá byla taky na UM a přikrmovali jsme až od konce 6. měsíce. Není kam spěchat.
Mrkni na www.kojeni.net
zaváděbí příkrmů - postup
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem po poradě s lékařem, umělého mléka (sežere) spapa 230ml což je na jeho věk docela hodně vůbec není tlustej jen strašně velikej teď měříme nějakech 68 cm. Tak proto asi doporučil tu zeleninu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
víte mě by docela zajímalo co s tím kaděním nám taky moc nejde dnes to bylo s trubičkou přitom to vše střídám zařadila jsem i ovoce ale přijde mi že prdola je moc nafouklý mno nepřijde vím to hrozně prdí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zkus naředit švestkovou šťávu, prý prodávají přímo pro děti a fenyklový čajík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám švestkovou šťávu od hipp je od ukončeného4.měsíce tak nevím zda jí mám zředit,zředila bych jí čajíkem nebo jestli mu jí mám dát rovnou nezředěnou na obale nic o zředění nepíšou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to ředí spíš kvůli obsahu cukru, prý je to docela sladké, ale já zkušenost nemám, nikdy jsem to nedávala, zkus jí to trochu naředit a dát do lahvičky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kozisek píše:
Ono to ředí spíš kvůli obsahu cukru, prý je to docela sladké, ale já zkušenost nemám, nikdy jsem to nedávala, zkus jí to trochu naředit a dát do lahvičky
mno já mu to jednou dávala a neředěný,tak cca10 lžiček.myslím si že ten cukr by měl být v normě když je to přímo pro děti ale já to radši smíchám s čajem a bude to bumbat celý den dám 50ml čaje a 50ml šťávy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
donaga píše:nikulineškaa píše:Klidně nařeď,ono to je vážně strašně sladké. A na mojí malou zabrala i naředěná
mám švestkovou šťávu od hipp je od ukončeného4.měsíce tak nevím zda jí mám zředit,zředila bych jí čajíkem nebo jestli mu jí mám dát rovnou nezředěnou na obale nic o zředění nepíšou
takže můžu v pohodě do čajíku nevadí to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak jsem holky slyšela že prej čsjík ství kakání co je na tom pravdy??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit