Přikrmování mrkví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
20.1.11 11:53

Teď už mu to je jedno, ale on ze začátku snášel všechno hůř :think: Jinak alergie na nic, on je jak popelnice :oops: :mrgreen: , ale pak všechno prožívá, dlouho trpěl na prdíky, takže doteď piji fenyklový čaj :-D a mě dělá dobře taky, takže si ani nestěžuji :lol: Ale třeba vím, že holčiny co krmí UM, tak jim děti po kaši nespí a kroutí se :nevim: no tohle je těžké, musí se to vyzkoušet, každé dítě je jiné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.11 11:59
Megous píše:
Zdravím všechny maminky a obracím se na Vás s prosbou!!!
Už jsou našemu drobečkovi 4. měsíce a zčínáme se zeleninou. Už tři dny dostává vařenou a rozmixovanou mrkev, papá jí ze lžičky moooc pěkně. Ale pak v průběhu dne už vůbec nechce vipít celou svojí dávku mlíčka a v noci kdy jindy mooc pěkně spinkal se sice neprobudí ale kňourá tak že ostatní obyvatelé ložnice oka nezamhouří :cry: Já já opravdu nevím jestli je to tou mrkví nebo prostě jen nějaké období. Má někdo z Vás podobné tyraně doma? Mám vysadit mrkev? Nebo jen vydržet? Moc děkuji za všechny názory Eliška

všichni doporučují první lžičku mrkev a to je snad nejhorší,dej mu i brokolici já kupuji vše od Hami my jsme taky papali dlouho mrkev a pak přišlo neskutečné bolení bříška a zácpa hrozně tvrdá stolice dolovala jsem jí teploměrem,jasně začni mrkví max.3dny a pak přidej tu brokolici nebo květák ale pozor to taky nadýmá,musíš to tak nějak střídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
20.1.11 12:29
kozisek píše:
peti a ty dáváš kaši na noc, to je vlatně taky příkrm :think: to doporučují naopak - zeleninu a pak až kaši. Ale to jako nerýpu, jen konstatuji. Já malého kojila normálně do ukončeného šestého, takže ze své zkušenosti nepíši, jen co jsem si přečetla :think:

No nám Dr. doporučila od toho uk 4m dávat večer kaší, pak po týdnu přidat zeleninu. Tak jsem to tak udělala, jenže s tou zeleninou to bylo těžký, nic krom mrkve nejedla. Takže jsme zůstali jen u té kaše na noc (jí ve 20, budí se pak až v 5h ráno). Znovu jsem to konzultovala s Dr. a říkala mi že teda na tu zeleninu nemám spěchat a nechat to až na uk. 6m - takže tatáž Dr mi jednou poradila to a podruhé ono :nevim:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
20.1.11 12:31
kozisek píše:
Si z toho zase děláte srandu :lol: ale vážně, že hodně dětí z kaše bolí bříško :nevim: u nás tedy byla zase radikálnější kaše, když nebyl zvyklý na UM :think: hůř si zvykl na tu než na mrkev, ale on je docela cíťa na bříško :oops: :roll:
Jsem zvědavá, jestli se dozvím ještě něco zajímavého, abych pak mohla házet moudra :lol:

Malá je na UM, takže to asi pro ní nebyl takový skok - navíc teda pije jí už měsíc a pořád z flašky - někdy to je sice už hodně tuhé, ale jde jí to tahat. Bohužel už v těch 20h usíná a nevím jestli by mi v tuto dobu neodmítala tu kaši lžičkou, chci to už několik dní vyzkoušet, ale vždycky jak jí vidím (oči zavřené, nálada pod psa), tak jí to dám do flašky.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
20.1.11 12:32

A bříško jí teda nebolí a spinká krásně :) a fenyklový čaj jsem jí dala tuto sobotu poprvé (pytlíkovaný, doteď měla granulovaný fenyklový, nebo pro spokojené bříško nebo švestkovou ředěnou šťávu) a měla průjem ještě v pondělí … to bylo co prd to hovínko v plíně :-?

• Citovat
  • Upravit
35545
20.1.11 12:35

Jé to máš dobrý, že takhle chrupe :palec: ten náš cipís měl pořád kroucení, snad do osmého měsíce :zed: celou noc nespí doteď. No to neva, že dostává do lahvičky, bych to nijak nehrotila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
20.1.11 12:58

Já bych se zatím na zeleninu vykašlala. Pokud normálně po UM přibírá, není důvod už přikrmovat. Některé děti na to prostě nejsou ve 4 měsících nejsou ještě zralé a nedělá jim to dobře na zažívání, tak proč jim ho zbytečně dráždit. Navíc je to zastaralý názor. Zkusila bych to za měsíc. Moje malá byla taky na UM a přikrmovali jsme až od konce 6. měsíce. Není kam spěchat.
Mrkni na www.kojeni.net
zaváděbí příkrmů - postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.1.11 13:14

Začala jsem po poradě s lékařem, umělého mléka (sežere) spapa 230ml což je na jeho věk docela hodně vůbec není tlustej jen strašně velikej teď měříme nějakech 68 cm. Tak proto asi doporučil tu zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.11 14:25

víte mě by docela zajímalo co s tím kaděním nám taky moc nejde dnes to bylo s trubičkou přitom to vše střídám zařadila jsem i ovoce ale přijde mi že prdola je moc nafouklý mno nepřijde vím to hrozně prdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
20.1.11 17:47

Tak zkus naředit švestkovou šťávu, prý prodávají přímo pro děti a fenyklový čajík :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.11 09:15

mám švestkovou šťávu od hipp je od ukončeného4.měsíce tak nevím zda jí mám zředit,zředila bych jí čajíkem nebo jestli mu jí mám dát rovnou nezředěnou na obale nic o zředění nepíšou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.1.11 09:55

Ono to ředí spíš kvůli obsahu cukru, prý je to docela sladké, ale já zkušenost nemám, nikdy jsem to nedávala, zkus jí to trochu naředit a dát do lahvičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.11 10:00
kozisek píše:
Ono to ředí spíš kvůli obsahu cukru, prý je to docela sladké, ale já zkušenost nemám, nikdy jsem to nedávala, zkus jí to trochu naředit a dát do lahvičky :think:

mno já mu to jednou dávala a neředěný,tak cca10 lžiček.myslím si že ten cukr by měl být v normě když je to přímo pro děti ale já to radši smíchám s čajem a bude to bumbat celý den dám 50ml čaje a 50ml šťávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.11 10:04
donaga píše:
nikulineškaa píše:
mám švestkovou šťávu od hipp je od ukončeného4.měsíce tak nevím zda jí mám zředit,zředila bych jí čajíkem nebo jestli mu jí mám dát rovnou nezředěnou na obale nic o zředění nepíšou
Klidně nařeď,ono to je vážně strašně sladké. A na mojí malou zabrala i naředěná :mrgreen:

takže můžu v pohodě do čajíku nevadí to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.11 12:39

tak jsem holky slyšela že prej čsjík ství kakání co je na tom pravdy??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat