Od kdy tuňák?

83
19.1.11 22:07

tuňák

Ahoj,mám dotaz na Vás maminky. Od kdy mohu dávat synovi tuňáka. Je mu 7m a začínáme baštit. :-) Předem děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7142
19.1.11 22:19

ahoj tunák a celkově ryby se doporučují až od dokončeného 12 měsíce. jsou to alergeny a hlavně zatěžují ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
19.1.11 23:34

Sladkovodní ryba od roka a mořská od dvou. Je to alergen a mořské ryby navíc obsahují veké množství težkých kovů. Na výrobce skleniček nedbej. Dávají do toho hovadiny a kolikrát i škodliviny. (pepř od 8. měsíce apod.) :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
19.1.11 23:36

Perfektní přehled kdy co zavádět najdeš na kojení.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
19.1.11 23:46

Rybám v dětském jídelníčku tleskám :potlesk:
Oproti dřívějšímu rezervovanému přistupu, kdy se doporučovalo s rybím masem počkat až do 2 let, se dnes doporučuje podávat dětem ryby již kolem roku věku, jsou země kde je rybí maso dokonce první masový přikrm který kojenec dostává. Obvykle se začíná masem ze sladkovodních ryb a pak se zařadí mořské, ale není to pravidlem. Nakonec alergie může být stejně na kapra jako na mořskou rybu. U dítěte s alergickou zátěží je třeba počkat několik dnů, než podáš jinou další potravinu, aby jsi případnou alergii na rybí maso odlišila a pro příště se rybě vyvarovala. Není pravda co se dříve tvrdilo, že by pozdější zavedení ryb do jídelníčku riziko alergie snížilo. Neprokázalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
20.1.11 00:11
lumáťa píše:
Rybám v dětském jídelníčku tleskám :potlesk:
Oproti dřívějšímu rezervovanému přistupu, kdy se doporučovalo s rybím masem počkat až do 2 let, se dnes doporučuje podávat dětem ryby již kolem roku věku, jsou země kde je rybí maso dokonce první masový přikrm který kojenec dostává. Obvykle se začíná masem ze sladkovodních ryb a pak se zařadí mořské, ale není to pravidlem. Nakonec alergie může být stejně na kapra jako na mořskou rybu. U dítěte s alergickou zátěží je třeba počkat několik dnů, než podáš jinou další potravinu, aby jsi případnou alergii na rybí maso odlišila a pro příště se rybě vyvarovala. Není pravda co se dříve tvrdilo, že by pozdější zavedení ryb do jídelníčku riziko alergie snížilo. Neprokázalo se to.

souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.1.11 08:26

Ryby co nejdřív. Vyzkoušet jako každou novou potravinu. Mořské jsou hodnotnější (jen bacha na výrobce a zemi původu - čínské nejíst ani z chovu ani z volného moře).
My začínali dlouho před 1. rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
20.1.11 13:05
AlenaKolin píše:
Ahoj,mám dotaz na Vás maminky. Od kdy mohu dávat synovi tuňáka. Je mu 7m a začínáme baštit. :-) Předem děkuji za radu

já začala dávat malé cca od roka ryby začala jsem treslou pak losos,tuňák atd… nejdřív jsem koupila ikdyž nejsem toho zastáncem skleničku od HAMI myslím brokolice,smetana,treska malá baštila až se jí dělaly boule za ušima :mrgreen: pak jsem začala kupovat větčinou čerstvé třeba tuňák stojí v Tescu 650,– kg takje jen pro ní koupím 200g udělám z toho 5 porcí do fólie a dám zamrazit. Já ryby moc nemusím takže když je ryby tak vařímdvě jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
21.1.11 17:21

Maminky,moc děkuji za rady. Měla jsem pocit že mám stravu nastudovanou ale stále vidím mezery. Ještě jednou moc děkuji. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
23.1.11 22:49
TýnkaK píše:
Sladkovodní ryba od roka a mořská od dvou. Je to alergen a mořské ryby navíc obsahují veké množství težkých kovů. Na výrobce skleniček nedbej. Dávají do toho hovadiny a kolikrát i škodliviny. (pepř od 8. měsíce apod.) :cert: :cert: :cert:

Ryby, co se davaji do detskych vyziv jsou specialne chovane ryby, takze tam tezke kovy nehrozi!
To znamena, ze co se ryb (ze sklenicek) tyce, je potreba se rozhodnout se „jen“ podle alergie. Zalezi jestli to nekdo chce resit nebo ne. Co se tyce kupovaneho tunaka pro deti.....tam bych skutecne pockala az se organizmus zodolni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.11 19:53

tak pro deti tunaka v zadnem pripade, leda, ze by byl bio
z morskych ryb pouze male, ty nemaji takovy obsah rtuti,
primo organizace v ruznych zemich, ktere se zabyvaji potravinami vydaly varovani, takze to zadny blabol neni

• Citovat
  • Upravit
260
28.6.11 01:28

absolutne souhlasim s Lumáťou. Akorat u tunaka bych se ptala na to, jakeho… Kupovaneho nekde v Tescu bych si pro dite netroufla. O jeho cerstvosti mam silne pochybnosti. Ale v detskych vyzivach bych ho dala. Tam je jistota, ze je to ryba specialne chovana a kontrolovana pro tyto ucely. Tunaka si nevybavuju, ale losos se mi libi treba v Sunarku – s bramborama, od 12m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.2.17 20:47

Nedávejte žádného tuňáka lepší bude uvařit broučkovi z místních surovin :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí