Přikrmování mrkví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
přikrmování mrkví
Zdravím všechny maminky a obracím se na Vás s prosbou!!!
Už jsou našemu drobečkovi 4. měsíce a zčínáme se zeleninou. Už tři dny dostává vařenou a rozmixovanou mrkev, papá jí ze lžičky moooc pěkně. Ale pak v průběhu dne už vůbec nechce vipít celou svojí dávku mlíčka a v noci kdy jindy mooc pěkně spinkal se sice neprobudí ale kňourá tak že ostatní obyvatelé ložnice oka nezamhouří
Já já opravdu nevím jestli je to tou mrkví nebo prostě jen nějaké období. Má někdo z Vás podobné tyraně doma? Mám vysadit mrkev? Nebo jen vydržet? Moc děkuji za všechny názory Eliška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak to by mě taky zajímalo.. já mám chlapečka už většího, ale kdž byl malý tak jsem si říkala, každý denmrkev, neni to blbé?? Jakože, mě by se taky přejedl každý den například misky mrkve i když je zdravá
Možná bych už volila i jiný druhý zeleniny, brambor..
Ale myslím, že tady budeš mít spíš názory, že je na příkrm brzo, jak jsem tak pročítala předešlé diskuze..
Osobně bych dávla mrkev obden, známá dávala každý den, celý týden, přijde mi to moc
Já bych když už dávala odben a nebo jinou - brambor, květák atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč jsi začala přikrmovat takto brzo? Pokud je na UM a začala jsi „jen tak, protože se to tak dělá“, tak je to podle mě zbytečné. Dokud dítě na mlíku přibírá, není důvod začínat s příkrmem. Podle toho, co píšeš, se mi zdá, že se nají mrkve na úkor mlíka, což určitě není dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti na UM se začínají přikrmovat od toho 4.m., zpravidla se začíná mrkví - po třech dnech dáš jinou zeleninku a zase zkoušíš, zda nebude reakce
Je to jednoduché. Mrkví - pokud ji spapá všechnu nahrazuješ jednu mléčnou dávku, tudíž pak nemusí vyžahnout celé mlíčko. V noci může mít problém s bříškem, stává se, že mrkev špuntuje
jak ti kaká? v kombinaci s mrkví to může být horší, tak jestli to není tím. Navíc si zvyká na úplně novou složku stravy, takže trávicí ústrojí si musí zase zvyknout, je jedno jak často dáváš, doteď měl jen mléko a taky stačilo, nemusí mít variabilní jídelníček. Jestli mu bude mrkev dělat problém zkus brambor, pozor na květák - nadýmá
celer alergen, dobrá je cuketa, dýně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes už se ani dítě na UM které přibírá na váze nemusí přikrmovat od uk. 4m.
Já začala a byla to chyba
- malá nechtěla nic jiného než mrkev, další zeleninu bojkotovala. Nakonec jsme po 14 dnech přerušili zeleninové obědy, vrátili se k UM a večerní kaši a jsme spokojené a klidnější obě dvě. Přikromovat začnu až od uk. 6 m.
- Citovat
- Upravit
peti a ty dáváš kaši na noc, to je vlatně taky příkrm
to doporučují naopak - zeleninu a pak až kaši. Ale to jako nerýpu, jen konstatuji. Já malého kojila normálně do ukončeného šestého, takže ze své zkušenosti nepíši, jen co jsem si přečetla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kozisek píše:
peti a ty dáváš kaši na noc, to je vlatně taky příkrmto doporučují naopak - zeleninu a pak až kaši. Ale to jako nerýpu, jen konstatuji. Já malého kojila normálně do ukončeného šestého, takže ze své zkušenosti nepíši, jen co jsem si přečetla
Jestli dřív kaší nebo zeleninu – na tom se odborníci neshodnou. U nás se říká zelenina, v jiných státech zas kaše, tak pak si vyber
Podle mě je to úplně jedno z záleží, co komu víc vyhovuje. Já osobně jsem u dcery začla zeleninou a u syna kaší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivuska.h píše:kozisek píše:Jestli dřív kaší nebo zeleninu – na tom se odborníci neshodnou. U nás se říká zelenina, v jiných státech zas kaše, tak pak si vyber
peti a ty dáváš kaši na noc, to je vlatně taky příkrmto doporučují naopak - zeleninu a pak až kaši. Ale to jako nerýpu, jen konstatuji. Já malého kojila normálně do ukončeného šestého, takže ze své zkušenosti nepíši, jen co jsem si přečetla
Podle mě je to úplně jedno z záleží, co komu víc vyhovuje. Já osobně jsem u dcery začla zeleninou a u syna kaší.
Ale příkrm už to je? ne?
já z toho jednou zákonitě zblbnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dej si mrkev a zapij to mlekem, uvidis, co ti to udela s brichem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kozisek píše:ivuska.h píše:Ale příkrm už to je? ne?kozisek píše:Jestli dřív kaší nebo zeleninu – na tom se odborníci neshodnou. U nás se říká zelenina, v jiných státech zas kaše, tak pak si vyber
![]()
já z toho jednou zákonitě zblbnu
No ano, je to příkrm, ale kaše zamíchaná do mlíka není tak radikální skok, jako nahrazení jednoho mlíka mrkví. Prostě když dám místo 150 ml UM kaší ze 150 ml UM, je to menší rozdíl, než dát místo toho samotnou mrkev (o jejíž výživové hodnotě bych teda celkem pochybovala
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:
dej si mrkev a zapij to mlekem, uvidis, co ti to udela s brichem
Vůbec nic? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Si z toho zase děláte srandu
ale vážně, že hodně dětí z kaše bolí bříško
u nás tedy byla zase radikálnější kaše, když nebyl zvyklý na UM
hůř si zvykl na tu než na mrkev, ale on je docela cíťa na bříško
![]()
Jsem zvědavá, jestli se dozvím ještě něco zajímavého, abych pak mohla házet moudra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kozisek píše:
Si z toho zase děláte sranduale vážně, že hodně dětí z kaše bolí bříško
u nás tedy byla zase radikálnější kaše, když nebyl zvyklý na UM
hůř si zvykl na tu než na mrkev, ale on je docela cíťa na bříško
![]()
Jsem zvědavá, jestli se dozvím ještě něco zajímavého, abych pak mohla házet moudra
Však ji hned nemusíš dělat jak beton a určitě ne hned s lepkem. Já jsem teda obě děti taky plně kojila, takže první kaše byly z mého mlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď už mu to je jedno, ale on ze začátku snášel všechno hůř
Jinak alergie na nic, on je jak popelnice
, ale pak všechno prožívá, dlouho trpěl na prdíky, takže doteď piji fenyklový čaj
a mě dělá dobře taky, takže si ani nestěžuji
Ale třeba vím, že holčiny co krmí UM, tak jim děti po kaši nespí a kroutí se
no tohle je těžké, musí se to vyzkoušet, každé dítě je jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit