Příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy
Ahoj holky,
mám 7mi měsíční holčičku a zkouším jí dávat příkrmy. Jenomže ona je nechce jíst ať jí dám cokoli, tak si s tím chce jen hrát, odvrací se od toho a když si přeci jen vezme lžičku, tak jí to dělá nazvracení. Ať jí dám mrkvičku, špenát, brokolici, květák, brambůrek atd. Zkoušela jsem i ovocné příkrmy, po nich se šklebí, taky jí nechutnají, ale alespoň jí to nezvedá žaludek. Nevíte, čím by to mohlo být? Nevím, co jí už mám dát, aby se trošku rozjedla. Děkuji. Dana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechces zkusit kase? Jsou dobre chutove. A az by si zvykla na lzickun a polykani, tak pak zeleninku…ale nevim, tezko radit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Dano,
nezbývá nic jiného než vydržet! Pomalu nenásilně nabízet, ale nenutit. Kojíš? Pokud ano, tak si s tím tolik nelam hlavu. Pokud malá prospívá, tak ji zkoušej příkrmy nabízet, ona si časem vezme, neboj. A co zkusit třeba 3 dny pauzu? Dávat jí jen MM či UM a pak to opět zkusit. Jsou to nové chutě, není zvyklá, musí se na ně pomalu.
Držím palce
Radka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dano,
ségra měla u dcerky to samý. Nechtěla vůůůbec nic. Její první „jídlo“ byly lesní jahody - když měla víc než rok. Do té doby byla plně kojená
A pak pomalu začala jíst i další věci. Dnes má skoro 6let a je to krásná zdravá holka, rozhodně se to na ní nijak nepodepsalo
![]()
Jana*
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám 3 a půl měsíční dceru… 64cm, 7 a půl kila… jsme trošku větší. Narodila se s váhou 3370 a 49cm a při prvních 2 týdnech vyrostla o 6cm a přibrala 1,5 - jen kojením. Přestala jsem kojit v 10 týdnu, docházelo mlíčko, od té doby je na Nutrilonu Extra - víc zasytí, ale v noci se mi pořád vzbouzí nejdřív po 5-6 hodinách a pak po 3h. Přes den papáme po 3h, a mezitím postupně vypije 120ml čaje. Jsou už nějaké kašičky od ukončeného 3 měsíce, že bych jí to dávala na noc, aby jí to více zasytilo? Děkuji za rady, odpověď, zkušenosti
- Citovat
- Upravit
@chatwenna píše:
A proc je chces na noc zasytit, vzdyt spi hezky
aby jí to déle vydrželo… v noci se vzbudí a hrozně řve hlady. Ale naštěstí krásně po tom usne. Co se takhle bavíme s holkama, mají např. o měsíc mladší, nebo naopak starší mimi, tak spinkají celou noc, ale nejsou tak obr jako my… spíš, ještě chvíli vydržím, za týden už začínáme se zeleninkou, dle MUDra.
- Citovat
- Upravit
@BLeaa Ja teda neznam zadne dite, co spi celou noc.
I kdyz das kasi, tak tu stravi cca za 4 hodiny…
A pises, ze spi do prvniho vzbuzeni cca 5 hodin, takze kase ti stejne nepomuze.
Deti do pul roku bezne v noci vyzaduji krmeni. Nektere i petkrat.
Sytidlo ve vetsine pripadu kvalitu spanku (maminky) nezlepsi.
- Citovat
- Upravit
@BLeaa Nedávala bych prikrmy do ukonceneho 4. Mesice, zatezovala bys malé ledviny
Myslím že ti spí hezky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedavej… Vydrz, spi ti vazne krasne. Ja mam 8mi mesicniho kluka a taky v noci krmime, a vsechny 3 me kamaradky s holkama cca rok a pul staryma taky stale v noci krmi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, doktorka mi řekla, že mám zavádět příkrmy od 4. měsíce, dala jsem jí kupované, měla potom zácpu- po kaši to bylo lepší, kamarádky řekly, at se na to vykašlu, mají 2 až 3 děti:) a ty ovocné příkrmy zvracela. Takže ted jí bude půl roku a dávám Bebu ráno, když se vzbudí cca v půl 6, pak mezi osmou a devátou kaši - dobrá je První kaše od Nestlé, kaše z Rossmana, Sunarka…musíš zkusit, pak v poledne Bebu, nevypije víc jak 150, po vzbuzení cca mezi 3. a 4. odpo ovocnou přesnídávku, kterou vyrobím sama z hrušky, jablka, nebo banánu, dám toho 3 nebo 4 piškoty. Po páté jím dám pár lžiček nějakého příkrmu jako brambora s mrkví, ale opravdu pár lžiček. V sedm jí vykoupu a před spaním vypije kašičku z krabičky od Nestlé a SPÍ CELOU NOC, od půl osmé do půl šesté. Výjimečně se vzbudí na jídlo kolem druhé hod, tak jednou za týden. Vím, že jsou ty kaše drahé, ale jelikož se nají a spí celou noc, tak at jsou drahé, jak chtějí. Máme ještě další dvě děti, tak mám co dělat…Zkoušej to a uvidíš, já bych jí nenutila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit