Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky díky všem za příspěvky,už jsme začali normálné přikrmovat,zel.polívčičkou,výživkami a kaší. Samozřejmě postupně, Bylo nám už pět měsíců a v poradně jsme po vážení zjistili že přibral hrozně málo za minulý měsíc. Takže mlíčkko už nám nestačí, Musím říct že baští dobře,nic nám nedělá problémy a k tomu Nutrilonu- na kaši používám jedničku,jinak dvojku. Nezl
obte se že jsem se dřív neozvala.ale nebyl čas,manžel okupoval internet ,tak to holt nešlo. Moc vám díky všem za zprávičky,mějte se fajn a pozdravujte drobečky. Pa Kiki
Chtela jsem se zeptat,mam 6 mesicni holcicku, ktera byla doposud jen plne kojena, od predminuleho tydne nam pediatr doporucil zacit s prikrmem. Prvni tyden odpoledne ryzova kase a tento tyden zeleninovy prikrm - mrkev, brambor. S kasi to je v pohode,ale co se tyce zeleniny,tak nechce ani jedno.Zavira pusinku a kdyz uz se mi podari ji vlozit lzicku do ust,tak ji zacne davit a chce se ji jakoby zvracet.Vsude pisi,ze dite potrebuje cas na nove chute a nove pokrmy a taky,ze nemame dite nutit.Vim,ze to chce asi trpelivost,ale nevim,co mam delat.Mam dite do jidla nutit nebo jakym zpusobem pokracovat.Pediatr mi doporucil zeleninovy prikrm michat s ryzovou kasi,ale je reakce je naprosto stejna.Mate nekdo podobne zkusenosti?
začni pouze s mrkví. a zkoušej různé druhy (nejlépe domácí, a když ne, tak různé skleničky). dítě si najde tu svoji chuť. ze začátku mimčo sní tak 2-4 lžičky, postupně se to navyšuje. dáš to v čase oběda, pak dokrmíš mlíkem. za nějaký čas by měla zelenina nahradit polední mlíko.
jo a brambory bývají takový lepivý, syn mi je začal jíst až teď někdy v 8m. taky se po nich dřív dávil.
makivu píše:
Diky moc za radu, budeme zkouset dal..
není vůbec zač ![]()
http://kojeni.net/prikrmy.php - tady najdeš mnohem víc informací o příkrmech, hlavně od samého začátku.
Tahle www stranka je super, uz jsem se na ni divala predtim.Jen vis,jak to je.Sofinka je moje prvni dite,tak clovek stresuje,kdyz neco nejde hned,jak ma.Ale vim, ze kazde dite je jine,tak musim mit holt trpelivost ![]()
Ahoj, my jsme taky před třemi týdny v šesti měsících začali se zeleninou… snědl dvě tři lžičky, tak mi doktorka poradila přimíchat ovocnou přesnídavku… A dávat postupně míň a míň přesnídávky… Takhle to malému chutná a sní toho docela dost:-)
Krásný den holky ![]()
Vím, že je tu mnoho diskuzí na toto téma, ale já začala od 5 měsíců přikrmovat, jenom po lžičkách a te´d už sní i skoro celou skleničku, ale jak kdy. Měla bych spíš dotaz, jestli se někomu stalo, že přestalo mimi pít mlíčko??Jsme na Nutrilonu 2 a jestli vypije za celý den 700ml tak je to sláva, někdy nechá i klidně celou dávku..teď je malé za 14 dní 6 měsíců a vodu ani čaj mi vůbec nepije
Má teda něco k 8 kg, prospívá, ale je mi divné, že přestala pít. Ani nevím jak to mám rozvrhnout, protože třeba dnes mi poprvé jedla o půl osmé 200ml, pak jsme byli zvyklé po 10h, ale to mi v 10 usnula a vzbudila se až v půl jedné…no tak jsme dali rovnou brokolici a mlíčko, toho si vzala 120ml, no a pak vždycky dumám jak jí to mám dávat dál. S jedničkou Nutrilonem jsme neměli problém, krmili jsme normálně po 3 hodinách a vypila cca vše, ale te´d je to úplně jinak..Tak mi prosím poraďte, protože jsem zoufalá, že skoro vůbec nepije
A ještě jsem zapoměla dodat, že většinou krmíme první dávku mlíčka cca 7h pak v 10h, pak oběd zeleninka+ mlíčko, pak v 16h mlíčko, pak v 19h mlíčko a ještě jsme začali dávat druhý den kašičku, tak kolem 17,30h dávám to, trošku sní…
@Beruška muck nerekla bych ze prestala pit mlicko. Porad neco vypije.. Hele potreby mimca se neustale meni. Jednou sni par lzicek a druhy den celou sklenicku jak nic. Pokud prospiva, tak bych to tolik neresila. Zitra muze byt vse jinak. Nabizej jak jste zvykli a mimi si veme kdyz bude potrebovat. A neboj, v pul roce maloktere mimi pije vodu nebo caj..
@Beruška muck Mě malej od 6ti měsíců vypije mlíko jen ráno a večer po 210ml. víc do něj nedostanu dávám kvůli tomu jogurt
jo a ještě vypije 120ml čaje. Říká se že při příkrmech by prcek měl vypít 500ml. mlíka za den.
Já vím, hlavně, že vypije něco, ale když člověk pročítá kolik toho má vypít, tak mám pocit, aby toho neměla málo
Tak je to změna než doposud, tak mě to jen překvapilo a hlavně když mi nesní nic z oběda, tak mám dávat zase mlíčko? Když by si už měla zvyknout na polední oběd a vynechávat mlíčko..no já vím první mimčo každý řeší kraviny, tím si asi každá projde
![]()
@Beruška muck Dokud nesní 150-200gramů příkrmů, tak jí po jídle ještě dávej mlíčko ![]()
@Beruška muck projde si tim kazda. Za par mesicu uz tolik resit nebudes. Vykasli se na pocitani a nech to vic na male. Dobrovolne hlady trpet nebude..
ja nejdriv po kazdem prikrmu dokojovala. Postupem casu to prestal vyzadovat.
Ahoj, dnes poprve procitam diskusi. Ja mam 5,5 mes. syna , ktery pri zavedeni prikrmu po ukoncenem 4mesici /nekojila jsem/ si pravdepodobne obratil den a noc pri jidle. Pres den ma v poledne masozeleninovy prikrm, odpoledne ovocny prikrm a vecer kasi, ale pres den odmita pit mleko /Nutrilon AR 2 , vypije asi 200-300ml/ a vse dohani az v noci. To vstavame po dvou hodinach, 4× za noc a pije 180-210ml. Nemate nekdo radu, jak mu to otocit?
M.