přidávání žloutku

41
1.11.04 22:04

přidávání žloutku

Ahoj maminky,
začaly jsme s příkrmy a dočetla jsem se, že by v jednom příkrmu za týden měl být vmíchán žloutek. Mohly byste mi, prosím poradit, jak na to ? jestli mám žloutek nějak extra povařit či rovnou přidat do již hotového příkrmu. Kupuji přikrmy od Hami a tak nevím, jak n a to ?

díky Monča a Niki 5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.11.04 22:58

Jednoznačně se přikláním k variantě: povařit. Buď dát do horkého příkrmu (bohužel nevidím důvod proč kupovaný příkrm uvádět k bodu varu), nebo žloutkem zahustit namixované brambory. Mně se u syna neosvědčilo nic, vajíčka nejí ani ve svých 6 letech a nikdy je nejedl, protože ho nutí na zvracení. Kamarádka dělala „ztacený žloutek“. Je to obdoba ztraceného vejce :D , žloutek rozkvedláš s pár kapkami chladné vody a pak ho za stálého míchání nakapeš do studené vody a vybereš cedníčkem. Stejně si myslím, že na 5 měsíční dítě je žloutek ještě brzo. To je ale věc názoru maminky a pediatra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.11.04 23:02

To žloutkové kapání pak přidávala do příkrmů. Dá se to udělat i tak, že do horké vody vhodíš celý žloutek, povaříš a pak ho do jídla namačkáš nebo namixuješ. No, dobrou chuť :)

• Citovat
  • Upravit
2304
2.11.04 09:24

MANASKU Vajíčko je alergen!!!!!! Jestli se chceš něco pořádného dozvědět o příkrmech, napiš do vyhledávače „příkrm“ a přečti si články od Alice. A syrový žloutek???? Co ti říká slovo salmonela???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.11.04 11:41

žloutek

Z vajíčka je alergenní bílek- doporučuje se od 10 m až roku, žloutek pro obsah cholesterolu, který dítě potřebuje od 6-7m, moje dcera má 9 m a vyžaduje pouze"kupované „příkrmy- od Hami atd… Dělám to tak, že pořádně uvařím vajíčko na tvrdo minimálně 15 min , žloutek vyloupnu a s pár kaplami oleje rozmačkám a vmíchám do nějakého oblíbeného příkkrmu. Ala dcerka to nemá moc ráda ,vždy to pozná, že je tam něco " nedobrého“ přidaného a nejí s moc velkým nadšením, ale něco do ní dostanu…Ahoj SARA

• Citovat
  • Upravit
78
2.11.04 11:48

Ahoj,
dříve se dával žloutek syrový,ale od jisté doby se to nedoporučuje.Ať už je alergen či salmonela v bílku nebo žloutku,je to jedno-žloutek se má vždy pořádně uvařit!Bílek se dává později,ale to by ti vše měl vysvětlit pediatr.Teda aspoň nám vše vysvětlil.
Hodně zdaru s příkrmama L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
2.11.04 11:53

holky diky za rady, při kontrole se poradím s pediatrem, jdeme tam v sesti mesících, tak ho do té doby vynechám,
ahoj Monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.11.04 14:26

Ahoj Maňásku,
mám dvouletého syna a žloudek mu dávám do polévky. V literatuře se uvádí, že bílek je alergen, ale žloudek se může dítěti podávat. Musím říci, že můj syn nejvíce zbožnuje vajíčko na měkko, ale dávám mu jen (domácí) žloudek na chleba namazaný máslem. Žloudek Ti vlastně může nahradit den. dávku masa pro dítě. Nejvíce ho dávám do polévky ve které povařím kuř. maso a zeleninu, maso pak vyndám a zasypu vývar krupičkou, povařim a pak do toho rozkvrdlám žloudek kvrdlačkou.
PA Štěpík

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.11.04 14:33

Sorry, nevim proč všude píšu žloudek a ne ŽLOUTEK! Štěpík :roll:

• Citovat
  • Upravit
2434
2.11.04 14:40

Ahoj Maňásku,
my jsme začali žloutek dávat asi v 9 měsících. Vajíčko jsem uvařila na tvrdo 10 minut a půlku žloutku jsem rozmačkala do té zeleninové matlanice. Dávala jsem 2× týdně půlku žloutku. V 5 měsících je to myslím moc brzo, dokud Ti to nedoporučí váš doktor určitě bych ho zatím nedávala.
Katka a Míša 2 a 3/4 roku a Vítek 4 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
2.11.04 15:17

Dodatečně se ti Mončo omlouvám, jestli to znělo jako nadávání nebo útočně. Já se jenom zděsila nad představou syrového žloutku.
Mám chlapce alergického na mléko, vejce a lepek a mohlo to i zapříčinit to, že jsem poslechla rady dr. ohledně příkrmů a podlehla dojmu, že piškotky jsou vhodné, když se to píše na obalu. Po zkušenosti s klukem jsem se snažila dávat příkrmy co nejpozěji a řídila se radami laktační ligy a neposlouchala dr. I tak má holčička taky problémy, ale podstatně menší než bráška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí