Příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy
Holky poradte, naše malá je od narození plně na Nutrilonu. Nyní ukončila 4 měsíc a naše dětská lékařka nám řekla že dávat příkrmy až od ukončeného 6 měsíce že nyní je ještě brzy. Proč ale všude uvádí od ukončeného 4 měsíce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak pravidlem je, že pleně kojené děti začínají s příkrmy od ukončeného 6.měsíce života a nekojené děti od ukončeného 4.měsíce.
Naše MUDr. zastává výše zmíněný názor, jiní doktoři propagují i u dětí na UM až po 6.měsíci.
Ve tvém případě už je to podle mě jen a jen na tobě. Buď příkrmy začneš dávat teď nebo ještě dva měsíce vydržíš. Pokud začneš teď, rozhodně se neboj, že malé ublížíš…
Ahoj, M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na druhou stranu asi její dr vidí, že miminko přibývá a prospívá dobře. Tak je zbytečné ty příkrmy zavádět. Ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mimčo prospívá a i dr. ti radí začít až po 6. měsíci - tak bych dřív nic nedávala. Proč taky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naši kluci prospívali a prospívají až moc dobře (Ondra v 4.měsích 7,5 kg)
a dle MUDr. jsme na s nimi měli začínat po ukončeném 4.měsíci… U nás mají příkrmy naprosto opačný efekt jak odradit dítě od jídla
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malý byl cca od 3 nebo 4 měsíců na UM a dr. doporučila dávat příkrmy!!!
Já si myslím, že banánem, vařeným bramborem nebo zeleninou nic nepokazíš!
Jen bych začala podle nějaké knížky dávat příkrmy - už si přesně napamatuji v kterém měsíci můžeš co dát, ale určitě něco najdeš na netu nebo v nějaké kuchařce!!!
- Citovat
- Upravit
Malej byl na UM a začali jsme od ukončenýho 5. měsíce - o měsíc dýl… Pokud je na UM spokojenej, tak nespěchej, ještě se toho napatláš ![]()
Jinak jsme začínali klasicky, zelenina, mrkev, brambor…ovoce jsem začala dávat až někdy po 6ti týdnech a to jenom proto, že měl zácpy, jinak bych s ním klidně ještě počkala…
Ono není kam spěchat, sice je to pro mámu něco nového, ale ještěbudeš vzpomínat na to, jak mu stačila flaška s mlíkem
![]()
- Citovat
- Upravit
pokud se nepletu tak jsi v jine diskusi psala ze mala moc nebribyva takze ja bych klidne zacala prikrmovat. ja jsem zacala davat prikrmy kdyz Dannymu prestalo stacit mliko a mel porad hlad a vyslo nam to kolem 4 mesice.od te doby prikrmujeme ale stejne moc nepribyva. je ot takova nudlicka jako tatinek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi jsem měla ještě napsat že místo 5 dávek nutrilonu 150 ml do ní dostanu jen tři, s hodinovým bojem a 5ti ohříváními. Zhubla teď ale i tak nemáme přikrmovat má 5800g na 4 měsících porodní váha 3600 g. Je to ale brouček spinká celou noc, ale je neštěstí když někdo jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Příkrm
Holky mam kloucka 5 a půl měsíce. Je 10 dní na prikrmu zeleniny a papa hezky ( 180-200gramu) kdy mu můžu zavést další příkrm- ovoce? Je vidět, že o jídlo má fakt zájem. Kojim 4krat za 24h plus zeleninový příkrm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka píše:
Holky mam kloucka 5 a půl měsíce. Je 10 dní na prikrmu zeleniny a papa hezky ( 180-200gramu) kdy mu můžu zavést další příkrm- ovoce? Je vidět, že o jídlo má fakt zájem. Kojim 4krat za 24h plus zeleninový příkrm.
Ja bych nikam nepospichala. Az vyzkousite vsechnu zeleninu, pridej maso a ovoce bych dala minimalne mesic od prvni lzicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nejdřív přidala maso do zeleniny, zkoušela další zeleninu.
Jednotlivými jídly se nahrazuje postupně kojení - pokud kojíš jen 4× denně, tak bych zbytečně nepospíchala. Je malinký…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka mela by jsi az vyzkousi vsechnu zeleninu a pak pridáš maso, tohle trva cca mesic, neni kam spechat s ovocem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Postupuj opravdu opatrně,nás jela předevčírem s malou rychlou pro americkou reakci na banán,dneska cca 5 lžicek.Rekli mi abych s ovocem nespichala a dala až ji bude 9 měsíců…co bude jíst na dvacítky mi ovšem neřekli,každopádně nepospichat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za překlepy
alergickou reakci a místo dvacítky má být svacinky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit