Příkrmy - alergie?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dceri obcas zcervenaji tvare kdyz rostou zuby.
Mozne je i to, ze mu vadi svestkova stava, nektere jsou dost kysele ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že by zuby? Je pravda, že dnes extrémně hodně slintal a cpal si při pláči prsty do pusy
. Prvomatka - nedochází mi souvislosti
.
- Citovat
- Upravit
Ahoj!
Pokud máš, zkusila bych dát Fenistil…
Jinak bych se vrátila k tomu starému osvědčenému jídlu. A pak bych přidávala po jednom a nechala bych minimálně ty 3 dny, jestli se neobjeví nějaká reakce.
Myslím, že klidně mohl reagovat na tu cuketu. Vaříš svoje nebo dáváš skleničky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám skleničky. Vařit chci hned, jakmile bude pěkná zelenina.
- Citovat
- Upravit
To se mi spis jako alergie nezda. me po alergenu dite spis tak zacne ublinkavat, nez ze by se naraz poblilo. a ze by byla kozni reakce jen v obliceji taky neni typicke.
ale u nonIgE alergie klidne muzes mit reakci az za 5 dni, vysetrit to nejde a vylucovaci metodou neco zjistit je pakarna maximalni (zejmena kdyz ti taky reaguje zavisle na davce)
pockej jeste na prujem a hlen ve stolici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je právě na alergii ta zrada, ma něco ti může reagovat hned na některé alergeny se zpožděním několika dnů, na něco jsou reakce kožní, z něčeho se blinká a některé alergeny, třeba bkm se projeví hlavně ve stolici, navíc jak píše pudloslava ještě může vše záviset na dávce alergenu ![]()
ale podle tvého popisu mě taky hned napadla pátá nemoc, dítě při ní vypadá jako by je někdo zlískal
, teplota může být a nemusí, průběhy jsou různé a navíc u takto malých dětí ne netypická i když naše malá ji měla už taky
tím exantemem viroza končí, zmizí sám během několika hodin nebo dnů.
na tvém místě bych se vrátila k původní stravě i když i já jsem přesvědčena že cuketa nealergizuje, ale jako matka alergika vím že teoreticky může alergizovat cokoli… pokud to na tváři nejsou pupínky a malého to nesvědí ničím bych to nepatlala a vyčkala co se bude dít dál.
až se ti upraví zkusila bych skleničku znova.
ale mě to fakt přijde jako virozka než reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vrátila bych se k původní stravě a postupně zkusila, co dělá problém, u nás se třeba syrové rajče projevilo břichabolem a průjmem, tak nějakou dobu jsem nedávala, po cca 2 měsících jsem zase zkusila, stejná reakce, tak to bylo jasný. A dneska jsem po hooodně dlouhé době zkusila, cherry rajčátka a vypadá to, že už je to v klidu, jindy nastoupila mrzutost a břichabol právě nějaké 2h po snězení, stupňovalo se to a 4-5h po snězení byl průjem v plíně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za rady - takže nové příkrmy a šťávu vyřadím a najedeme na předchozí kombinace. Apropo - maso by to mohlo být též? Měl tři dny krůtí maso.
- Citovat
- Upravit
@Naima já myslím, že naprosto všechno může být alergen. Už jen pro objektivnost, kdy budeš zkoušet, na co bude reagovat, tak bch vyřadila fakt všechno nové a poctivě zařazovala jedno po druhém, pokud máš u něčeho pocit, že to být ono zřejmě nemůže, zařadila bych to mezi první testované potraviny, ať je to odbyté
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys Myslíš, že mám jet vyloženě od píky i to, co v minulosti snesl a opět jednodruhově? Pro jistotu?
- Citovat
- Upravit
@Naima nene, měla jsem na mysli zkrátka všechno to, co dostal v posledních dnech nově, i když se třeba jeví nepravděpodobné, že by to krůtí maso bylo zrovna ten alergen, tak to vyzkoušet a protože zrovna to maso většinou alergen není, tak ho vzít jako první, aby se to vyloučilo a mohla jsi ho dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pátou ale pokud vim nemívají kojenci
samozřejmě možný je všechno
hele pokud tě to potěší, taky se v tom zrovna plácám. kluk se ze dne na den osypal ta, ze je na pohmat celej hrbolatej. a dostal - po tydenni pauze (nemoc) jablko a veprove maso. oboji uz mel v mensi davce celkem bez problemu.
ta smejdska alergie se muze i vyvijet, muze se objevit i na neco, co uz dite sneslo.
no furt lepsi, nez rakovina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady, sestavila jsem mladíkovi nový jídelníček, tak jsem zvědavá, jak na to bude nyní reagovat. Dnes ráno se vzbudil v dobré náladičce, stolice naprosto normální, tváře červené nemá, jen trochu špičku nosu - ono to tedy spíš vypadá jako oranžová než červená. V noci a ráno doháněl, co včera v jídle zameškal.
@Pudloslava moc nepotěší, radši bych, abysme měly klid obě a hlavně kluci
. Vy máte v rodině alergii?
- Citovat
- Upravit
Zdravím, mám dotaz stran příkrmů. Syn má zavedenou základní zeleninu. Dnes dostal nový příkrm, ve kterém byla kromě zavedené brambory také nově cuketa, ta má však být hypoalergenní. Odpoledne začal být plačtivý, odmítal mléko, během dne část mléka vyzvrátil. Cca 3 hodiny po jídle mu zčervenal nos a tváře, má je jeden červený flek doteď. Alergie mne napadla až teď.
Kdy by se projevila alergie na potravinu? Zaváděla jsem mu zeleninu pomalu a postupně, vše bez problémů. Nicméně poslední tři dny jsem se bohužel trochu rozšoupla(vyjma dneška, kdy dostal zmíněnou kombinaci brambor + cuketa), měl nový příkrm, kde kromě zavedeného hrášku byla také kukuřice a krůtí maso a kvůli zácpě z příkrmů dostal poslední 3 dny také naředěnou švestkovou šťávu. Projevila by se alergie rychle, tzn. z dnešního jídla nebo až po několika dnech?
Nejradši bych si nafackovala, protože asi nemám šanci lokalizovat, co je vlastně eventuelní alergen. Pokud se tedy o alergii vůbec jedná, po těle nemá vůbec nic, na obličeji nemá krupičku, tváře a nos má, jakoby byl dlouho venku v mrazu
. Nebo by to mohlo být něco jiného? Teplotu nemá a mám podezření, jestli ho nezlobí zub.