Každý den banán v příkrmu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Hm, tak banán bych ještě pochopila, ale kiwi??? Proč nedávají jablko nebo hrušku?
Jo a nemá z něj třeba zácpu? Banán totiž staví, stejně jako mrkev.
Příspěvek upraven 04.02.13 v 16:35
- Citovat
- Upravit
Prostřední to tak taky měl, on teda proto, že jedl z ovoce jen ten nebo snesl zamíchané třeba jablko, ale samotný jabko nechtěl, banán je sladkej.
Já nevím, pokud dítě nemá na nic z uvedeného alergii, tak bch to neřešila. To je zkrátka dań za kolektivní jídlo, předpokládám, že se to odvíjí od toho, co je běžně k dispozici. Předpokládám, že v sezoně bude výběr pestřejší. Jako pozitivum bych viděla, že mají ovoce čerstvé a ne nějaké slazené zahuštěné přesnídávky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co je na kiwi spatneho
nase mala ji vsechny ovoce od 6 mesicu a nektere dokonce od 4 ![]()
Treba v americe zacinaji bananem a v jinde mangem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já si zas myslím, že pokud malá nemá po něm bolení ani alergii tak je to fuk. Hlavně že má čerstvé ovoce. No ale jestli je ti to tolik proti srsti, tak si najdi chůvu a té můžeš nařídit, co bude dítě jíst. Malému jsem taky dávala banán často, má ho rád. Ono teď ani moc na výběr v ovoci není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně by nevadilo jablko každý den, ale banán jakožto exotika mi trochu vadí, plus tedy navíc staví, s čímž má malá problém. O chůvě uvažuju…
- Citovat
- Upravit
Pokud je banan zraly, tak neni alergeni jako ostatni druhy tropickeho ovoce. Dobre, ze to kombinuji s jablkem, hruskou, atd., jinak privodi detem bolesti briska a zacpu. To kiwi bych fakt nedavala. Je to silny alergen a navic tezce stravitelne pro takhle male deti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klementýnka píše:
Mně by nevadilo jablko každý den, ale banán jakožto exotika mi trochu vadí, plus tedy navíc staví, s čímž má malá problém. O chůvě uvažuju…
No a pokud má tedy z toho bolavé bříško, nestačila by domluva v jeslích, aby to mimču prostě nedávali a dali jenom to jablko? Trochu mě udivuje, že takhle šmahem všem mimčům šoupnou exotické ovoce každý den a nepřijde jim to divné.
- Citovat
- Upravit
Banán jsem dávala a dávám doteď dost často, v některých obdobích denně (dobře k sehnání), dceři problémy nedělal… pokud z toho nemá problémy, tak bych to neřešila, pokud vadí, zkusila bych se domluvit, jestli by nemohla mít jiné ovoce (vlastní donesené?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klementýnka My jsme zacly od 4mesice s jabl. hruska. pomeranc nebo mandarinka. Banan je fakt, ze stavi.Na druhou stranu pomr. a mandar. je zase kysely. A to jela plne kojena. Takze davej si co malim prospiva podle tebe nejlip. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak mě ještě napadá se zkusit domluvit s tím, že zakoupíš vlastní přesnídávku, ale těžko tam přineseš jablko a řekneš oloupejte, nastrouhejte, takže bych dovalila asi nějaké přesnídávky se 100%ovoce, třeba hami dělá takové ty malé 100g kalíšky. Pokud je dítě ucpané fakt jen z banánu, tak by to měli chápat, že z toho pak má tvrdý bobky a problém se vykadit.
(nicméně moje zkušenost s banánem je taková, že druhorozený měl tuhou stolici i bez banánu, spíš za to mohlo UM a možná i celkově nějaké vrozené předpoklady, kdežto prvorozený byl schopen zbouchat banány klidně dva a stolici měl ještě jako batole kašovitou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám banán téměř každý den, vždy s něčím -mandarinka, piškoty, jablko a převážně jako dopolední svačina. A rozhodně se mi nezdá, že by stavěl. Odjakživa máme denně minimálně dvě pokakané plínky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Banán bych neřešila, ale kiwi bych takhle malému dítěti nedala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj děvčata,
zajímal by mě Váš názor na každodenní přítomnost banánu v odpoledním příkrmu u 6 měsíčního mimča.
Mně osobně se to nelíbí, chtěla jsem s exotikou počkat do roka, ale malá začala chodit do jeslí a tam to tak prostě je. Každý odpoledne je banán, buď samotný či s jablkem nebo s kiwi.
Nevím, jestli mám nad tím mávnout rukou či se bouřit. Musela bych mít potvrzení od doktora, že malá má na banán alergii, pokud bych jí ho nechtěla dávat.