Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jaké příkrmy doma vaříte 6 měs. mimi.
Zítra mě to čeká a budu ráda za každý nápad. Můžu už vařit i rýži?
Všem předem děkuji.
Zapomněla jsem napsat, že už za sebou máme mrkev, brambory a brokolici.
Příspěvek upraven 08.03.11 v 13:32
začínáš?asi by to chtělo začít jednodruhovou zeleninou,nejlépe mrkví,brokolicí,květákem,a pak dávat mrkev+brambor,apod.Já jsem první příkrmy nevařila,dávala jsem skleničky Hami první lžička.Ta nám vystačila na 2-3×.Jinak je tu spousta podobných diskusí,nedávno se tu řešilo něco podobného.
http://www.docsimon.cz/…a-mrkev-125g
začínali jsme s mrkvičkou, potom brambor prostě zelenina, každej druh vždy zezačátku zvlášť a třeba 3-4 dny, aby se zjistilo, jestli na to mimčo nemá alergii, potom se dá další druh zeleniny, zase pár dní jen samotnej a potom když zjistíš, že v pohodě tak se tyto 2 (3,4) ingredience smíchají a můžeš kuchtit a vymýšlet
Rýži vařit můžeš. Teď se začíná zeleninou, potom maso, ovoce (někdo dá dřív ovoce, někdo maso, ale asi hlavní je, že první je zelenina)
Tak já zatím ke všemu dávám jen brambor.Jestli se s mí i jiná příloha jako rýže,těstoviny to nevim ![]()
A jakpak jste vařily brokolici,nebo květák?To přece nadýmá jako prase
Aby se mi tady malá pak nekroutila jak blázen,nás to čeká za 14 dní a mám z toho strach,jak po tom bude a nebude malá kakat ![]()
Nás brokolice nenadýma a u květáku mi poradili ať uvařim jen ty růžičky bez košťálů,že prý hlavně ty košťály nadýmaji.A přidala jsem do něj drcený kmín a pohoda ![]()
Také moc nevařím, více kupuji…
Dneska jsem ale uvařila brokolici, brambor a do toho kupovanou mrkev. Dokonce jsem koupila i pastiňák, tak mu ho zítra šoupnu do brambor. A v DM prodávají brambor a cuketu - to mu chutnalo…
Máme za sebou taky špenát a květák.
Někde jsem četla, že by se mohla dát i petržel… zkusím koupit a taky do něčeho mixnout…
ahoj mam taky dotaz. uz jsme vyzkouseli mrkev a vcera jsem mu dala zeleninu mrkev s cuketou, mam teda davat ted cuketu samostnatne? a kolik se zkousi druhu? ja myslela, ze mu tam mam dat radsi s tou mrkvi. v reptech pisou , ze cuketa ja malo vyzivna. jinak kolik davali detam tak 7 den prikrmu?
pokračuj v tom ještě dva dny a pak přidej další druh zeleniny. Stejně se pak ještě určitě napije drobek mléka.
lovelytelle píše:
jojo to ja ho pak vzdycky dokojim
.. jste zářící 2010, že?
já davala první mrkev, pak brambor, pak brambor s mrkví, brambor s cuketou (to chutná i mi)pa i s mrkví, brambor s brokolicí a teď se chystáme na brambor s fenyklem
selský rozum mi říká, že brambor je odzkoušený, tak kdyby se z něčeho osypala bude ta druhá složka … množství zbaští podle nálady, tak si dvě plné polevkové lžice, teď byla nemocná tak jí nic nebavilo, ani papání
Ahojda pokud máte tohle še odzkoušené mužeš začít expedimentovat. Rýži už může ale s těstovinami ještě počkej. Moje malá má nejradši rýži mrkev a cuketu občas ji tam přidám trošku kukuřice malinko to papání osladí…to by mne zbaštila i s miskou.
Mužeš taky do zeleninové polávky přidávat obiloviny vločky, jáhly, kuskus…
Až začneš přidávat maso bude to čím dál lepší a chutnější ![]()
momi33 píše:
začínáš?asi by to chtělo začít jednodruhovou zeleninou,nejlépe mrkví,brokolicí,květákem,a pak dávat mrkev+brambor,apod.Já jsem první příkrmy nevařila,dávala jsem skleničky Hami první lžička.Ta nám vystačila na 2-3×.Jinak je tu spousta podobných diskusí,nedávno se tu řešilo něco podobného.
http://www.docsimon.cz/…a-mrkev-125g
Květák nadýmá, ten bch 6 ti měsíčnímu dítěti nedávala.
janice: ne mi jsme srpnovy 2010
ja zitra zkusim brambor s mrkvi. zatim nemele zadnou reakci na nic. malej krasne ji ,ale nechci mu toho davat hodne tak uvarim mrkev a ctvrtku cukety a ma to na 2×