Příkrmy - co vařit?

9079
8.3.11 13:28

příkrmy- co vařit

Jaké příkrmy doma vaříte 6 měs. mimi.
Zítra mě to čeká a budu ráda za každý nápad. Můžu už vařit i rýži?
Všem předem děkuji.

Zapomněla jsem napsat, že už za sebou máme mrkev, brambory a brokolici.

Příspěvek upraven 08.03.11 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
8.3.11 13:31

začínáš?asi by to chtělo začít jednodruhovou zeleninou,nejlépe mrkví,brokolicí,květákem,a pak dávat mrkev+brambor,apod.Já jsem první příkrmy nevařila,dávala jsem skleničky Hami první lžička.Ta nám vystačila na 2-3×.Jinak je tu spousta podobných diskusí,nedávno se tu řešilo něco podobného.
 http://www.docsimon.cz/…a-mrkev-125g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
8.3.11 13:31

http://www.maminkam.cz/…y-na-prikrmy

najdeš tam vše potřebné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
8.3.11 13:33

začínali jsme s mrkvičkou, potom brambor prostě zelenina, každej druh vždy zezačátku zvlášť a třeba 3-4 dny, aby se zjistilo, jestli na to mimčo nemá alergii, potom se dá další druh zeleniny, zase pár dní jen samotnej a potom když zjistíš, že v pohodě tak se tyto 2 (3,4) ingredience smíchají a můžeš kuchtit a vymýšlet :-D Rýži vařit můžeš. Teď se začíná zeleninou, potom maso, ovoce (někdo dá dřív ovoce, někdo maso, ale asi hlavní je, že první je zelenina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.3.11 16:04

Tak já zatím ke všemu dávám jen brambor.Jestli se s mí i jiná příloha jako rýže,těstoviny to nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
8.3.11 18:03

A jakpak jste vařily brokolici,nebo květák?To přece nadýmá jako prase :nevim: Aby se mi tady malá pak nekroutila jak blázen,nás to čeká za 14 dní a mám z toho strach,jak po tom bude a nebude malá kakat :roll:

• Citovat
  • Upravit
4515
8.3.11 18:17

Nás brokolice nenadýma a u květáku mi poradili ať uvařim jen ty růžičky bez košťálů,že prý hlavně ty košťály nadýmaji.A přidala jsem do něj drcený kmín a pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.3.11 23:03

Také moc nevařím, více kupuji…

Dneska jsem ale uvařila brokolici, brambor a do toho kupovanou mrkev. Dokonce jsem koupila i pastiňák, tak mu ho zítra šoupnu do brambor. A v DM prodávají brambor a cuketu - to mu chutnalo…
Máme za sebou taky špenát a květák.

Někde jsem četla, že by se mohla dát i petržel… zkusím koupit a taky do něčeho mixnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
9.3.11 09:50

ahoj mam taky dotaz. uz jsme vyzkouseli mrkev a vcera jsem mu dala zeleninu mrkev s cuketou, mam teda davat ted cuketu samostnatne? a kolik se zkousi druhu? ja myslela, ze mu tam mam dat radsi s tou mrkvi. v reptech pisou , ze cuketa ja malo vyzivna. jinak kolik davali detam tak 7 den prikrmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.3.11 10:05

pokračuj v tom ještě dva dny a pak přidej další druh zeleniny. Stejně se pak ještě určitě napije drobek mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
9.3.11 10:30

jojo to ja ho pak vzdycky dokojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
9.3.11 21:14
lovelytelle píše:
jojo to ja ho pak vzdycky dokojim

.. jste zářící 2010, že?
já davala první mrkev, pak brambor, pak brambor s mrkví, brambor s cuketou (to chutná i mi)pa i s mrkví, brambor s brokolicí a teď se chystáme na brambor s fenyklem
selský rozum mi říká, že brambor je odzkoušený, tak kdyby se z něčeho osypala bude ta druhá složka … množství zbaští podle nálady, tak si dvě plné polevkové lžice, teď byla nemocná tak jí nic nebavilo, ani papání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
9.3.11 22:14

Ahojda pokud máte tohle še odzkoušené mužeš začít expedimentovat. Rýži už může ale s těstovinami ještě počkej. Moje malá má nejradši rýži mrkev a cuketu občas ji tam přidám trošku kukuřice malinko to papání osladí…to by mne zbaštila i s miskou.
Mužeš taky do zeleninové polávky přidávat obiloviny vločky, jáhly, kuskus…
Až začneš přidávat maso bude to čím dál lepší a chutnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
10.3.11 08:42
momi33 píše:
začínáš?asi by to chtělo začít jednodruhovou zeleninou,nejlépe mrkví,brokolicí,květákem,a pak dávat mrkev+brambor,apod.Já jsem první příkrmy nevařila,dávala jsem skleničky Hami první lžička.Ta nám vystačila na 2-3×.Jinak je tu spousta podobných diskusí,nedávno se tu řešilo něco podobného.
http://www.docsimon.cz/…a-mrkev-125g

Květák nadýmá, ten bch 6 ti měsíčnímu dítěti nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
10.3.11 10:13

janice: ne mi jsme srpnovy 2010 :) ja zitra zkusim brambor s mrkvi. zatim nemele zadnou reakci na nic. malej krasne ji ,ale nechci mu toho davat hodne tak uvarim mrkev a ctvrtku cukety a ma to na 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí