Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nikde sem to tu nemohla najít, tak zakládám novou ![]()
Odkdy vaše mimčo povídalo? Myslím takový to a-a-aaaa, různý výkřiky a spokojený brumlání
Malá to dělá asi 14dní a nevim, jestli to je to ono, nebo si to jenom namlouvám…Mi to příjde hrozně brzo totiž. Jo má korigovaně měsíc, jinak skoro 3 měsíce (bez 10dnů).
Já teď přesně nevim,ale myslim že začala povídat někdy kolem měsíce a půl zhruba ![]()
To bude ono
Nám se k hlasitému žvatlání a smání teď v sobotu přidalo ještě radostné výskání. Normálně mě ráno vzbudily podivné zvuky
Je to sranda s miminkama.
Anetka zacala taky zhruba ve dvou mesicich a ted v pul roce toho nakeca
Akorat ji stale nejak nemuzu porozumet ![]()
my jsme začaly taky brzo, myslím že kolem toho třetího měsíce první slabiky a v půl roce už zkoušela bába, táta. Máma začala k mé nelibosti říkat až mnohem později:-) Zato teď už je maminčin mazánek:-)
Je to přesně ono můj malý má také skoro 3 měsíce a když je v dobré náladě což je sice kvůli prdíkům zřídka ale přeci také už si mumlá přesné to aaaa a grrrr a posledních pár dnů máme novou zábavu a to že na sebe hučíme když začnu s hůůůůůů tak se začne snažit dělat to také to samé je i když na něj vyplazuju jazyk
. Je to sranda a hlavně užasné vidět jak se vás miminko snaží napodobovat a odpovídat vám. ![]()
Jojo, já si s ní taky takhle povídám
Občas si teda připadaám trochu jako blázen, ale vidím na ní, že je úplně nadšená, když si spolu takhle pokecáme ![]()
Tak to je teda šikulka moje
Ono by se všechno mělo počítat podle toho korigovanýho věku u nedonošeňátek, takže to by začala povídat asi ve třech týdnech
Ale hádám, že ne všechny děti sou podle tabulky ![]()
Příspěvek upraven 08.03.11 v 12:52
věř tomu, že čím víc si s ní budeš povídat, tím dřív ti to vrátí prvními slůvky. Já jsem jí třeba často říkala, že jí mám moc ráda a v roce a půl už mi sama říkala, „maminko mám ráda“, to mě skoro rozbrečelo. Jak tak na to vzpomínám, tak už mi zase vlhnou oči:-)
Ahoj, už si přesně nepamatuji, kdy malá začala takto „povídat“, ale jsou jí 4 měsíce a už kecá „ve větách“.
Je to žvatlání uááhou, ga…a vydrží mluvit docela dlouho, jako kdyby něco vyprávěla ![]()
Dnes ráno mezi 7-8 si vydržela povídat, žvatlat s medvídkama na mantinelu, co má v postýlce
je to naše malá keliška ![]()
Takže určitě to není brzo, my už taky žvatláme docela dlouho… ![]()
Sme na tom stejně, přesně 3 měsíce, korigovaně 6 týdnů a pusinka jí jede jak po másle, pořád to zní, jako by říkala ahÓOO, ahóoo. A směje se taky jak telátko. No je boží. Sou to zlatíčka.
![]()
jojo někdy kolem 2,3 měsíců.Teď papulku nezastaví a jede:„Baba,bůůů,gege,gaga,tata,dede,dada,ble …“ Ale není to cílený že by viděla tátu a dělala tata ![]()
Ahojky ono je to stejně strašně individuální, znám mimčo co žbrblalo týden po porodu a třeba Davídek ve třech měsících volal „mam“ „mam“ když chtěl abych přišla, miláček:-).
Asi jo…No mamka říkala, že mě a ségru to vyloženě bavilo…Něco pořád opakovat a žbrblat. Některý děti to nebaví, tak povídaj, až mají chuť něco říct ![]()