Uspávání přes den

9079
7.3.11 09:49

uspávání přes den

Ahoj.
Je tu nějáká mamina, která úspává houpáním a odnaučila to své mimi. Nebo se to odnaučí samo? Nám je 6 m. a asi budu houpat do puberty. Zkoušela jsem to, ale bez úspěchu. V noci usne sama bez problému, ale přes den horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1288
7.3.11 09:53

já jsem houpala ještě nedávno a malé je 18 měsíců,teď ji dávám spát přes den do naší postele,ale musím si tam s ní lehnout.Mně to teda nevadí,ale odnaučí se všechno,po svatbě ji určitě houpat nebudeš! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
7.3.11 10:03

Taky jsem čekala, že se bez toho houpání jednoho dne obejde. Neobešel, bez tak jsme museli prostě jednoho dne začít odnaučovat. A to až chvíli před jeho prvními narozeninami. :zed: Neobešlo se to bez slz, ale nebylo to tak strašný, jak jsem se bála. U dalšího rozhodně tak dlouho nosit nebudu. Když je starší, tak se ti pořád staví, přetáčí apod. A pak má prostě už dlouho zabudovanej ten zlozvyk usínání v náručí. Takže doporučuju zkusit uspávat v postýlce. Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.3.11 10:08
bertík28 píše:
Ahoj.
Je tu nějáká mamina, která úspává houpáním a odnaučila to své mimi. Nebo se to odnaučí samo? Nám je 6 m. a asi budu houpat do puberty. Zkoušela jsem to, ale bez úspěchu. V noci usne sama bez problému, ale přes den horor.

ahoj, my jsme taky hodně houpali a te´d ji mám přes den taky skoro furt u sebe, ale to si hrajeme nebo cvičíme na bříšku (4 měsíce). Ale na začátku to bylo tak, že malá byla FURT na rukou a furt jsme museli skákat, houpat. Nevadí mi mít malou u sebe, to vůbec! Ale taky jsem chtěla nechat chviličku odpočinout má záda :think: a ono taky nosit furt je síla, takže jsme ji položili do košíku (který je furt s námi v kuchyni, v obýváku) a tam se jí snažili maximálně zabavit, takže tam má kolem sebe cirkus chrastítek :-D a plyšáků a po chvilkovém zkuhrání, kdy by chtěla zase houpat se NAŠTĚSTÍ začala zajímat o svoje hračky a ted se dokáže sama zabavit třískáním do chrastítkem (oblíbené - chrastítka na gumičce, zavěšené přes koš nad ní a hrazda), až z toho sama usne. Zchrupne si ve svém košíku a pak si hraje nanovo. Většinou přes dopoledne ji zabavuji právě v koši, zpívám jí, furt na ní mluvíma hlavně ji mám stále s košem u sebe, aby na mě viděla (i ted :wink: ) a po poledním spánku si ji beru na deku a hrajeme si s chrastítkama, cvičíme na břichu nebo se jen tak mazlíme. Většinou mez hraním sama vytuhne vyčerpáním :mrgreen:
Tak nevím, možná bych zkusila jí zabavit něčím zajímavým (u nás chrastítka)..ale stále platí - i když leží v košíku, je u mě, aby mě dokonale viděla :-D
Tak držíme palce :kytka:

Příspěvek upraven 07.03.11 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
7.3.11 10:08

Je tam schopna řvát i dvě hodiny. A to ji držím za ručičku, hladím a nic. Ani nepomáhá si s ní jít lehnout :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.3.11 10:14
bertík28 píše:
Je tam schopna řvát i dvě hodiny. A to ji držím za ručičku, hladím a nic. Ani nepomáhá si s ní jít lehnout :-(

jasný, protože je zvyklá na houpání…ale jak píše bubulina, bez slz se to asi neobejde..tak nevím, zkusit položit (nevím, v čem ji přes den máš), začne plakat, nechat třeba 3 minutky, jít k ní, pomazlit a znovu položit…asi to bude na hlavu, ale zkusit to takhle nechat…naše malá taky v koši na začátku řvala jak tur a to jsem ji měla vedle sebe asi 1cm s košem. Vždycky jsme pochovali, udělali nějakou zlobinu a položila a hned jí strkala něco do ruky…to víš, vaše miminko nemá jako zábavu chrastítka, ale tebe :hug:
určitě nebude řvát dvě hodiny v kuse. My si ji prostě vždycky po chviličce brali a pak zpátky. Hlavně si celý den hrajeme (kromě vaření a péči o domácnost), tak možná je klidnější, protože ví, že se k ní vrátím vždycky a že je furt u mě.
No, máš dvě možnosti, zkusit to a vydržet! nebo ji dále chovat :nevim: ale v 6ti měsích miminko ví, co na maminku platí :-D
malá má ten koš jako hrací a spací centrum - zablbne si, unaví se z toho, zchrupne si…to samé i na dece, kde si hrajeme…zkus miminko utahat - ne houpáním, ale hraním :nevim:

Příspěvek upraven 07.03.11 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
7.3.11 10:15

aha, tak to náš plakal max. 15 minut, byla jsem tam celou dobu s ním a hladila ho. Tak to nevím, Bertiku. A dáváš ji tam opravdu unavenou? Třeba se jí nechce ještě spát :nevim: No ale předpokládám, že jo. To bych možná ještě chvíli počkala, nebo to zkoušela občas. Jo, našemu dost pomáhalo, že když hodně plakal, tak jsem se ho snažila rozesmát, mluvit jedině klidným hlasem, říkat mu něco a hlavně se hodně usmívat. Aby měl to usínání spojené s něčím příjemným. Co mu zkusit zpívat tu samou ukolébavku? nejdřív na rukách, pak i v postýlce. Takovej signál ke spaní :-) Jak jsem byla nervní, vycítil to a nikdy nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.3.11 10:16
bubulina píše:
aha, tak to náš plakal max. 15 minut, byla jsem tam celou dobu s ním a hladila ho. Tak to nevím, Bertiku. A dáváš ji tam opravdu unavenou? Třeba se jí nechce ještě spát :nevim: No ale předpokládám, že jo. To bych možná ještě chvíli počkala, nebo to zkoušela občas. Jo, našemu dost pomáhalo, že když hodně plakal, tak jsem se ho snažila rozesmát, mluvit jedině klidným hlasem, říkat mu něco a hlavně se hodně usmívat. Aby měl to usínání spojené s něčím příjemným. Co mu zkusit zpívat tu samou ukolébavku? nejdřív na rukách, pak i v postýlce. Takovej signál ke spaní :-) Jak jsem byla nervní, vycítil to a nikdy nezabral.

jojo, taky rozesmíváme, když má malá splín :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
7.3.11 10:37

ahoj, nedocitam, tak snad nebudu opkaovat jiz napsane… jakobych cetla o nas…Syn ma ted 9,5mesicu ale asi do 7-8 usinal jen houpanim na balonu, byl dost rvave mimino a toto jedine zabiralo… ted zas ma obdobi, kdy si s nim musim pres den lehnout a drzet za ruciciku, aby spal… to houpani jsme ho odnaucili, kdyz jsme byli u babicky a dedy, tj.v jinem prostredi…polozili jsme ho do postylky ci postele a jemne jsem ho klepala po zadickach, a drzela za ruku… ted jeste ho odnaucit to spani se mnou v posteli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.3.11 10:47

tak to já jsem řešila opačný problém(teda ještě někdy řeším).Malá je zvyklá usínat doma v postýlce,ale když jsme někde na návštěvě tak mám co dělat abych jí uspala,houpání moc nezabírá :mrgreen: ,venku v kočárku mi ale usne dobře.ze začátku jsme houpali i doma,ale nezvykla si na to,usíná sama v postýlce.
Určitě se to jednou odnaučí,neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
7.3.11 10:49

Teď si vyčítám, jak jsem ji to naučila. Ale, když měla koliky a brečela celý den, tak jsem prostě houpala a ona si na to bohužel zvykla :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.3.11 10:54

Nemáš si co vyčítat.Hodně mamin dělá vše proto aby mimi nakonec uspala a hlavně ze začátku když má mimi jak píšeš koliky atd..My jsme taky dělali všechno možné,taky jsme houpali,ale naštěstí se to nenaučila.Nám si zase ze začátku malá zvykla na nošení,zvykla si na to tím,že jí dlouho trvalo si odříhnout a my jsme jí samo dlouho nosili,ale pak si zase odvykla a ted je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 12:02
bertík28 píše:
Je tam schopna řvát i dvě hodiny. A to ji držím za ručičku, hladím a nic. Ani nepomáhá si s ní jít lehnout :-(
jak říkám já začala s tím položením a lehnutím vedle až teď v roce a půl do té doby nezabíralo nic.Teda já nemusela houpat přímo ale stačilo jen vzít na klín a byla tuhá.Ale přece jen ty záda začaly bolet.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
7.3.11 12:12
janinka4444 píše:
bertík28 píše:
jak říkám já začala s tím položením a lehnutím vedle až teď v roce a půl do té doby nezabíralo nic.Teda já nemusela houpat přímo ale stačilo jen vzít na klín a byla tuhá.Ale přece jen ty záda začaly bolet.

Já si sednu do houpacího křesla, nohy dám na podnožku. Na nohy si dám tvrdý polštář a kolíbáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 12:33
bertík28 píše:
janinka4444 píše:
bertík28 píše:
jak říkám já začala s tím položením a lehnutím vedle až teď v roce a půl do té doby nezabíralo nic.Teda já nemusela houpat přímo ale stačilo jen vzít na klín a byla tuhá.Ale přece jen ty záda začaly bolet.
Já si sednu do houpacího křesla, nohy dám na podnožku. Na nohy si dám tvrdý polštář a kolíbáme.

to bych brala to houpací křeslo! :palec: bohužel nemám…zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky