Pleny a ekologie

9079
7.3.11 09:32

Pleny a ekologie

Ahoj.
Nedávno ve zprávách proběhlo, že by maminky měli začít používat látkové pleny, protože jednorázové se množí na skládkách … a to ve velkém množství.
Jaké používáte?
Já používám jednorázové. Ať mi postaví bárak, aby jsem je měla kde sušit a je to vyřešenno. Bydlím v paneláku a nemam kde sušit. Doma nemůžu kvůli plísni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22590
7.3.11 09:40

Pouzivam latkove a doma susim na rozkladacim susaku a nebo v susicce.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
7.3.11 09:41

… a to jako ma byt dotaz o cem? Kdo chce si cestu najde, kdo ne… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
7.3.11 09:42

taky jsem tu reportaz videla a uz i pred tim jsem premyslela o latkovych plenach, jednak si to tady holky chvali a jednak vzhledem k penezence mi asi nic jineho ani nezbyde…takze az prijde miminko, tak budu latkovat urcite…to je muj nazor a myslim, ze se to bude hodne ruznit, nekdo ma radsi to, nekdo to…kazdeho zalezitost…ale vzhledem k zivotnimu prostredi bychom asi mely zacit premyslet…ted jsem se ptala jedne zname na tohle prave a ona mi rekla - na zivotni prostredi ja seru…myslim, ze to neni dobre, protoze v tom budou zit nase deti a uztak je tady dost bordelu…ale to asi tady nevyresime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
7.3.11 09:42

No to je asi jasné, že jednorázovky jsou neekologické. Na jedno dítě se v průměru spotřebuje 6000 plen, přičemž doba rozpadu je 500 let.

U prvních dvou dětí jsem používala jednorázovky, teď bych ráda zkusila ty látkovy, nebo alespoň prostřídat.
Je určitě dobré si o nich něco přečíst, neb už to není zdaleka jako před dvaceti lety. Jsou látkovky, které velmi rychle schnou. Takže třeba i ty v paneláku, můžeš například jich pár koupit na zkoušku a dávat na střídačku s papírovkama… Ale konkrétně neporadím které, neb opravdu nemám zatím ozkoušeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
7.3.11 09:43

Bertiku a kde susis normalni pradlo? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
7.3.11 09:50

Já děti ještě nemám, ale jsem rozhodnutá pro látkové plenky. Něco jsem si o tom přečetla.. názory ostatních, pro i proti… Svůj názor mám :-P
Ekologie, finance… Sice mně neláká představa kakání na plence, na které asi „občas sahnu“ ale :
U mě to bude asi spíš kvůli financím.. Je jasný, že i ty látkovky něco stojí, ale budu se snažit kupovat jen ty nezbytné a ne všechno co uvidím a co se mi bude líbit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.3.11 09:51

Používám látkové, máme sušáky z okna a čtverce schnou rychle a dobře :nevim: Kalhotkovky mám suché do druhého dne, ty dosychají doma. Nikdy žádný problém nebyl. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
7.3.11 09:53
Mirii píše:

Suším ho venku i když tam je pod nulou. Prádlo tam mam pak tedy třeba i 5 dnů. Katastrofa. Do prádelny ho nedám, protože mam fobii z pavouků. Takže by se mi tam ani pleny nevešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
7.3.11 09:55
bertík28 píše:
Mirii píše:
Suším ho venku i když tam je pod nulou. Prádlo tam mam pak tedy třeba i 5 dnů. Katastrofa. Do prádelny ho nedám, protože mam fobii z pavouků. Takže by se mi tam ani pleny nevešli.

No jo, tak když nemáš podmínky, tak se nedsá nic dělat, já už si nedovedu představit, že používám papírovky, suším na balkoně, v zimě na radiátorech, zvlhčuju vzduch na noc, ale máme klasický panelákový suchý vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.3.11 09:56

Já se tady přiznám bez mučení, že jsem líná na to, abych používala látkovky :oops: Ale je fakt, že hodně nechávám malého nahatého, takže látkovky, na kterých leží, nakonec stejně musím prát :lol:

Zakladatelko, takže by měli maminkám stavět baráky, aby měly kde sušit, jo? To by se nám zase zvýšila porodnost! :lol: :lol: Ale po odplenkování zase pěkně do bytu a domeček předat daším čekatelkám. :think:
Nebylo by jednodušší koupit si sušičku, pokud právě to sušení je jediným důvodem, proč nelátkovat? :think:
Podle mě kdo chce, tak si řešení najde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 09:57
Anonymní píše:
taky jsem tu reportaz videla a uz i pred tim jsem premyslela o latkovych plenach, jednak si to tady holky chvali a jednak vzhledem k penezence mi asi nic jineho ani nezbyde…takze az prijde miminko, tak budu latkovat urcite…to je muj nazor a myslim, ze se to bude hodne ruznit, nekdo ma radsi to, nekdo to…kazdeho zalezitost…ale vzhledem k zivotnimu prostredi bychom asi mely zacit premyslet…ted jsem se ptala jedne zname na tohle prave a ona mi rekla - na zivotni prostredi ja seru…myslim, ze to neni dobre, protoze v tom budou zit nase deti a uztak je tady dost bordelu…ale to asi tady nevyresime…

ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
7.3.11 09:58

Taky bydlím v paneláku, ale máme vlhký strop, takže tu je plíseň raz dva. V zimě ji stříkáme každě tři týdny. Naštěstí jsme tu jen v podnájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
7.3.11 09:58
lulje píše:
Já se tady přiznám bez mučení, že jsem líná na to, abych používala látkovky :oops: Ale je fakt, že hodně nechávám malého nahatého, takže látkovky, na kterých leží, nakonec stejně musím prát :lol:Zakladatelko, takže by měli maminkám stavět baráky, aby měly kde sušit, jo? To by se nám zase zvýšila porodnost! :lol: :lol: Ale po odplenkování zase pěkně do bytu a domeček předat daším čekatelkám. :think:
Nebylo by jednodušší koupit si sušičku, pokud právě to sušení je jediným důvodem, proč nelátkovat? :think:
Podle mě kdo chce, tak si řešení najde :nevim:

a jako za co?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.3.11 09:59
bertík28 píše:
Mirii píše:

8-o Tý brďo! Tak po 5 dnech venku bych mohla prát znovu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky