Probouzení miminka se světlem :-(

10142
7.3.11 09:29

Probouzení miminka se světlem :-(

Ahoj maminky,

někde tady jsem už četla diskuzi na téma miminko, spaní a svělo, ale už jsem ji nenašla, proto zakládám novou.
Chci se zeptat jak má kdo vyřešený problém (jestli takový má), kdy se miminko probouzí ráno se světlem. Jde o to, že světlo je už docela brzy a malá se s ním probudí. Začne plakat, tak si ji vemu k sobě a je vidět, že by spinkala dál. Zívá, zavírá očíčka..jenže se furt nakrucuje a otáčí na okno a kouká na světlo. Sice máme žaluzie, ty ale světlu nijak nezabrání. když bych nechtěla dávat závěsy, je ještě něco jiného, čím bych „udělala“ tmu miminku? Co třeba nebesa? Prodávají nějaká na tmavé spinkání :lol: ?
Asi mi stejně nic jiného než závěsy nezbyde, ale tak se jen tak ptám…a taky malá chodí spinkat večer okolo 19-20 hodiny. A to už za chvíli taky bude světlo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9079
7.3.11 09:37

Taky jsem závěsi nechtěla. Ale musela jsem si je pořídit. Máme okno na východ, takže to bylo ráno hrozný. V zimě mi spinkala do půl 9 a teď do půl 7. Po zavedení závěsu spí o půl až hodinku déle. Takže fajn. Taky mě napadlo jak to budo dělat až bude venku světlo a ona půjde spát. Je totiž zvyklá usínat, když je venku tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.3.11 09:38

ženy… nestěžujte si… mě synátor cca dva roky vstával v létě ve 4 ráno… to je teprve opruz… :lol:

Pravdou je, že v 9 chodíval jako mimino znovu spát a spal do oběda..
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.3.11 09:40

holky, ještě koukám na tohle:

http://www.nejendarecky.cz/…ole-10-archu

:nevim: :nevim: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
7.3.11 09:41

Péťo, já mám s dětmi od malička to samé. Jakmile je světlo, tak prostě vstávají, i když je znát, že by jim více spánku prospělo. A to už je jim 7 a skoro 4 roky :think: :think: :think: .
Já to vyřešila žaluzií. Vždycky jí natočím směrem nahoru a tma je v pokojíku mnohem déle (a to mají okna směrem na východ, takže jim tam slunko vytrvale pálí skoro celé dopoledne).
Nebesa jsem zkoušela (ne kvůli tmě, ale proto, že se mi to prostě líbilo :lol: :oops: ) a malá mi řvala, protože když se probudila, tak na nás neviděla :nevim: . Tak jsem je se smutkem v očích odmontovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.3.11 09:50
tterka píše:
Péťo, já mám s dětmi od malička to samé. Jakmile je světlo, tak prostě vstávají, i když je znát, že by jim více spánku prospělo. A to už je jim 7 a skoro 4 roky :think: :think: :think: .
Já to vyřešila žaluzií. Vždycky jí natočím směrem nahoru a tma je v pokojíku mnohem déle (a to mají okna směrem na východ, takže jim tam slunko vytrvale pálí skoro celé dopoledne).
Nebesa jsem zkoušela (ne kvůli tmě, ale proto, že se mi to prostě líbilo :lol: :oops: ) a malá mi řvala, protože když se probudila, tak na nás neviděla :nevim: . Tak jsem je se smutkem v očích odmontovala :lol:

ráno to třeba přežiju vstát dřív :wink: , ale jak to bude za chvíli s večerním usínáním…to už bude světlo a malá neusne, protože prostě nebude tma..asi mi nic jiného než závěsy nezbyde (ach jo!), ale ještě koukám na další zatemnění oken - statické černé fólie, co se jen nalepí na okno a je tma…zase abychom pak bojovali s večerním spánkem, když už tak večer hezky usíná…no, prošmejdím net a uvidíme..
nám právě žaluzky moc nepomáhají, i přes ně do pokoje světlo proudí :-?
tak se s tím nějak poperem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.3.11 10:09

Já se na to taky psychicky připravuji a je pravda, že poslední dva dny vstáváme v půl šesté… Jenže já jako malá jsem byla stejná, mamka dodnes vzpomíná, jak už jsme v pět bývala čiperná. A pořád, ne jen sezónně! Takže nám by nepomohly asi ani závěsy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
7.3.11 10:21
KPKristy píše:
Já se na to taky psychicky připravuji a je pravda, že poslední dva dny vstáváme v půl šesté… Jenže já jako malá jsem byla stejná, mamka dodnes vzpomíná, jak už jsme v pět bývala čiperná. A pořád, ne jen sezónně! Takže nám by nepomohly asi ani závěsy… :think:

u nás pravidelně malá začne hulákat v 6:15, někdy (opravdu málokdy) po 2 minutách hejkání zase usne,a le spíš si jí musím vzít k sobě, prso do pusinky na uklidnění, cucne si, vzdychne, jako kdyby řekla: no tak já si ještě zchrupnu teda…a spinkám etak ještě do půl osmé (to je většinou její hraniční hodina vstávání). Přitom vidím, že je ještě nevyspalá, ale to světlo pekelný ji rozptyluje. Zkusíme ty závěsy, i když mě to teda štve, závěsy jsem nechtěla a uvidíme. JInak si neumím představit, že jí půjdu v 19:30 večer uspávat a ono to nepůjde, protože bude světlo :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cimbik
7.3.11 11:35

Ahoj, my máme v oknech PLISSE - zatahuje se to jako žaluzije, ale neproniká tolik světla z venku, máme atypická okna a tohle byl jediný způsob jak je zatemnit :-). Dole máme žaluzie a nahoře v ložnici i v dětských pokojíkách plissé a jsme spokojeni. Ale jinak nám holky přes zimu spinkaly tak do půl osmé do osmi a teď taky "straší už před sedmou - asi se připravují na letní čas :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
46669
7.3.11 11:38
petratavali píše:
KPKristy píše:
Já se na to taky psychicky připravuji a je pravda, že poslední dva dny vstáváme v půl šesté… Jenže já jako malá jsem byla stejná, mamka dodnes vzpomíná, jak už jsme v pět bývala čiperná. A pořád, ne jen sezónně! Takže nám by nepomohly asi ani závěsy… :think:
JInak si neumím představit, že jí půjdu v 19:30 večer uspávat a ono to nepůjde, protože bude světlo :pocitac:

Tak na to jsem taky docela zvědavá! U nás se momentálně chodí do postýlky před sedmou a do půl osmé spí.
Jestli bude strašit do setmění (v létě do 21:00) a vstávat s rozedněním (v létě 4:30 nebo kolik), tak se picnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
7.3.11 11:47

ahojky nu u nás na chlup to samý. akorát s rozdílem, že když se vzbudí na jídlo do tmy, tak je to dobrý a spí třeba do pul 9,ale musí usnout ještě ve tmě.nu ale pravidlo to neni , už mi vzával i před 6- jelikož se ,ale většinou na první jídlo budí kolem těch pul 7, to už je dost vidět., mam smulu a vztáváme. Míša mi chrněl v zimě i do 10, takže pro mě je to hrozněj šok, navíc k mej velkej smůle sem hrozná sova, v noci neusnu dřív jak ve 2 a pak v 6 vztávat? konec. nu , i když se snažim usnout dřív stejně to nejde:-( takže já sem ráno jak pitomá a děsně protivná, naštěstí do hodiny se srovnávam, netrvá mi to celej den, to bych musela bejt protivná 24 hodin denně:-) jinak jak ty řikáš, jak je ni videt , že by ještě spinkala, zavírá očka ,ale zabrat prostě nemůže, tak to máme to samý a mam pak protivný mimčo celej den, protože on přes den naspí tak hodinu a večer chodí spát v pul 8, sem zvědavá jak to bude s posunem času :-? my máme závěsy, stejně to prosvítí, myslim, že i víc jak žaluzky:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
9.3.11 13:26

tak malá to má taky tak a od mala,uspávání za světla u nás ale problém nebyt to usla krásně,ale vstávaní,v zimě i kolem deváté,v létě strašila už v 5,30,minulý rok to šlo ještě jsem kojila a dala jí do postele k prsu a ona dospala,ale letos už nekojím,takže budu muset brzo vstávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
9.3.11 16:31

Hm, tak to máme taky to samý. Budí se čím dál dříve :-(
a už jsem zralá na prášky - neděste mě že to bude ještě horší :zed: . Máme sice na okně žaluzie, ale asi taky budu muset jít do nějakých závěsů.....a to jsem chtěla nechat pokojíček takový vzdušný…no nic :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
10.3.11 10:26
sophie11 píše:
Hm, tak to máme taky to samý. Budí se čím dál dříve :-(
a už jsem zralá na prášky - neděste mě že to bude ještě horší :zed: . Máme sice na okně žaluzie, ale asi taky budu muset jít do nějakých závěsů.....a to jsem chtěla nechat pokojíček takový vzdušný…no nic :-?

jojo, já jdu taky na závěsy - i přes žaluzie…nedá se nic dělat, za chvíli bysme vstávali v pět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí