Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše:lulje píše:a jako za co?????
Já se tady přiznám bez mučení, že jsem líná na to, abych používala látkovkyAle je fakt, že hodně nechávám malého nahatého, takže látkovky, na kterých leží, nakonec stejně musím prát
Zakladatelko, takže by měli maminkám stavět baráky, aby měly kde sušit, jo? To by se nám zase zvýšila porodnost!
![]()
Ale po odplenkování zase pěkně do bytu a domeček předat daším čekatelkám.
Nebylo by jednodušší koupit si sušičku, pokud právě to sušení je jediným důvodem, proč nelátkovat?
Podle mě kdo chce, tak si řešení najde
a nebo ještě lépe kam si ji jako dám???? K sousedům?
Anonymní píše:Anonymní píše:ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!
taky jsem tu reportaz videla a uz i pred tim jsem premyslela o latkovych plenach, jednak si to tady holky chvali a jednak vzhledem k penezence mi asi nic jineho ani nezbyde…takze az prijde miminko, tak budu latkovat urcite…to je muj nazor a myslim, ze se to bude hodne ruznit, nekdo ma radsi to, nekdo to…kazdeho zalezitost…ale vzhledem k zivotnimu prostredi bychom asi mely zacit premyslet…ted jsem se ptala jedne zname na tohle prave a ona mi rekla - na zivotni prostredi ja seru…myslim, ze to neni dobre, protoze v tom budou zit nase deti a uztak je tady dost bordelu…ale to asi tady nevyresime…
A kdy jsi ty děti na látkovkách měla?
Myslím, že pro naprostou většinu, je látkování zábava
nPro mě určitě, miluju svůj barevný balkon, když suším, roztomilou růžovou plenku pod šatama, až mě mrzí, že v létě už asi bude malá bez plen ![]()
Anonymní píše:Anonymní píše:ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!
taky jsem tu reportaz videla a uz i pred tim jsem premyslela o latkovych plenach, jednak si to tady holky chvali a jednak vzhledem k penezence mi asi nic jineho ani nezbyde…takze az prijde miminko, tak budu latkovat urcite…to je muj nazor a myslim, ze se to bude hodne ruznit, nekdo ma radsi to, nekdo to…kazdeho zalezitost…ale vzhledem k zivotnimu prostredi bychom asi mely zacit premyslet…ted jsem se ptala jedne zname na tohle prave a ona mi rekla - na zivotni prostredi ja seru…myslim, ze to neni dobre, protoze v tom budou zit nase deti a uztak je tady dost bordelu…ale to asi tady nevyresime…
Zase jeden hezký anonymní příspěvek ![]()
Před kolika lety jsi naposledy používala látkovky??
To, že jsou daleko horší věci by nám mělo zabránit v tom, abychom se snažili v těch „malých“ věcech?/což při spotřebě jednorázovek mě malé fakt nepřijde/ ![]()
dle tebe se asi budeme mít všichni líp, když se na veškerou „námahu s ekologií“ vyprdneme… no doufám, že takových názorů není mnoho ![]()
Je tam asi 3-5 dnu. A když nad nulou tak den. Samozřejmě tam je prádlo pořád.
Přes zimu suším všechno prádlo v baráku. Mám jeden jediný sušák. Nevidím rozdíl, jestli se na něm suší montérky nebo plíny. Toť k otázce místa.
A jestli někoho tlačí peníze, tak by si měl o látkovkách rychle něco přečíst, protože se na nich dá oproti jednorázovkám ušetřit celkem dost ![]()
Mahora píše:Anonymní píše:Zase jeden hezký anonymní příspěvekAnonymní píše:ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!
To, že jsou daleko horší věci by nám mělo zabránit v tom, abychom se snažili v těch „malých“ věcech?/což při spotřebě jednorázovek mě malé fakt nepřijde/
dle tebe se asi budeme mít všichni líp, když se na veškerou „námahu s ekologií“ vyprdneme… no doufám, že takových názorů není mnoho
tak chraňte ekologii já se jdu věnovat zajímavějším věcem můžu tě ujistit že je!
Anonymní píše:
můžu tě ujistit že je!
Jestli se všichni statečně schovávají za anonymy, tak to se jich bojim bojim ![]()
Anonymní píše:lulje píše:a jako za co?????
Já se tady přiznám bez mučení, že jsem líná na to, abych používala látkovkyAle je fakt, že hodně nechávám malého nahatého, takže látkovky, na kterých leží, nakonec stejně musím prát
Zakladatelko, takže by měli maminkám stavět baráky, aby měly kde sušit, jo? To by se nám zase zvýšila porodnost!
![]()
Nebylo by jednodušší koupit si sušičku, pokud právě to sušení je jediným důvodem, proč nelátkovat?
My ji máme za české koruny
Ale určitě ji koupíš i za eura
Já jsem si na ni našetřila tím, že jsem dloooouho kojila a ani jendou jsme nemuseli kupovat UM
Ale dá se ušetřit i jinde - pokud jsi narážela na tohle ![]()
Anonymní píše:Mahora píše:tak chraňte ekologii já se jdu věnovat zajímavějším věcem můžu tě ujistit že je!Anonymní píše:Zase jeden hezký anonymní příspěvekAnonymní píše:ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!
To, že jsou daleko horší věci by nám mělo zabránit v tom, abychom se snažili v těch „malých“ věcech?/což při spotřebě jednorázovek mě malé fakt nepřijde/
dle tebe se asi budeme mít všichni líp, když se na veškerou „námahu s ekologií“ vyprdneme… no doufám, že takových názorů není mnoho
A já jsem třeba právě ráda, že první stopa mého mrněte na téhle planetě nebude tuna odpadu. Je to pro mě přirozené, jako třeba třídění odpadu nebo pití vody z kohoutku.
Anonymní píše:Anonymní píše:a nebo ještě lépe kam si ji jako dám???? K sousedům?lulje píše:a jako za co?????
![]()
Postavíš na pračku
Tu máš, ne?
Nebo pokud pereš taky u sousedů, tak třeba tě nechají si i nich i usušit
Není nad to mít dobré sousedy ![]()
Anonymni diky bohu ze ze me rodice,kamaradi,pratele,manzel a internet vychovali takoveho cloveka jaky jsem. Lituji te ze se ti nedostalo nikdy zadne poradne osvety a kvalitnich lidi kolem tebe,protoze pak by si se na svet urcite divala jinyma ocima a nebylo ti ukradene prostredi ve kterem zijeme a budou zit dalsi generace!
Používám látkové pleny, bydlím v bytě s balkónem, ale pověsit tam prádlo tak můžu prát znovu (děsně se tady praší a bílé věci jsou po chvilce na balkńě prostě zašedlé). Suším doma na rozkládacím sušáku, občas v prádelně dole v baráku (ale to spíše jen čč, o hezké plíny bych měla strach
).
Jsou názory pro a proti a každý si vybere to co je pro něj příjemnější. Pro mě je to látka.
Látkuju. Primární důvod tedy nebyl jen ekologie. Ale potěší to.
Suším v létě na balkoně. V zimě doma na sušáku. Čtverce odtředěné na 1000otáček podle mě tolik vody neodpaří. Rozhodně méně, než kdejaké oblečení, mokrý ručník po koupání… Pověšené na ramínkách na kalhoty nezaberou v podtatě ani moc místa. Suché jsou hned.
Ostatním se omlouvám za své jízlivé poznámky a odpovědi, ale na anonymy prostě nemám chuť reagovat jinak
Co to je, proboha, za člověka, který nedokáže vyjádřit svůj názor na ekologii bez toho, aby skrýval svoji identitu?
Já se přiznávám bez mučení, že sice nelátkuju, ale hluboce se za to stydím, i když tím té ekologii moc nepomůžu. Snažím se ale chránit ji jinak. Budiž mi tohle omluvou ![]()
bertík28 píše:Mirii píše:Suším ho venku i když tam je pod nulou. Prádlo tam mam pak tedy třeba i 5 dnů. Katastrofa. Do prádelny ho nedám, protože mam fobii z pavouků. Takže by se mi tam ani pleny nevešli.
Bertiku a kde susis normalni pradlo?
No já taky, ale prádlo vymrzne a pak to jen doma doschne, zase každý den sbírám ![]()