Pleny a ekologie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1288
7.3.11 09:59
Anonymní píše:
lulje píše:
Já se tady přiznám bez mučení, že jsem líná na to, abych používala látkovky :oops: Ale je fakt, že hodně nechávám malého nahatého, takže látkovky, na kterých leží, nakonec stejně musím prát :lol:Zakladatelko, takže by měli maminkám stavět baráky, aby měly kde sušit, jo? To by se nám zase zvýšila porodnost! :lol: :lol: Ale po odplenkování zase pěkně do bytu a domeček předat daším čekatelkám. :think:
Nebylo by jednodušší koupit si sušičku, pokud právě to sušení je jediným důvodem, proč nelátkovat? :think:
Podle mě kdo chce, tak si řešení najde :nevim:
a jako za co?????

a nebo ještě lépe kam si ji jako dám???? K sousedům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
7.3.11 09:59
Anonymní píše:
Anonymní píše:
taky jsem tu reportaz videla a uz i pred tim jsem premyslela o latkovych plenach, jednak si to tady holky chvali a jednak vzhledem k penezence mi asi nic jineho ani nezbyde…takze az prijde miminko, tak budu latkovat urcite…to je muj nazor a myslim, ze se to bude hodne ruznit, nekdo ma radsi to, nekdo to…kazdeho zalezitost…ale vzhledem k zivotnimu prostredi bychom asi mely zacit premyslet…ted jsem se ptala jedne zname na tohle prave a ona mi rekla - na zivotni prostredi ja seru…myslim, ze to neni dobre, protoze v tom budou zit nase deti a uztak je tady dost bordelu…ale to asi tady nevyresime…
ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!

A kdy jsi ty děti na látkovkách měla?
Myslím, že pro naprostou většinu, je látkování zábava :wink: nPro mě určitě, miluju svůj barevný balkon, když suším, roztomilou růžovou plenku pod šatama, až mě mrzí, že v létě už asi bude malá bez plen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
7.3.11 10:02
Anonymní píše:
Anonymní píše:
taky jsem tu reportaz videla a uz i pred tim jsem premyslela o latkovych plenach, jednak si to tady holky chvali a jednak vzhledem k penezence mi asi nic jineho ani nezbyde…takze az prijde miminko, tak budu latkovat urcite…to je muj nazor a myslim, ze se to bude hodne ruznit, nekdo ma radsi to, nekdo to…kazdeho zalezitost…ale vzhledem k zivotnimu prostredi bychom asi mely zacit premyslet…ted jsem se ptala jedne zname na tohle prave a ona mi rekla - na zivotni prostredi ja seru…myslim, ze to neni dobre, protoze v tom budou zit nase deti a uztak je tady dost bordelu…ale to asi tady nevyresime…
ne to tady určitě nevyřešíme! A nevyřeší to už vůbec nic jsou daleko horší věci než pleny a nikdo je neřeší.Dvě děti jsem měla na látkových plenách a už nikdy víc! A jestli se to množí tak proč to teda začali vyrábět???? Tak holt musí přijít na to co s tím já to určitě řešit nebudu!

Zase jeden hezký anonymní příspěvek :nevim:
Před kolika lety jsi naposledy používala látkovky??
To, že jsou daleko horší věci by nám mělo zabránit v tom, abychom se snažili v těch „malých“ věcech?/což při spotřebě jednorázovek mě malé fakt nepřijde/ :nevim:
dle tebe se asi budeme mít všichni líp, když se na veškerou „námahu s ekologií“ vyprdneme… no doufám, že takových názorů není mnoho :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
7.3.11 10:04

Je tam asi 3-5 dnu. A když nad nulou tak den. Samozřejmě tam je prádlo pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
7.3.11 10:07

Přes zimu suším všechno prádlo v baráku. Mám jeden jediný sušák. Nevidím rozdíl, jestli se na něm suší montérky nebo plíny. Toť k otázce místa.
A jestli někoho tlačí peníze, tak by si měl o látkovkách rychle něco přečíst, protože se na nich dá oproti jednorázovkám ušetřit celkem dost :palec:

• Citovat
  • Upravit
1288
7.3.11 10:07
Mahora píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
To, že jsou daleko horší věci by nám mělo zabránit v tom, abychom se snažili v těch „malých“ věcech?/což při spotřebě jednorázovek mě malé fakt nepřijde/ :nevim:
dle tebe se asi budeme mít všichni líp, když se na veškerou „námahu s ekologií“ vyprdneme… no doufám, že takových názorů není mnoho :cry:

tak chraňte ekologii já se jdu věnovat zajímavějším věcem můžu tě ujistit že je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
7.3.11 10:09
Anonymní píše:
můžu tě ujistit že je!

Jestli se všichni statečně schovávají za anonymy, tak to se jich bojim bojim :pankac:

• Citovat
  • Upravit
5527
7.3.11 10:11
Anonymní píše:
lulje píše:
Já se tady přiznám bez mučení, že jsem líná na to, abych používala látkovky :oops: Ale je fakt, že hodně nechávám malého nahatého, takže látkovky, na kterých leží, nakonec stejně musím prát :lol:Zakladatelko, takže by měli maminkám stavět baráky, aby měly kde sušit, jo? To by se nám zase zvýšila porodnost! :lol: :lol: Ale po odplenkování zase pěkně do bytu a domeček předat daším čekatelkám. :think:
Nebylo by jednodušší koupit si sušičku, pokud právě to sušení je jediným důvodem, proč nelátkovat? :think:
a jako za co?????

My ji máme za české koruny :think: Ale určitě ji koupíš i za eura ;) Já jsem si na ni našetřila tím, že jsem dloooouho kojila a ani jendou jsme nemuseli kupovat UM ;) Ale dá se ušetřit i jinde - pokud jsi narážela na tohle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
7.3.11 10:12
Anonymní píše:
Mahora píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
dle tebe se asi budeme mít všichni líp, když se na veškerou „námahu s ekologií“ vyprdneme… no doufám, že takových názorů není mnoho :cry:
tak chraňte ekologii já se jdu věnovat zajímavějším věcem můžu tě ujistit že je!

A já jsem třeba právě ráda, že první stopa mého mrněte na téhle planetě nebude tuna odpadu. Je to pro mě přirozené, jako třeba třídění odpadu nebo pití vody z kohoutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.3.11 10:13
Anonymní píše:
Anonymní píše:
lulje píše:
a jako za co?????
a nebo ještě lépe kam si ji jako dám???? K sousedům?

Postavíš na pračku :palec: Tu máš, ne? ;) Nebo pokud pereš taky u sousedů, tak třeba tě nechají si i nich i usušit ;) Není nad to mít dobré sousedy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
7.3.11 10:15

Anonymni diky bohu ze ze me rodice,kamaradi,pratele,manzel a internet vychovali takoveho cloveka jaky jsem. Lituji te ze se ti nedostalo nikdy zadne poradne osvety a kvalitnich lidi kolem tebe,protoze pak by si se na svet urcite divala jinyma ocima a nebylo ti ukradene prostredi ve kterem zijeme a budou zit dalsi generace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
7.3.11 10:15

Používám látkové pleny, bydlím v bytě s balkónem, ale pověsit tam prádlo tak můžu prát znovu (děsně se tady praší a bílé věci jsou po chvilce na balkńě prostě zašedlé). Suším doma na rozkládacím sušáku, občas v prádelně dole v baráku (ale to spíše jen čč, o hezké plíny bych měla strach :mrgreen: ).

Jsou názory pro a proti a každý si vybere to co je pro něj příjemnější. Pro mě je to látka.

• Citovat
  • Upravit
81481
7.3.11 10:17

Látkuju. Primární důvod tedy nebyl jen ekologie. Ale potěší to.
Suším v létě na balkoně. V zimě doma na sušáku. Čtverce odtředěné na 1000otáček podle mě tolik vody neodpaří. Rozhodně méně, než kdejaké oblečení, mokrý ručník po koupání… Pověšené na ramínkách na kalhoty nezaberou v podtatě ani moc místa. Suché jsou hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.3.11 10:20

Ostatním se omlouvám za své jízlivé poznámky a odpovědi, ale na anonymy prostě nemám chuť reagovat jinak :nevim: :zed: Co to je, proboha, za člověka, který nedokáže vyjádřit svůj názor na ekologii bez toho, aby skrýval svoji identitu?
Já se přiznávám bez mučení, že sice nelátkuju, ale hluboce se za to stydím, i když tím té ekologii moc nepomůžu. Snažím se ale chránit ji jinak. Budiž mi tohle omluvou :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
7.3.11 10:24
bertík28 píše:
Mirii píše:
Bertiku a kde susis normalni pradlo? 8-o
Suším ho venku i když tam je pod nulou. Prádlo tam mam pak tedy třeba i 5 dnů. Katastrofa. Do prádelny ho nedám, protože mam fobii z pavouků. Takže by se mi tam ani pleny nevešli.

No já taky, ale prádlo vymrzne a pak to jen doma doschne, zase každý den sbírám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí