Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj mamči. Míša začal válet sudy doválí se už dost daleko a věčně šahá na co nemá, zásuvky kabely atd když si myslim,že je něco dobře skovaný posléze zjistím , že neni, chtěla bych vedet jak vysvětlujete ))nu vysvětluje, to asi neni zprávný slovo)vašim drobkum, že to dělat nemá.je mu 8 měsícu domluvy asi nepomůžou, co?
už sem slyšela od pár „chytrých“ lidí dej mu přes ruku at ví že to nemá delat, ale to taky nechci, na tresty se mi to zdá dost brzy, ale já fakt nevim co mam delat, tytyty, nenene, damozřejmě nijak nepomáhají, má z toho hroznou srandu
pak na něj zaječim, a že mam ječák, nu a toho tak akorát rozplače, až bych brečela taky
a ještě jedna věc. malinkej ted nijak zvlášt nespí , jak je světlo je vzhůru, já 100 procentní sova se s tim nemužu vyrovnat, od doby sćo se vzbudí sem tak hodku než se srovnam děsně protivná to on samozřejmě vycejtí a je protivnej taky. problem je v tom, že mam možnost jít spát třeba v 11 ,ale já prostě dřív než ve 2 ráno neusnu, tak vztávaqm v 6 totálně vyčerpaná , naštvaná a tak je potom i muj maličkej takovej naštvanej, nevíte jak se nák naučit chodit spát dřív nic mi nepomáhá. přitom on od 20hodin spí do 6 v kuse, dalo yb se říct , že spinká krásně, tady je chyba ve, mě zlobim se na něj za něco za co on nemůže ![]()
Ahoj,zásuvky ucpat,protože bode hůř.:
http://www.rumburak.cz/…zasuvky-12ks-[id-IK60098961].htm
jinak u tak malého mimi ještě nemá cenu cokoli vysvětlovat,a trestat ho.Začíná chápat až tak po 1.roce.
Rytmus spánku se upraví,ale taky časem,s tím nic nenaděláš ![]()
Tak já několikrát důrazně řeknu, ne ne ne a pokud na to dál sahá, tak to opakuju a odnesu ji někam dál a u toho říkám třeba, že to nesmí nebo tak
Prostě aby si to dítě spojilo se slovy ne ne to, že dělá něco co nesmí a neměl by v tom pokračovat. Teda takhle jsem to aspoň četla a teď dělám chytrou
A o tom usínání mi ani nemluv, taky bych mohla jít spát mnohem dřív, jenže když 2 hodiny ležím v posteli a furt čekám a čekám, že teda konečně usnu a samozřejmě nic tak mě to dokáže pěkně vytočit
prostě spánku neporučíš ![]()
Ještě je malej, aby chápal, na co nemá sahat. Musíš to zařídit ty. Uklidit, zabezpečit, schovat všechno, co by mu mohlo ublížit. Mám teď doma dvouletého bratra, vím o čem mluvím. Všechny zásuvky zaslepené, kabely přetahané tak, aby k nim nemohl (za nábytek, pod lištu atd.), kytky tak vysoko, aby do nich nemohl. Zkus si kleknout a projít si byt, at vidíš všechny nebezpečí z jeho pohledu. A jestli můžu poradit, nepoužívat ubrusy ![]()
Myslím, že v tomhle věku se ještě pořád musíš přispůsobit ty jemu, on sice může na ty ty ty reagovat dobře ale jen se otočíš, půjde to zkusit znovu, protože ho to láká. Já se snažím to co nechci aby bral do ruky odstranit, schovat, zabezpečit tak aby mu nehrozilo žádné nebezpečí, něco bych už zkusila aby si ověřil, že fakt bolí, třeba trouba, aby sám začal chápat, proč ne. Jinak s tím spánkem já jsem taky taková sova, a ráno jsem nedospalá. Holt ráno pořádné kafe to jistí, odpoledne si jdu někdy dáchnout s malým, a když se ůnava nastřádá, tak i někdy večer padnu za vlast.
Verzatilka píše:
Ještě je malej, aby chápal, na co nemá sahat. Musíš to zařídit ty. Uklidit, zabezpečit, schovat všechno, co by mu mohlo ublížit. Mám teď doma dvouletého bratra, vím o čem mluvím. Všechny zásuvky zaslepené, kabely přetahané tak, aby k nim nemohl (za nábytek, pod lištu atd.), kytky tak vysoko, aby do nich nemohl. Zkus si kleknout a projít si byt, at vidíš všechny nebezpečí z jeho pohledu. A jestli můžu poradit, nepoužívat ubrusy
Přesně tak. Vysvětlováním nic nezmůžeš, zvlášť u tak malého mimina.
V zásuvkách mám bezpečnostní krytky.
Jinak co se týče kabelů a podobných věcí, byla jsem a stále vlastně jsem nekonečně hrající gramofon ,,nenene, nesahej, nedělej, pálí," odnáším, popřípadě plácnu přes ručičku.
Taky jsem chodila spat ve dve, jeste nedavno. Ted chodim uz ve 12
Muzes toho dosahnout pomalu, budes chodit o 15 minut driv, nejakou dobu, pak zase 15 minut… Mela jsem to uplne stejny, pred druhou jsem neusnula. Posledni mimino je ale skrivan
takze jsem s tim musela zacit neco delat. V posteli si jeste ctu, jak mi zacnou utikat slova, zhasinam a pak uz spim bez problemu.
Přesně. Naučila jsem se všechny nebezpečný věci dávat nahoru, pryč z dosahu. Výsledkem třeba bylo, že dolní skříně od kuchyňské linky zely prázdnotou a já měla všechno vyskládaný až úplně nahoře. Myslím tím pod stropem, protže i ty horní skříňky byly už nacpaný ![]()
Oba kluci jsou elektrikáři montéři. Jak vidí kabel, šup s tím do ruky. Děda to vymyslel tak, že jim udělal spoustu hraček, který se podobají skutečné elektrické věci s kabelem - má to vypínače, žárovčičky, kabely, které koukají ven a dají se strčit do zásuvky (součást bedýnky) … uvnitř je to na baterku, takže funkční, a přitom to není nebezpečný …
Jinak ten starší elektrikář dostal rádio. Funknčí. někde z bazaru za deset korun. Prostě ať si s tím hraje. No a mates, jak večer u rádia poslouchá Hajaju a Domino, ten kabel (ale za provozu!!!) normálně překousal … nebyli bychom to zjistili, kdyby si nestěžoval, že rádio nehraje …
![]()
Co se týče vstávání … co ti na to mám říct. Provorozenný se nám dneska ráno před půl šestou dostavil do ložnice, aby v půl šestý vylezl, že si chce hrát, a za deset šest vzbudil i toho mladšího (Byť jsem okamžitě učinila zvukotěsný pokus, aby ho právě neprobudil) …
a já prostě jsem schopná fungovat až kolem půl osmý, kdy jim dělám snídani, páč tu už oba řvou tak, že to vypadá, že umřou hlady
A taky na mně neplatí, jdi spát s nima dřív. O to dřív, kdy si jdu lehnout, o to hůř usínám. Takže jestli dám denně 5 - 6 hodin spánku? Zoufalý …
![]()
hh, mladá dostala několikrát přes ruce a furt má z toho srandu.
Dokonce se vždy k něčemo posadí, dělá rozruch, aby upoustala pozornost, a pak čeká jak budu reagovat a v okamžiku, kdy se zvednu, tak se smíchem odleze do pryč ![]()
Zásuvky máme vysoko a kabely dávám z dosahu,je ještě malinkej aby něco pochopil a neboj bdue hůř až bude chodit ![]()
S tím spaním zkus něco udělat já třeba chodím spát kolem 11 a ráno jsem stejně přejetá potřebuju asi víc spánku
ale je mi to fuk spánek odsouvám resp.když bych mohla přes den stejně nejdu a radši uklidím nebo něco na spánek není čas i když až to na mě spadne potěš koště
lleennttiillkkaa píše:
V zásuvkách mám bezpečnostní krytky.
Jinak co se týče kabelů a podobných věcí, byla jsem a stále vlastně jsem nekonečně hrající gramofon ,,nenene, nesahej, nedělej, pálí," odnáším, popřípadě plácnu přes ručičku.
Jo,to je u nás to samé.Doprovázené vztekáním,když mu něco zatrhnu ![]()
Kabely u nás taky frčely a hodně, hodně dlouho. Dostal spoustu nefunkčních kabelů na hraní a docela to zabralo a když byly i barevný, tak to bylo opravdu parádní. Jinak jak psaly holky, do volných zásuvek záslepky a všechno nebezpečné z dosahu. Teď už ho tolik neberou, ale prodlužovačky stále rád zapíná a vypíná (máme ty s tím vypínačem).
Co se týče spaní, tak to neporadím, jsem skřivan, takže mi ranní vstávání nevadí. Jen doplním, že se nám to skoro každý měsíc různě mění. Už jsme vstávali i o půl šestý a stejně tak i v osm. Takže třeba se to u vás nějak posune.
holky děkuju. myslela sem si, že tresty typu, pleskni přes ručičku nezafungují. ani to nechci zatim delat dyt co bych delala až bude chodit, to bude ještě hůř, navíc je malinkej a takhle brzo dávat přes ručičky ani na prdelku byť přes plenku se mi nechce, hold si to doma budeme muset uspořádat trošku jinak. nu jo , u nás se hold nezapře, že děda je elektrikář, jak vidí kabílek rozzáří se mu očička a jde si za svym cílem
s tim spaním to je fakt hruza,ale dneska velmi mile překvapil, sice se na jídlo vzbudil dost brzy, už v 5, jindy to bývá o hodku až o hodku a pul dýl ale zato spinkal krásně do pul 9 a to už sem schopná něco delat aniž bych bručela okolo sebe, takž Míša dneska taky nevztával po prdelce, jako jindy když je maminka vyloženě na pěst, a dokonce sem včera usla ve 12, tak sem zase nabrala síly na jeho zlobítkování
![]()
Ahoj, budeme mít brzy taky 8 měsíců a máme tentýž problém, kabely, kabely azase kabely. V zásuvkách krytky nemáme, jelikož máme bezpečnostní zásuvky ale sem tam kabel máme a to je pro maléhota nejúžasnější věc na světě, hlavně když najde konec a může si ho nacat do pusy
na to je jediné řešení, sklidit a to tak dobře aby se k tomu nedostal
nám pak dále ještě rozebírá settopbox od upc a modem od internetu, který výš dát nemůžeme ![]()