Příkrmy - dáví se
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
příkrmy- dáví se
Ahoj holky. Malé je půl roku a před týdnem jsme začali s příkrmy. Mám ale problém, pořád se mi dáví a je problém do ní něco dostat. První dcerka to tak měla taky, ale jen první tři dny, když měla jen mrkev, pak už to šlo. U Zuzanky mi ale přijde, že je to čím dál horší. Zkoušela jsem třeba přidat trochu vody, aby to bylo tekutější, ale nepomáhá. Prostě jí dám trošku do pusinky, začne se šklebit a plivat to a když pokračujem dál, začne se dávit, že mám strach, že se pozvrací. Už to zkoušíme týden a nevím co s tím. Nemáte některá zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A děláš to úplně do hladka, nemá v tom hrudky? Třetí teď taky nechtěl moc hutné příkrmy, brambor a rýže zpočátku nehrozilo, dostával jednodruhovou zeleninu naředěnou skoro na polívku a muselo to být nasládlé, třeba mu chutnal pastiňák od alnatury, dýně… Když jsem udělala pastiňák doma, tak mu nechutnal, protože byl aromatičtější a méně sladký, tak začal taky kuckat, musela jsem mu do něj mixnout banán, to pak jedl
Postupem času se to upravilo, myslím, že pomohlo, když začal dostávat křupky, že se naučil trochu líp manipulovat s jazykem a rty a přestalo mu vadit, že je v příkrmu nějaký mikrodrobeček
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera se dávila do 9.m., takže toho do té doby moc nesnědla. Prostě jsem pořád zkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, podle mého ji to nechutná. Je zvyklá jen na MM nebo UM možná prubni příkrm naředit mlékem- ta chuť ji bude bližší-nevím kdo ale někde jsem tu četla, že to takhle někdo vyřešil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já si zkusím odstříkat a naředit to mlíkem. Dělám to do hladka, ale možná je to na ní stejně hutný. Doufám, že se to zlepší. Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste mame jeden problem. Od malicka nas hrozne trapi brisko. Od ty doby, co davame Bingaiu, tak je to skoro dobry, ale posledni tri dny je to zas hruza. Ted me napadlo, ze jsem ji ted tri dny davala brambory, muze to mit z toho? A muzete mi prosim poradit, co varit za zeleninu, aby to nenadymalo? Nic krome mrkve, celeru, petrzele a cukety me nenapada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, možná mě napadá ještě špenát
Já byla hrozně blbá kuchařka, takže mé dítě vyrostlo na bramborách, mrkvičce a cuketě
A pak jsem koupila sem tam sklenku a do toho ji přidala brambor, ale to když byla větší-prostě vařit neumím
A jak s tím mlíkem-je to lepší? Už jsi to prubla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, dneska mela cuketu, naredila jsem to mlikem, ze to mela skoro jak polivku a konecne se nedavila
jenze spenat obsahuje hodne dusitanu, takze se ma davat je ze sklenicky, protoze tam se to kontroluje a ve sklenicce je jen v kombinaci s bramborama a jestli je to boleni opravdu po bramborach, tak to taky pada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak tohle nevím
No, já byla fakt prd kuchařka, si divím, že Kamilka vůbec vyrostla
Možná v nějakém od soukromého zemědělce by ty dusitany být nemuseli, nebo jo? ![]()
Jinak mě fakt nic nenapadá, jak sjem psala naše dítě mělo miš maš z cukety, bramboru mrkve a dkyž byla nálada tak v tom sem tam nějaký maso ![]()
A fajn, že to s tím mlékem zabralo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit