Čerstvá zelenina a ovoce

7
3.6.13 10:00

Čerstvá zelenina a ovoce

Ahoj maminky. Obracím se na Vás s dotazem ohledně papáníčka. Bude nám 6 měsíců a malinká je od narození na UM. Dnes už papáme vařenou zeleninku, občas maso - kuřecí, krůtí a přesnídávky, banán a dneska strouhané jablíčko. Chci se zeptat na čerstvou zeleninu - už mohu podávat? Třeba nastrouhanou okurku ze zahrádky? a co třeba ananas? a od kdy se může tvaroh? Děkuji předem za odpověd… :o)
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5199
3.6.13 10:08

@Znuficek
Ještě bych počkala. Jednak bych se bála, aby nezaskočilo, jednak si myslím, že na toto má ještě čas a zatím bych jí zvykala na to, co dáváš. Vše se má zavádět postupně a pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.6.13 10:10

Papáníčko :mrgreen: tvaroh od roka, ananas - tam bych byla taky opatrná, je dost exotický, okurku bych dala vcelku do ruky na žužlání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.6.13 10:11

Jinak doporučuji stránky www.kojeni.net jsou tam přehledné tabulky a postupy při příkrmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
3.6.13 10:12

Taky bych ještě počkala. S ananasem rozhodně, mojí malé je 13 měsíců a ještě jsem to nezkusila. A tvaroh se má dávat od roka kvůli bílkovině, ale možná o trošku dřív, cca od 9 měsíce bys možná malinko dát mohla. Pokud máš už sedící holčičku, tak možná dát kousek té okurky do ruky na žužlání a hlídat jí u toho. Ze začátku jsem dávala okurku normálně na páru a dávala jí do jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.6.13 10:15

Ananas ne, je moc kyselej a ostrej, to bych nedala ani desetimesicnimu, tvaroh taky ne, nebo rozhodne ne nejak moc pravidelne. Obecne by se mel od roka.

jinak si to prosim po sobe precti a zauvazuj nad tim, jestli se opravdu takto musi vyjadrovat dospela osoba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.6.13 10:16

Okurku jsem jeste nedavala, to davam, az kdyz umi u toho sedet a kousat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5321
3.6.13 10:19

@suik jediný co mi na vyjádření vadí, je papáníčko, jinak nenacházím nic tak strašnýho :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.13 10:29

Já bych taky ještě chvilu počkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.6.13 10:41

@Znuficek tvaroh od roka, ale sem tam jsem dala už dřív, kole 8-9m, ale bylo to občas ne každý den ke svačině. S ananasem počkej, je dost ostrej, navíc když tak koukám po obchodech, dost jich má plíseň :nevim: Okurku, no možná najemno nastruhanou, na zuzlani bych se bala, nevim, jak tvoje umi polykat a kousat, ale v 6m to asi jeste moc umet nebude. Celkově s tou syrovou zeleninou bych ještě počkala, kvůli tomu kousání :nevim: My jsme dávali kolem 8m(to už b ezpečně uměla zacházet s tvrdšími kousky) mrkev, papriku, okurku na žužlání, nebo najemnou nastrouhanou mrkev s jablíčkem a do toho piškot k svačině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.6.13 10:49

Dávala jsem tak cca od 7-8m syrová rajčata, prvorozený v pohodě, druhorozený břichabol a srajda, tak je jí až od 1,5r.
Salátovku bych klidně dala, dávala jsem papriku na žužlání, ta nevadila ani jednomu. Čerstvé ovoce dávám od začátku, banán, jablíčko na skleněném struhátku, v sezoně všechny možné druhy měkkého ovoce (meruňky, broskve, jahody, švestky, borůvky…).
Tavroh dávám od roka, ale spíš jen občas v podobě lipánka, jinak hlavně jogurty.
Exotické ovoce, pokud zavádět, tak po troškách a zkoumat, já se prý kdysi po čerstvém ananasu osypala ještě ve 2letech, takže ten dětem nedávám, kiwi nejím, takže ho nekupuju ani dětem. Jinak s exotikou jako takovou nemám problém, spíš sehnat v ČR třeba slušné mango, které je opravdu zralé a přitom ještě nehnije, to se snad ani nedá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
3.6.13 10:50

Takhle malému miminku bych nic z toho nedávala. Tvrdé kousky mu mohou snadno zaskočit. Okurka je celkem těžká na trávení a nadýmá, ananas je exotické ovoce, může vyvolat alerg. reakci, tvaroh se doporučuje asi od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.6.13 12:37

@okay mě to celkově praštilo do oka, hlavně ta první věta: mateřský plurál, přemíra zdrobnělin, papáníčko tomu teda nasadilo korunu. Nemluvíme s dítětem, ale s dalšími dospělými osobami. Pak se nam akorát všichni smějou že na mateřské blbnem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.6.13 12:40

suik

Víš co? aby ses nepos… :o))) já normálně zdrobněliny moc nepoužívám, ale prostě jak jsem to psala tak jsem to napsala… a ještě mi řekni, že ty na mateřské neblbneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.6.13 12:50
@suik píše:
@okay mě to celkově praštilo do oka, hlavně ta první věta: mateřský plurál, přemíra zdrobnělin, papáníčko tomu teda nasadilo korunu. Nemluvíme s dítětem, ale s dalšími dospělými osobami. Pak se nam akorát všichni smějou že na mateřské blbnem :mrgreen:

naprosto souhlasím :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko