Lahve a hračky :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ve-ru
31.5.13 09:25

Lahve a hračky :-)

Ahoj holky, chytám se nakupovat kojenecké lahve :-) CHtěla bych samozřejmě kojit co nejdéle, ale taky se bojím, že nebudu moct přes popraskané bradavky - zkušenost s tím nemám, čekáme první mimčo, ale už jsem tady o tom četla. Proto chci koupit jednu lahvičku Calma Medela - pro kojené děti a jednu MAM. Myslíte, že to bude stačit, nebo jich mám koupit více?

A taky se chci zeptat na hračky. Chtěla jsem koupit něco na způsob Lamaze hraček na kočárek, ale moc se mi nechce dávat za 3 hračky tisícovku 8o Myslím, že mimčo potřebuje důležitější věci, než značkové hračky :nevim: Neexistují nějáké podobné a levnější? Které nepouštějí barvu a chlup? Přemýšlela jsem i nad koupí použitých, ale nevím, jestli jsou pratelné, když mají v sobě ty hrací strojky :palec: A kupovat nepratelnou plyšovou hračku mi přijde nehygienické :roll:

Předem děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
31.5.13 09:29

Láhve nevím, kojím už 19 měsíců, bradavky mi teda nepopraskaly nikdy :nevim: hračky no koupila jsem jednu za 500,– samozřejmě jí vůbec nezajímala.. Koupila jsem i použité, pár jsem jich musela kvůli praní rozpárat, některé byly rozepínací..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
31.5.13 09:31

Lahve nekupuj, jsou drahé, možno dokoupit pokud budeš potřebovat.

hračky nekuput,. novorozenec nepotřebuje. dobré je kolem 2 měsíců koupit ale úplně obyč, chrastítka…určo něco dostaneš od příbuzných

lamaze, hezké, ale spíš pro trochu starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
31.5.13 09:33

@Alyss1 Právě jsou ty zavěsné na kočárek, kamarádka jich pár má a malá to pozoruje, když vyjedou a snaží se na to dosáhnout :-) Byly jí 2 měsíce :-)

• Citovat
  • Upravit
26093
31.5.13 09:35

LAhvičky bych nehrotila, koupit je můžeš vždycky… :nevim: Ani u jednoho z kluků mi bradavky nepopraskaly, mladší flašku v životě neměl v puse… :-)

A hračky… Já bych je snad ani nekupovala, podle mě toho spoustu dostanete… :nevim: My jsme koupili staršímu od lamaze tehdy žirafu a měl ji rád. Mladší si s ní taky hrál… Podle mě to jsou dobrý hračky (máme pak ještě sloní kapelu) a za ty peníze to relativně stojí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
31.5.13 09:35

Lahev kup jednu pro jistotu, já měla MAM calma a z té mi malá pít nechtěla ani za nic, další 3 lahvičky jsem dostala a nakonec vzala na milost NUK. a popraskané bradavky mít nebudeš, já odsávala prvních 7 týdnů a potom když malé odělali sondu jsem začala kojit a jednou jsem bradavku natřela bepantenem a jinak bez problémů. takže to není pravidlem. a kojila jsem 9 měsíců…
hračky bych nekupovala, když tak časem. kup jednu nebo dvě když se ti bude něco strašně moc líbit, jinak hraček jsme taky dostali haldu. oni příbuzní nebo kamarádky určo něco donesou a kdyby ne, tak koupíš pak, miminko si stejně prvních pár týdnů hraček nevšímá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68873
31.5.13 09:36

Za mě - lahve bych předem nekupovala, pokud chceš kojit a nebydlíš na samotě, kde by případná otázka pořízení lahve byla otázkou několika dnů a nikoliv minut, maximálně hodin. Já kdesi dostala jednu lahvičku a vytáhla jsem ji někdy kolem čtvrtýho měsíce na vodu. Pokud bych už v porodnici tušila, že může být problém (tam rozhodně vlastní nepotřebuješ), tak je fůra času na koupi nové.

Co se hraček týče, já jsem asi krkavčí matka, co svému dítku do roka koupila tak tři hračky za pár korun, přesto mu krabice v pokojíku přetékají horem dolem - každý mu nějakou dává, pár dní po narození už měla jenom Lamaze hraček asi pět. A stejně nejvíc vedlo chrastítko-špendlík za 30 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.5.13 09:38

Koupila jsem několik lahví od Aventu + k tomu další ptákoviny, stálo mě to asi 2000kč - byly to vyhozené prachy. Osobně bych něco kupovala tehdy, až zjistíš, že kojení fakt nejde. Nevím, odkud seš, ale dneska se dá všechno sehnat hned. Popraskané bradavky jsem taky měla, i tak jsem s kojením vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
31.5.13 09:39

Já měla u obou dětí doma vždy jednu novou lahev nachystanou i se sunarem. Ale pokud máš dostupnou lékárnu, tak bych to neřešila.
Jinak hračky od Lamaze se dají prát, pokud nejsou na baterky. Jestli nechceš investovat do nové, plno mamin se to prodává 8) Já jsem s tou značkou naprosto spokojená. Jednu jsem koupila před 6 lety a je pořád jako nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
31.5.13 09:40

No dosáhnout možná, ale pak si s tim moc nehraje - moje zkušenost. dyž jí tam zavěsíš plínku, tak si taky bude chtít sáhnout. takže fakt myslim že pokud čekáš mimčo, tak je nekupuj. bude dost času potom. navíc malé 2 měs mimčo má malou ručku a potřebuje hračku co uchopí - úplně jednoduchou. (alevnou) jako třeba:
http://www.nejbaby.cz/…lik/d-74318/
 http://www.nejbaby.cz/…cky/d-74356/

jestli chceš lamaze tak to byl u nás hit:
http://www.nejbaby.cz/…aze/d-76071/

ty závěsné na kočárku jsou spíš pro parádu ze začátku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
31.5.13 09:40

No, já právě nechci spoléhat na to, že mi někdo něco dá :think: Přítelovo taťka mi nepopřál v životě ani k narozeninám, na Vánoce jsme od něj taky viděli prd, přitom mu chodíme přát a dárky mu dáváme :nevim: A přítelovo máma chodí nakupovat k vietnamcům, takže doufám, že od ní hračky nedostanu, aby to nebylo napuštěné bůhví jakou chemií :roll: A vzhledme k tomu, že jsem se odstěhovala za přítelem 400km daleko, tak tady moc kamarádek nemám, spíše pár známých :nevim:
A naši už toho koupili spoustu, tak po nich nic už nechci :think:

• Citovat
  • Upravit
3348
31.5.13 09:42

Ale když se bodíš popraskaných bradavek tak si hlavně na ně kup nejakej hojivej krém - je dobrý mít jej i do porodnice - já měla od DM a fungoval skvěle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
31.5.13 09:43

@Alyss1 Jééé, špendlíka jsem taky měla jako malá :srdce: To musím koupit :-) :palec:

• Citovat
  • Upravit
522
31.5.13 09:47

Mrněti opravdu nemusíš kupovat lahve předem, já jsem koupila až kvůli čaji tu od mam a byla dobrá, jinak malé nejvíc na hraní vyhovoval právě ten obyčejný špendlík - chrastítko, hračky na kočárek ji nezajímaly, ale kolotoč nad postýlku měl celkem úspěch. Jestli bys chtěla dítěti koupit nějakou hračku předem tak možná nějakou gumovou pískací, co jde dobře omýt, za nás jich bylo v hračkárně spousta, teď jsem je už moc nevidívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
31.5.13 09:48

Nekojila jsem, takže jsem lahve potřebovala, ale souhlasím s ostatníma, že je to dneska otázka chvilky jí koupit. navíc ne každé dítě pije z každé lahve takže jestli ti to přece jenom nedá, kup tozhodně jenom jednu, abys pak neměla doma tři lahvičky, které ti budou k ničemu. Hračky: mládě Lamaze milovalo, ale až tak od 2 - 3 měsíců. Jednu máme s hracím strojkem, nechtěla jsem párat a vyprala i s tím a ono to hraje dál 8o. Ale to může být náhoda, nechci ti říkat, že se klidně dají prát hračky i se strojkem. A opět souhlasím, babičky a ostatní návštěvy jistě přinesou fůru hraček. Akorát já, protože naše babičky znám jsem naznačila, že lépe méně a kvalitní, aby mi pro novouše nenosily plyšáky a spol. od vietnamců. I když i slavné Lamaze se vyrábí v Číně, jak jsem zjistila, ale snad si ty značky hlídají nezávadnost materiálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí