Osmiměsíční mimčo a jídelníček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
192
31.5.13 22:17

osmiměsíční mimčo-jídelníček

Ahoj rada bych se podelila o nas jidelnicek a získala nejake rady a tipy na zpestrení od vás. Vím ze existují ruzne tabulky, co jo a ne, ale neni nad rady od maminek:) Malej zacina devaty mesic a papame takto:
6:30 UM (nekojim)
9:00 presnidavka kupovana nebo domaci nebo rozmixovane ovoce s piskotem ci susenkou
12:00 masozeleninový příkrm kupovaný občas vařím
16:00 jogurt neste s ovocem nebo piskotem nebo kase nestle, hami, sunarka ruzne prichute
18:00 UM

Pokud mi odpoledne nespi kase je az v 17:00 a kolem 15:00 dostane mensi svacu jogurtik nebo ovoce. Jinak obcas dam malou susenku (pulka skonci stejne vsude kolem jen ne v pusince)od sunaru nebo nestle a dvakrat za mesic misto kase lipanek. V noci spi a pokud se vyjimecne probudi tak UM. Pije po kazdem jidle a i mezi ovocne stavy hipp redene hodne vodou caje odmita, vypije tak tri 180 ml lahve :)

Tesim se na vase tipy a nazory|:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
31.5.13 22:22

To je zase nejaka provokace… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1491
31.5.13 22:23

Ahoj, mám taky osmiměsíční dcerku a papáme podobně :)
7:30 kašička
10:00 většinou piškotky s přesnídávkou
12:00 něco co uvařím..většinou rýže s mrkví
16:00 UM
19:00 ovocná kašička(Hami)
a někdy v noci UM :)
a bumbáme čajíčky :)

Příspěvek upraven 31.05.13 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
31.5.13 22:24

U nás je to to takto (malé dneska končí 8 měsíc)

7:00 Kojení
9:00 Bílý jogurt s čerstvým ovocem
12:00 masozel vždy domácí
16:00 přesnídávka
18:30 kaše
20:00 kojení (kojím i v noci)

Lipánka bych úplně vynechala, to se pro takového prcka absolutně nehodí. A toho pití je nějak hodně, ne?? :-) u nás se vypije tak max. 200 ml :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.5.13 22:27

Napadá mě, že je tam zbytečně cukr, přesnídávka nemusí být s piškotem, kaše může být neslazená (třeba sunarka je určitě slazená), ten jogurtv 16:00 je nestle? Nevím, zda je slazený, dala bych obyč bílý. Lipánka bych v tomto věku nedávala vůbec (příliš bílkovin, cukr).
Třeba kukuřičné křupky dáváš? Četla jsi složení těch sušenek od sunaru? Já jo a pak jsem radši vrazila ten piškot, je tam toho mraky včetně soli :roll: Ale takto malému dítěti jsem dávala/dávám křupky, je spokojenej, jen trochu lepí :twisted:

U nás je ráno kojení, dopoledne přesnídávka neslazená, maximálně tak zahuštěná rýžovou moučkou (od výrobce), nebo mixované ovoce, v poledne zelenina s přílohou, občas s masem, odpoledne jogurt (Pilos krémový/Valmez, není kyselý), občas večer jáhlová kaše s UM s troškou medu (zavedeno v rámci imunitního okénka :jazyk: ), přes den průběžně kojení, křupky, občas kousek rohlíku, k pití džusík babydream banánový či pomerančový (nepřislazovaný) nebo čistá voda. Snažím se vyvarovat bílého cukru aspoň do roka, nezahlcovat bílkovinou.
(on sito stejně vybere, jakmile bude schopen se samostatně pohybovat, starší bráchově mu určitě nabídnou svoje ňamky :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.5.13 22:28
@chatwenna píše:
To je zase nejaka provokace… :roll:

v čem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
31.5.13 22:28

Ahoj holky, mojí je 7,5 a baští následovně:
cca 5:00 kojení
8:00 jogurt
9:00 kojení
12:30 masozelenina
16:00 přesnídávka nebo domácí ovoce
17:00 kojení
18:30 kaše
20:00 kojení

Ráda bych ale postupně přešla na kojení jen ráno a večer, ale malá odmítá cokoli pít…pořád nabízím vodu, ovocné neslazené šťávy, čaje…různé flaštičky nebo pítka…a nic…takže tekutiny má jen z kojení… Měla jste to tak nějaká? Jak nejlépe naučit pít?

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
31.5.13 22:30

@Gladys Kukuřičné křupky miluje u nás celá rodina :lol: jen mám pak celej kočár olepený od křupek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
31.5.13 22:32

Proc provokace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
31.5.13 22:33

Jo křupky jedou i u nás ve velkém :-D Jsou úžasně lepivé a úplně nejvíce miluju, když si tou ulepenou ručičkou projede přes celé vlásky :-D o podlaze, stolu, dítěti a oblečení ani nehovořím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
31.5.13 22:33
@Gladys píše:
v čem?

Je tady milion diskuzi na tema „prikrm“… Nehlede na to, ze ten jidelnicek je teda dle meho laickeho hlediska dost hrozny..

Mi tak trochu pripada, ze vzdycky prijde nejaky novacek, polozi stupidni dotaz (biti/nebiti, kojo/UM, pribinak, choditko, matky na hristich) a pak se naramne bavi, jak se to tady semele, ackoliv bylo vsechno vyrceno jiz tisikrat.

• Citovat
  • Upravit
31594
31.5.13 22:35

@anlendy. lepidlo je to fakt šílený, má od toho pak trička, mikinky, kalhoty, jak se otírá do nich, šáhnout na rozblemcanou křupku je taky chuťovka, zvlášť když sáhnu někam, kde ji nečekám :twisted: Já je samotné nemusím, ale zjistila jsem, že jsou dobré, když si je trochu opatlám třeba v ochuceném Almete či žervé nebo nějaké pomazánce, dobrá sváča :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
31.5.13 22:36

Tak já si taky nemyslím, že by to byla nějaká provokace :D, našemu malýmu bylo 8m a jí takto:
8.00 mlíko sunar - už bohužel nekojím
12.00 masozelenina - vařím
14.00 mlíko
17.00 nemléčná kaše do sunaru
20.00 mlíko
v noci se budí tak 1-2× na mlíko

jsem asi trochu konzerva, ale malej není moc jedlík tudíž ovoce sem tam přidávám do kaše a počkám až bude ze zahrádky a už měl 1 pribináčka, ale moc ho to nedadchlo ještě chtěl stejně mlíko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.5.13 22:37

@chatwenna já tohle moc neprožívám, za ty roky už jsem si uvykla, že vyhledávání dělá lidem problém. Aspoň je název diskuze vypovídající, mě derou názvy typu „prosím o pomoc!!!“, to bych mazala bez varování :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
31.5.13 22:39

Tak se přidávám s malou „nepijavicí“ :lol: Jediné z čeho pije, je moje prso. Vodu do ní dostávám stříkačkou, ale jsou to boje. Nechce vodu, džus, mlíko. Zkoušela jsem fakt různé druhy lahví, dudlíků, pítek nebo i brček. Nezabírá nic. :zed: Syn taky moc nepil, ale lahev na milost vzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí