Příkrmy - množství UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Já se v těch číslech úplně ztratila. Já mám už půlroční a absolutně netuším kolik ml UM vypije a kolik gramů příkrmu sní. Prostě dávám podle hladu, roste hezky, je veselé a spokojené dítě.
Teď se trošku cítím jak krkavčí matka.
- Citovat
- Upravit
Vysad tu kaši, v tomto věku je to naprostá zbytečnost, dávala jsem az aktivnim hybajicim se dětem ke snídani. Jinak logicky kdyz začne jist, tak vypije méně UM
Nebo kde vidíš problém? Příkrmy prostě postupně nahrazují mléko, I když do roka má být mléko hlavní složkou potravy. Ty dáš kaši a zeleninu a čekáš, že vypije stejné množství mléka jak předtím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
děláš to správně
dítě není robůtek, do kterého nandáme odměřené množství živin, ale malý člověk, a my si také nevážíme každý gram a neměříme každý ml jídla a pití
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě mu dej kolik vypije a nesčítej to, nepočítej… ty si taky počítáš kolik sníš obědu? Vypiješ přesně vody? Po příkrmu dej napít čaje, vody… na ty kaše se probůh vypr. dní ve 4m. K čemu to je dobré? Stačí zelenina.. postupně přidávejte více a více zeleniny… pak maso… pak ovoce někdy… a kaše stačí klidně v 10m na snídaní. Je to spíše za mě potravina která ani být nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale prosím tě jak roste prospívá.. co řešit. Já nikdy netušila ani kolik gramu sní zeleniny, nebo příkrmu… prostě jedla… až tady jsem vždy četla na oběd sní 100g příkrmu.. já dala do misky a co snědla to snědla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
) a třeba 50-100g kaše. To dávám tu mlécnou.
mohly by mi poradit zkušenější maminky?
Syn má 4,5 měsíce, je celou dobu na UM, váží cca 6 kg, máme zavedeno 3 druhy zeleniny.
Jenže problém - při příkrmech/občas dostane i kaši - vypije min um, než bývalo zvykem! Většinou vyzahl těch 800-830 UM za den.
Teď většinou 600-700 ml UM za den + 100g zeleniny (no, to mi teď přijde, že s UM můžu jít do zadku a že zelenina je lepší.
Nebude mu třeba to množství UM chybět?
Nikdy hladem neplakal. Buď jsem to vždycky tak hezky vychytala nebo prostě není až takový jedlík.
Víc toho do něj narvat neumím. I sama doktorka říkala, že když opravdu bude hlad, dítě se dobrovolně nenechá vyhladovět.
Jenže mě to samozřejmě trápí to jeho nepiti, s prikrmem jsem nadmíru spokojená, jak hezky ji.
Myslíte si, že je to ok? Nemám třeba navýšit množství prikrmu? Nebo naopak ubrat, aby chtěl víc UM? Co je teďka pro ně lepší?