Příkrmy - není to moc?

Faris
6.6.18 11:26

příkrmy - není to moc?

Ahoj holky. Mam petimesicni mimino, kojene. S prikrmy jsem zacla ve 4 mesici. Podle starsi generace je to prilis brzo, ale vzhledem k tomu, ze se mi zacal natahovat po cemkoliv, co jsem jedla nebo pila, jsem se rozhodla tak zacit. (Dle doktorky do te doby pribiral ukazkove, takze z MM hlady rozhodne netrpel). COKOLIV pred nej predlozim, sni. Co sni, sezere! Varenou mrkev, kupovanou mrkev, jidla s masem, bez masa, brokolici..vsechno. A nadava, ze mi to trva, kdyz ho krmim. Ted vazi asi sedm kilo. Kupujeme prikrmy, ktere maji 190g. A on to cele sni a dal otvira pusu. Takze mu dam nekdy jeste napit mleka nebo par lzicek presnidavky jako zakusek:) Jidlo ma jednou denne, po delsim spani. Jinak pak zase jenom kojim. Vecer spi od sedmi nebo osmi, nekdy v kuse az do rana, nekdy kojim. Kazdou noc je to jinak. Muzem to takhle delat dal? Ja z nej nechci mit burta..A chci kojit minimalne do roka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kalbe
6.6.18 11:32

@Faris bud ráda že papá :-), ale nechápu proc kupujete prikrmy? Ty mu nevaris? Prece také nejis konzervy. No je to tvoje věc ale přeci mas čas na miminko když jsi na mateřské a vyjde to i levněji a je to zdravější

• Citovat
  • Upravit
478
6.6.18 11:35
@Faris píše:
Ahoj holky. Mam petimesicni mimino, kojene. S prikrmy jsem zacla ve 4 mesici. Podle starsi generace je to prilis brzo, ale vzhledem k tomu, ze se mi zacal natahovat po cemkoliv, co jsem jedla nebo pila, jsem se rozhodla tak zacit. (Dle doktorky do te doby pribiral ukazkove, takze z MM hlady rozhodne netrpel). COKOLIV pred nej predlozim, sni. Co sni, sezere! Varenou mrkev, kupovanou mrkev, jidla s masem, bez masa, brokolici..vsechno. A nadava, ze mi to trva, kdyz ho krmim. Ted vazi asi sedm kilo. Kupujeme prikrmy, ktere maji 190g. A on to cele sni a dal otvira pusu. Takze mu dam nekdy jeste napit mleka nebo par lzicek presnidavky jako zakusek:) Jidlo ma jednou denne, po delsim spani. Jinak pak zase jenom kojim. Vecer spi od sedmi nebo osmi, nekdy v kuse az do rana, nekdy kojim. Kazdou noc je to jinak. Muzem to takhle delat dal? Ja z nej nechci mit burta..A chci kojit minimalne do roka

Myslím, že je jedno co chceš ty, ale důležité bude co chce dítě:-). Mám doma podobného jedlíka, ale ani ve dvou letech to na její postavě není znát - jíme tedy zdravější jídla. A kojení odmítla v 9 měsících - prostě prso vyplivla a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
6.6.18 11:36

Buď ráda že jí a neřeš jestli z něj náhodou nebude buřtík. Oba kluci byli jako mimča buřtíci a už ve školce hubeňouři. Mladšímu bude devět, jí normálně a je jak reklama na Dachau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
6.6.18 11:40

@Faris Když máš jedlíka tak mu začni dávat toho víc přes den dopoledne ovoce v poledne zeleninu s masem odpoledne ovoce. Mezi tím můžeš kojit. Hlavně se řiď dítětem a ne sebou.

• Citovat
  • Upravit
21311
6.6.18 11:44

Davala jsem skleničku prikrmu a pak dokojovala do plna ;) takže větší dávku prikrmu ne, ale mléka kolik chtěl. A taky jsem kupovala, byt to tady někdo bere pomalu jak hrdelní zločin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
6.6.18 11:47
@Kalbe píše:
@Faris bud ráda že papá :-), ale nechápu proc kupujete prikrmy? Ty mu nevaris? Prece také nejis konzervy. No je to tvoje věc ale přeci mas čas na miminko když jsi na mateřské a vyjde to i levněji a je to zdravější

No s tim tak nesouhlasim. Zdravejsi by to bylo, kdyby sis vsechno pestovala sama na zahradce. Kolik je dusicnanu v zelenine. Leda kupovat bio a to uz tak levny neni. :nevim: a kdyz mas koupit vse, co mas v jedny ty sklenicce, tak nic moc. A zase aby dite jedlo 5 dni furt jedno a to samy, to nevim. A zamrazit nebo zavarit. Kdyz to budes zavarovat, tak elektrika+plus prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
6.6.18 11:51

@Kalbe jej, u prvniho jsem kupovala, protoze vis co? On mi moje nechtel - a to jsem tam davala MM, davala do sklenicky a stejne to poznal. To je vid? Je to na socialku? U druhyho rovnou kupuju, tak az to budes hlasit, nahlas obe me deti

@Faris tak to ji krasne. Bud rada. Mne druhej nezere a nezere. Konecne dava 90g a ja tady skacu metr vysoko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.6.18 11:51

Buď ráda že jí :-) jenom bych možná neplantala dohromady masozeleninu a pak hned přesnídávku - mimina dezerty nepotřebujou :-)
jinak taky kupujem, vaříme jenom když je čas a chuť, je jí rok a půl a dost často jí s náma, ale když chcem mít někdo pálivýho nebo všeobecně něco, co pro ni ještě není, a nechce se nám vařit pro ni bokem, tak dostane skleničku. Zdravá je, kupodivu se ve skleničkách neskrývá jed :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4224
6.6.18 11:52
@Kalbe píše:

O kvalitě zeleniny co se prodává v obchodě a příkrmů ze skleniček bych se „hádala“. Skleničky jsou mnohem víc hlídané na obsah toho špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
6.6.18 11:55

@LindaPraha @Lily Evans @VeHE
Tady se dela, jak kdyby v tech sklenickach byl Arzen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linamati
6.6.18 11:57
@Faris píše:
Ahoj holky. Mam petimesicni mimino, kojene. S prikrmy jsem zacla ve 4 mesici. Podle starsi generace je to prilis brzo, ale vzhledem k tomu, ze se mi zacal natahovat po cemkoliv, co jsem jedla nebo pila, jsem se rozhodla tak zacit. (Dle doktorky do te doby pribiral ukazkove, takze z MM hlady rozhodne netrpel). COKOLIV pred nej predlozim, sni. Co sni, sezere! Varenou mrkev, kupovanou mrkev, jidla s masem, bez masa, brokolici..vsechno. A nadava, ze mi to trva, kdyz ho krmim. Ted vazi asi sedm kilo. Kupujeme prikrmy, ktere maji 190g. A on to cele sni a dal otvira pusu. Takze mu dam nekdy jeste napit mleka nebo par lzicek presnidavky jako zakusek:) Jidlo ma jednou denne, po delsim spani. Jinak pak zase jenom kojim. Vecer spi od sedmi nebo osmi, nekdy v kuse az do rana, nekdy kojim. Kazdou noc je to jinak. Muzem to takhle delat dal? Ja z nej nechci mit burta..A chci kojit minimalne do roka.

Ahoj :mavam: Náš malej je to samý. Chvíli vypadal že bude tlusťoch :lol: ale od doby co běhá tak super, krásně se vytáhl a faldíky nemá. Nech ho jíst co chce. Mám bohužel i špatnou zkušenost.. - kamarádčin syn, byl to samý.. a ona mu to prostě utla, protože se jí lidi smály že je tlustej.. no a teď lítají po doktorech a zjišťují jak mu pomoct protože nic nechce jíst :roll:

• Citovat
  • Upravit
3823
6.6.18 12:02
@LindaPraha píše:
@Kalbe jej, u prvniho jsem kupovala, protoze vis co? On mi moje nechtel - a to jsem tam davala MM, davala do sklenicky a stejne to poznal. To je vid? Je to na socialku? U druhyho rovnou kupuju, tak az to budes hlasit, nahlas obe me deti

Nahlasit by to mohla, to je hruza docela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.6.18 12:04

@zudina tak to nahlaš ty :lol: docela by mne zajímala reakce te osoby, u které to budeš oznamovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
6.6.18 12:07
@zudina píše:
Nahlasit by to mohla, to je hruza docela
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek