Příkrmy - postupně?

P.
2302
20.3.09 16:24

Příkrmy - postupně?

Ahoj, jsem alergička, takže s příkrmama musíme postupně, vždycky radši týden na 1 novou složku, uz mame za sebou kasi, mrkev a brambory a ted nas ceka maso.pak asi zacnem s nejakym pyre.ale chci se zeptat, do kdy se musi potraviny zavadet takhle postupne, u deti bez ohrozeni alergie se ma cekat nejak vzdycky 3 dny, ne? do kdy jste to tak dodrzovali?dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21597
20.3.09 16:46

manžel je taky alergik a my vždycky čekali s novým jídlem tak 4 dny. týden určitě ne…
jinak u nás hodně jely lahvičky, domácí jídlo mi odmítala. takže jsme začínali s těmi jednosložkovými „první lžička“ a postupně přidávali podle věku na lahvičkách…
mám pocit, že jsem to přestala výrazněji řešit někdy na konci 7 měsíců věku… ale už je to dost dlouho, tak si to přesně nepamatuju. hlavně malá mi chodila od roku do jeslí a tam se to neřeší vůbec ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
20.3.09 17:11

Ahoj, my jsme na příkrmech od konce 4.měsíce (takže už skoro dva měsíce) a dodržujeme to doteď, i když už asi ne tak důsledně. nejsme alergici, takže čekáme tak 2-3dny a jídelníček je tedy už dost pestrý, ale chápu to tak, že pokaždý, když dáváš nějakou novou potravinu, tak musíš sledovat případné reakce a snášenlivost… Možná bych trochu polevila u takových těch potravin co nejsou alergizující…třeba to maso, ještě jsem tedy neslyšela, že by byl někdo alergický na kuřecí maso…tam by možná stačily ty tři dny jen vysledovat, jestli to dítě dobře tráví…takže asi tak. Určitě pozor bych dala u těch typických alergenů, nebo na co jsi alergická Ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.09 17:49

Ahoj, tak já v podstatě čekám 3 dny na reakci i teď, a to jsou klukovi 2 roky. A to nemáme v rodině alergie a nic podobného. Asi jsem extrém :-). A zatím jediné, po čem má reakci, tak je kiwi. Nedělají mu na zadku dobře ty zrníčka a má pak opruzený nebo bolavý zadek. Resut

• Citovat
  • Upravit
414
20.3.09 19:41

Ahoj, Alergii máme taky v rodině, takže jsem dávala do konce sedmého měsíce nové druhy s odstupem 5 dnů a další měsíc pak co tři dny. Na vše reagovala dobře, takže jsem to přestala řešit, ale je pravda, že když ji dám něco hodně nového, tak pak další 3 dny, dávám jen osvědčené, abych když tak poznala, že reaguje právě na to (třeba jsem si až po konzumaci přečetla složení jednoho bio broskvového příkrmu,bylo v něm mango). Malá bude mít jedenáct měsíců, snažím se vařit hodně doma, vynechávám klasické alergeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
20.3.09 20:02

:wink: ..ahoj jen si vás pročtu…už to pomale studuji. …Holky a dotaz kdy se začínají dávat ty štávyčky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21597
20.3.09 20:38

Eliško, to myslíš ovocné šťávy na pití? pokud možno co nejdéle. nejlepší je naučit dítko na dětský čaj a ebo čistou vodu. u nás slazené pití bylo až tak kolem roku a půl a i teď se tomu maximálně vyhýbám (ale občas si to vyřve, tak to neřeším ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
20.3.09 20:49
nozu píše:
Eliško, to myslíš ovocné šťávy na pití? pokud možno co nejdéle. nejlepší je naučit dítko na dětský čaj a ebo čistou vodu. u nás slazené pití bylo až tak kolem roku a půl a i teď se tomu maximálně vyhýbám (ale občas si to vyřve, tak to neřeším ;-) )
..myslím štáva z mrkve, to víš ptala se babička jestli pak už dávám po kpkách…že se za nich dávalo…ehmmm :roll: kolikrát je to od těch babiček a tchýní nápor na nervy a vysvětlování. :roll: :x
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21597
20.3.09 20:53

ježíš tak to slyším poprvé :roll: my jsme začínali normálně s příkrmy v půl roce. do té doby měla jenom moje mlíko. je to nejlepší. žádné šťávičky bych nedávala, nedej se zvyklat ;-)
a s příkrmy se fakt začíná nejdříve s vařenou a pasírovanou mrkví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
21.3.09 09:25

ja kojim a davam kdyztak jen cucnout z pitka cistou vodu. stavicky nutny nejsou! a pokud ji chces davat, dla bych par kapicek a zredila vodou…at si na sladky moc nezvykne!jinak diky vsem za odpovedi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
21.3.09 13:58

ahoj já jsem alergik a začali jsme v půl roce - 2 dny mrkev, pak mrkev a brambor a pak mix zeleniny a pak i maso, po týdnu i ovoce a to i jahody s jabkem a po měsíci jogurty a vše. Dávám ale jen lahvičky od Hippu s označením „chudý na alergie“(orig: alergiearm). nevím, jestli je to i označeno na českých. Já kupuju v Německu - vyjde o moc levněji. Jinak šťávy zatím nedáváme - ale čaje - feniklový , bylinný, jablečný s meduňkou .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
23.3.09 13:03

Ahoj, asi urcite ten postup zalezi na stavu ditete (jestli je alergik nebo rodice, nebo jestli je uplne ok).
Domca je alergik, ma AE (teda uz skoro nema :wink: ). Zacinala jsem s mrkvi, pak brambory, jako ty v podstate. Ale ja teda poctive dodrzovala radu nasi kozni Dr. a vzdy jsem novou potravinu zavadela po tydnu.
S prikrmy jsme zacali asi v 7.mesicich, do ty doby se jen kojil. Pak jsme pridali tusim brokolici, dyni, potom snad nejake maso, vzdy jsem cekala cca 7 dni. Pak uz jsem jela trosku rychleji, cekala jsem tak 5 dni (petrzel, fenykl atd..).
Ovoce jsme zacali nekdy v 8.mesici, zase po tydnu, jablko, hrusky, banan, ted uz ji i merunky, boruvky a mel i jablko s piskoty :wink:
Od toho 10.mesice uz ty „nove“ potraviny neresim tolik, proste kouknu na slozeni, aby tam nebylo mleko a vejce (je alergicky :roll: ), jak je tam neco noveho, treba z koreni (oregano ap.), tak to vezmu a zkusim, jestli se osype nebo ne..
Jinak pije strasne spatne, takze bud detske caje, nebo hoodne redenou Hipp stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová