Přechod z Beba 1 HA na 2

1203
13.3.09 14:44

Přechod z Beba 1 HA na 2

Od tří týdnů věku jsme museli ke kojení přidat UM - vyhovovala nám Beba 1 HA (mám ekzém a sennou rýmu tak proto raděj HA), teď má syn 6 a 1/2 měsíce, začali jsme s příkrmem - zelenina a trochu ovoce. Chtěla jsem už přejít na Bebu HA 2, ale překvapila mě úplně jiná „konzistence“ - je to takové hustší, olejovité - syn to vůbec nechce. Mám to zkoušet dál - zvykne si? Nebo máte zkušenost s jiným druhem mlíka - co chutnalo vašim dětem? Nechce se mi kupovat a naslepo zkoušet různé druhy. Zatím jsem se po několika pokusech vrátila zpět k 1. Dodávám že jsme vydrželi s částečným kojením + po každém dostane 60ml UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69
13.3.09 15:18

Tak my jsme od čtyř týdnů na Nutrilonu, požději na Nutrilonu Comfort, kvůli kolikám. V podstatě to je taky HA mléko. Přechod na dvojku jsme zvládli bez problémů. Ta dvojka je trošku jiná, protože má být sytící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
13.3.09 15:43

Já jsem na dvojku přecházela kolem 8. měsíce. Syn je na Bebě HA od narození. Přechod byl bez problému. Ani nezaznamenal, že má něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.09 19:51

ahojky, klárka měla taky beba HA 2, a taky mne překvapila konzistence, moc klárce nejela, ale nakonec si zvykla. Trochu pomohlo, že jsem to mléko rozpouštěla v teplejší vodě a pak nechala už jen trochu ohřát - to mlíčko se muselo rozpouštět dýl a pak nebylo tak olejovité a lépe teklo přes dudlík.

• Citovat
  • Upravit
1142
5.4.12 22:05

Prosím o radu, už nevím čím by to mohlo být. Myslíte, že je možné, aby po přechodu z Beba 1 HA na 2 HA začala malá trpět na zácpy? s příkrmama jsme začali v pěti měsících, jsme od narození na UM. A na začátku dobrý, tužší bobiky, ale šlo to. Pak jsme přešli na dvojku Bebu a máme peklo, malá pořád tlačí, někdy u toho i brečí. V noci ji musím pomáhat rourkou a stejně vyjdou tak akorát větry a bobik nic. Zkoušeli jsme na zácpu vše - přesnídávky švestkové nebo hruškové, švestkovou šťávu a nic. Koupila jsem laktobacílky a zatím taky nic. Vyloučila jsem z příkrmů mrkev, která staví. Denně mi vypije cca 700 ml UM a k tomu ještě cca 130 ml čaje a pak má k obědu příkrm a k sváče přesnídávku. Snažila jsem se do ní narvat víc UM, ale ani ťuk. na jednu dávku dá nejvíc 130 ml a i to je boj.

Myslíte, že by pomohlo změnit UM nebo počkat cca 14 dní než půjdeme na jogurty, že se to pak upraví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
9.4.12 15:52

Myslím, že to mlíko to může dělat. Zkusila bych ho míchat řidší, nebo koupit krabici Nutrilonu na zkoušku. Jinak u nás akutně u zácpy pomohly gylcerinové čípky (rozřízlé na 1/8) a pak dělat všechno hodně tekuté- obědy, svačinky - všude jsem přidávala dost vody a 1× denně syrová hruška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
10.4.12 19:57

tak jsme zkusili obyč Bebu, jeden den dobrý a pak zase nic, teď dokonce odmítá UM z flašky úplně a musím dávat lžičkou. Mudr nám doporučila vyzkoušet Nutrilon low lactose, než dostanem výsledky výtěrů, prý zklidňuje bříško a střeva, tak uvidíme. ale z flašky ho taky nedá, opět lžičkou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skalovas1
21.5.12 18:59

Beba

Ahojky, nám na zácpu pan doktor poradil přidávat do mléka NUTRITON…fakt nám to moc pomohlo, od té doby máme klid. Je tam psáno, že je to na ublinkávání, tak jsem od toho moc nečekala, ale je to vláknina a tak to bobíka trochu naředí. Výsledek se dostavil druhý nebo třetí den..Tak to bych doporučila já.

• Citovat
  • Upravit
1074
3.7.13 10:46

Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit- jsme na UM od druhého měsíce- teď nám bude půl roku, tak už dva dny jsme na dvojce a dnes bylo vidět, že se malej potřebuje vykakat, ale nejde mu to…přejde to samo, že si tělíčko zvykne a vykaká se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.7.13 10:54

@baculkaji
a dostava uz i prikrmy? tam by bylo fajn dat neco jako svetskovou stavu nebo do zeleniny pridat lzicku olivoveho oleje. to vetsinou pomuze. a vynechat mrkev na par dnu.
a jinak hodne tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
3.7.13 11:04

No na přikrm jdeme až v sobotu :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
3.7.13 11:29

.

Příspěvek upraven 22.02.14 v 00:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
3.7.13 13:30

Jejda- já zapomněla k tomu prvnímu příspěvku dodat- že máme tu obyčejnou…on mi ale vypije skoro všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20328
16.1.16 14:57

Ahojky všem, také přecházíme z Beba1ha na 2 ha, vcelku to jde, jen na tu jedničku se těšil víc, lépe mu tekla a je možné, že je 2 horší na rozpuštění v lahvičce občas se nám při pití zacpe dudlíček máme Avent lahvičky č.2 a 2 mi přijde chuťově do více hořka..Také kadíme bobky, ale to už dá se říci od mala, jen jablíčko ho totálně prohnalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová