odstavení x um

19
11.3.09 21:54

odstavení x um

Chtěla bych vás poprosit o radu, případně, jaké máte zkušenosti. Naší berušce bude příští týden 13 měsíců a já jsem se rozhodla, že přestanu kojit. Doktorka mi tvrdí, že než přestanu, musím si být stopro jistá, že bude dcerka chtít některé um a měla by ho vypít cca. 0,5 l za den. Takže jsem koupila Sunar. Dcera dostane kaši (krupicovou nebo Sunarku) před koupáním a po koupání jsem chtěla na:,–(it ten Sunar, první den mi vypila 150 ml, teď už asi 4dny nic, takže jde spát hned po koupání bez mléka. Ráno mezi 6-7 kojím. Tak nevím, jestli mám zkoušet kupovat i jiné druhy um, jsou opravdu tak chuťově rozlišné? Má to vůbec smysl? Díky všem předem za postřehy. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
11.3.09 22:06

Ahoj, já jen vím, že Hamilon má jinou chut. Deti mi ho nechtěly. Ale moc neporadím, toto téma mě taky zajímá.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
11.3.09 22:15

Mně dcera nechtěla sunar ani nestlé (to tedy nechtěla ani kočka, které to pak dala babička :lol: ). Nechtěla ni kaše udělané z UM (bez ohledu na značku). Ale než se mi povedlo opravdu odstavit, bylo jí 20 měsíců a dala jsem ji na kravské (teď mě můžete kamenovat).
Někdo tvrdí, že nejlepší je zkusit nutrilon, ten prý občas zabere. Ale některé děti zase UM nechtějí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.3.09 22:36

Ahoj, odstavili jsme díky Nutrilonu, rozdíl mezi ním a Sunarem je obrovský. Sunar bych vypila, Nutrilon nikdy, je hnusný, ale robátka to mají opačně. Sunar odmítla, Nutrilon přijala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.3.09 07:08

nebo zkus nestle bifidus 1-3 roky, naše malá ho pije a vypadá že je spokojená .(do roku pila bebu).Snad jí nějaká bude šmakovat:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.3.09 07:09

nebo zkus nestle bifidus 1-3 roky, naše malá ho pije a vypadá že je spokojená .(do roku pila bebu).Snad jí nějaká bude šmakovat:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
12.3.09 07:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
12.3.09 08:14

Nez koupis dalsich x krabic UM, vypros si u Dr nebo v lekarne vzorky a uvidis. Ja odstavovala az v 22mes a trvalo to asi 2dny, nez vypil celou davku - cca 150ml. Pije mi cokoli, nastesti. Do mlecne davky, ktera by mela byt opravdu tech 0,5l mleka denne se pocitaji i jogurty a syry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.3.09 09:28

Já začala holky učit pít čaj s mlíkem k snídani cca v roce. U všech trvalo několik měsíců než byly ochotné pít víc než jen jeden doušek, pravda byly nakojené a moc pít nechtěly nic. Cca v roce a půl jsem nahradila jedno kojení mlékem, pak druhé… A v roce a třičtvrtě jsem bez jediné slzičky Kunhůtek odstavovala - až mi bylo líto, že ani trochu neprotestují. Taky jsme přešly hned na kravské mléko a protože jsme mlíkožrouti, každá má určitě víc jak těch 500 ml, zvlášť když připočíám jogurty a sýry.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
12.3.09 09:30

Těch 0,5l je orientačních. Jak píše Stazka musíš započíst vše mléčné (kaši, yogurty, tvarohy…).

Stazko, s těma vzorkama výborný nápad. Já budu za chvíli odstavovat taky. Tak díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
12.3.09 12:15

Ahojki, holka pila pořád jen Hami, pak jsme na dovče koupili Sunar a holka byla hladová...... a je fakt, že i mně po čichu nebyl moc sympatickej, ale je to opravdu jen zvyk. Na návštšvě u kamarádky ochutnala Nutrilon a ten jí jel..... takže Nutrilon a Hami jsou si podobné, Sunar je úplně něco jinýho… mám to všechno ochutnaný :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.3.09 14:27

odstavení x um

Díky všem za odpověď. Zkusím sehnat nějaký ty vzorky, popřípadě koupit třeba ten Nutrilon. Pravdou je, že krupičku jí dělám ze Sunaru a tu mi zatím normálně jí. Myslím si, že nebude chtít ani jiné um, protože jen se na tu lahvičku (a to je její nejoblíbenější, z ostatních pít odmítá) podívá, už to sabotuje. Jinak vypije klidně i 0,8 l čaje za den, jogurt má ke sváče, tak snad na živiny, které mléko (um) obsahuje „chudá“ nebude :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
12.3.09 14:42

Moje deti ani jedno zadnou UM nechtely pit. Ono to chutna dost jinak nez to matersky mliko a proste jim to nechutnalo.Kolem 16. mesicu jsem je odstavila a preslii jsme rovnou na kravsky mliko. Do te davky mlika se pocitaji i jogurty atd. Doktori samozrejme rikaji ze kravsky mliko nejdriv od 3 let, ale pokud nemas doma alergika, tak se nic nestane kdyz to zkusis. Tem nasim chutnalo kravsky vic nez vsechny UM. A kdyz ho nechteli tak co, jedli jogurty a nijak je neposkodilo, ze treba 3 mesice samotny mliko uplne odmitali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová