Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych vás poprosit o radu, případně, jaké máte zkušenosti. Naší berušce bude příští týden 13 měsíců a já jsem se rozhodla, že přestanu kojit. Doktorka mi tvrdí, že než přestanu, musím si být stopro jistá, že bude dcerka chtít některé um a měla by ho vypít cca. 0,5 l za den. Takže jsem koupila Sunar. Dcera dostane kaši (krupicovou nebo Sunarku) před koupáním a po koupání jsem chtěla na:,–(it ten Sunar, první den mi vypila 150 ml, teď už asi 4dny nic, takže jde spát hned po koupání bez mléka. Ráno mezi 6-7 kojím. Tak nevím, jestli mám zkoušet kupovat i jiné druhy um, jsou opravdu tak chuťově rozlišné? Má to vůbec smysl? Díky všem předem za postřehy. Martina
Ahoj, já jen vím, že Hamilon má jinou chut. Deti mi ho nechtěly. Ale moc neporadím, toto téma mě taky zajímá.....
Mně dcera nechtěla sunar ani nestlé (to tedy nechtěla ani kočka, které to pak dala babička
). Nechtěla ni kaše udělané z UM (bez ohledu na značku). Ale než se mi povedlo opravdu odstavit, bylo jí 20 měsíců a dala jsem ji na kravské (teď mě můžete kamenovat).
Někdo tvrdí, že nejlepší je zkusit nutrilon, ten prý občas zabere. Ale některé děti zase UM nechtějí vůbec.
Ahoj, odstavili jsme díky Nutrilonu, rozdíl mezi ním a Sunarem je obrovský. Sunar bych vypila, Nutrilon nikdy, je hnusný, ale robátka to mají opačně. Sunar odmítla, Nutrilon přijala.
nebo zkus nestle bifidus 1-3 roky, naše malá ho pije a vypadá že je spokojená .(do roku pila bebu).Snad jí nějaká bude šmakovat:o)
nebo zkus nestle bifidus 1-3 roky, naše malá ho pije a vypadá že je spokojená .(do roku pila bebu).Snad jí nějaká bude šmakovat:o)
Nez koupis dalsich x krabic UM, vypros si u Dr nebo v lekarne vzorky a uvidis. Ja odstavovala az v 22mes a trvalo to asi 2dny, nez vypil celou davku - cca 150ml. Pije mi cokoli, nastesti. Do mlecne davky, ktera by mela byt opravdu tech 0,5l mleka denne se pocitaji i jogurty a syry.
Já začala holky učit pít čaj s mlíkem k snídani cca v roce. U všech trvalo několik měsíců než byly ochotné pít víc než jen jeden doušek, pravda byly nakojené a moc pít nechtěly nic. Cca v roce a půl jsem nahradila jedno kojení mlékem, pak druhé… A v roce a třičtvrtě jsem bez jediné slzičky Kunhůtek odstavovala - až mi bylo líto, že ani trochu neprotestují. Taky jsme přešly hned na kravské mléko a protože jsme mlíkožrouti, každá má určitě víc jak těch 500 ml, zvlášť když připočíám jogurty a sýry.
L.
Těch 0,5l je orientačních. Jak píše Stazka musíš započíst vše mléčné (kaši, yogurty, tvarohy…).
Stazko, s těma vzorkama výborný nápad. Já budu za chvíli odstavovat taky. Tak díky za tip!
Ahojki, holka pila pořád jen Hami, pak jsme na dovče koupili Sunar a holka byla hladová...... a je fakt, že i mně po čichu nebyl moc sympatickej, ale je to opravdu jen zvyk. Na návštšvě u kamarádky ochutnala Nutrilon a ten jí jel..... takže Nutrilon a Hami jsou si podobné, Sunar je úplně něco jinýho… mám to všechno ochutnaný
A.
Díky všem za odpověď. Zkusím sehnat nějaký ty vzorky, popřípadě koupit třeba ten Nutrilon. Pravdou je, že krupičku jí dělám ze Sunaru a tu mi zatím normálně jí. Myslím si, že nebude chtít ani jiné um, protože jen se na tu lahvičku (a to je její nejoblíbenější, z ostatních pít odmítá) podívá, už to sabotuje. Jinak vypije klidně i 0,8 l čaje za den, jogurt má ke sváče, tak snad na živiny, které mléko (um) obsahuje „chudá“ nebude
.
Moje deti ani jedno zadnou UM nechtely pit. Ono to chutna dost jinak nez to matersky mliko a proste jim to nechutnalo.Kolem 16. mesicu jsem je odstavila a preslii jsme rovnou na kravsky mliko. Do te davky mlika se pocitaji i jogurty atd. Doktori samozrejme rikaji ze kravsky mliko nejdriv od 3 let, ale pokud nemas doma alergika, tak se nic nestane kdyz to zkusis. Tem nasim chutnalo kravsky vic nez vsechny UM. A kdyz ho nechteli tak co, jedli jogurty a nijak je neposkodilo, ze treba 3 mesice samotny mliko uplne odmitali.