Kojení a rentgen

4271
10.3.09 10:39

Kojení a rentgen

Ahoj maminy,

zajímal by mě váš názor na rentgenování kojící matky. Co myslíte? Vadí to? Doktorka mi řekla, že to nevadí, jenom v těhotenství je to prý problém. Mně se to ale nějak nezdá, vždyť to mlíčko je pak ozářené, ne?

Díky za názory.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
10.3.09 10:56

Myslim ze u kojeni ozareni nevadi, je to jen chvilicka, ja byla na rentgenu jako kojici a mliku se nic nestalo (je fakt, ze mi nerentgenovali hrudnik, ale nohu). Problem je to v tehu, protoze to muze poskodit plod.
Tady nazor doktora
 http://www.rodina.cz/dotaz33487.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.3.09 11:03

Řešila jsem skoro 2 týdny zpátky. Prý kojení to nevadí. Spíš prý je pak prso náchylnější ke změnám, v době kojení (čili je dobrý pokud možno nechodit často a zbytečně, prostě fakt když je důvod)

Kojila jsem od té doby 2×, pak už nechtěla (ale já měla hromadu léků, čili tam přestat bylo žádoucí a v tom věku už to nebyl problém se bez toho obejít)

a dělali mi rentgen plic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
10.3.09 12:30

Kojení určitě nevadí.
Miminu to namá šanci nijak ublížit, leda bys ho vzala na ten RTG s sebou.

jinak RTG obvykle vadí tkáním, které se rychle obnovují, tzn. třeba střevní výstelce, varlatům a pod. Prsa při kojení tedy budou malilinkato citlivější na záření, než obvykle, ale proti RTG břicha (který se běžně dělá) je to minimum. Riziko je zanedbatelné, horší je podle mě procházka po městě a inhalování splodin od aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová