Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Tak nám naše čtyřměsíční zlato dosáhlo váhy 8,61 kg a 65 cm. Je plně na Nutrilonu Comfort 1 a vypapá asi o 150 - 200 ml víc než udává výrobce. Jak jste na tom byly se svými zlatíčky Vy a dá se to nějak ovlivnit? Nerada bych, aby měl v půl roce třináct kilo, už teď jsme na hranici tabulek, ale jak to udělat, aby tak nepřibíral - hladem ho trápit nebudu (ani to nejde). C teď - krmit častěji a méně (to by bylo ale tak po hodině a půl), krmit něčím jiným? Já prostě nevím. Kočky kdo z vás měl taky takového cvaldu, neporadily byste mi. Moc dík. Petra
Koukám do knížek
Filípek měl ve 4 měsících 7.480g a 67cm; Daneček 7.910g a 66cm. Na startu měli 3.900 4.000g. Takže taky cvalíci. V roce měli oba „podváhu“
Dítě by mělo mít v roce trojnásobek porodní váhy, které nedosáhli. Oba byli dlouho kojeni.
Tak neboj.
Petro - já mám sestřenici a její malá má taky ve 4m 8kg.hodně záleží na tom, jakou měl porodní váhu. Dívala jsem se jak na tom byla moje princezna a ve 4m měla 6310 (přitom porodní váha byla 2550) - takže 2,5 násobek porodní váhy, ale po tom 4m už přibírala míň - jak se začne malý více hýbat, kila už tak nahoru nepůjdou. Mmch - teď v 18m měla malá tolik, co tvůj cvalíček teď. Myslím si, že je to naprosto normální
Mimčo má mít ve třech měsících dvojnásobek porodní váhy. Prý. tak to asi nebude taková katastrofa. On to vyběhá ![]()
Neboj, náš Mates měl v těch 4m přesně 8 760g…a to byl zcela výhradně KOJEN! Takže nemám ani potuchy o tom, kolik toho za den vypil a regulovat to nešlo - uřval by mě
(na délku měl 66cm)
Teď už se to přibírání trochu zpomalí, M. je přes 7m a má „jen“ něco přes 11kg… ![]()
Jestli se vydáte podobnou váhovou cestou jako my, tak se už připravuj na různá úskalí …- M. se už v 6m nevešel do autosedašky-vajíčka, některé značky oblečení (třeba CaA, Reserved…) jsou pro nás nepoužitelné - mají moc úzké střihy všeho a nenarvu na něj ani o číslo větší oblečení…atd. Je toho víc, stála by za to diskuze „dobrých rad a zkušeností pro obříky“ … ![]()
Já bych to neřešila. Malý byl taky tlusťoch
ve 2,5 měsících měl 7,4kg. V půl roce měl skoro 10kg, ale pak už tak nepřibíral. No a teď je celkem hubený a frfňá. Prostě to u tak malého mimča neřeš hladem ho přece trápit nebudeš ne ![]()
Ahoj, já bych ho teda častěji nekrmila, kór jestli už máte svůj režim, který vám vyhovuje. Taky postupně s věkem se přibývání na váze zpomaluje. A jak už psaly holky, až se začne víc hýbat, tak to vyběhá ![]()
T. patří k druhému extrému - v necelých 8 měsících vážila 5,22 kg
Nicméně už to všechno dohání a na roční prohlídce měla 8,63 kg.
Ahoj, my měli ve čtyřech měsících 6750g, 64cm. Ono záleží jestli jste na UM, pak jsem někde četla, že pokud má váhu přes šest kilo a vypije víc než litr mlíka denně, má se začít s příkrmy. Jasně, jestli se Ti do toho ještě z jakéhokoliv důvodu nechce, nic se neděje. Ale prcek začne s tím, jak se bude víc hýbat, víc i spalovat, mít i vyšší spotřebu. Záleží jak to cítíš, jestli máš pocit, že by chtěl už něco víc… To je nevýhoda UM, tam vidíš kolik těch flašek do sebe za den obrátí a pořád je mu málo. Nikdy se mi nechce věřit, kam to všechno vždycky dá, to by musel mít žaludek přes celý břicho… no asi jo… ![]()
Moc díky. Filip měl porodní váhu 3,24 kg, takže jsme maličko přes míru, ale řešit to nebudu.
Vulpes - kde nakupuješ, aby mu to bylo? Už s tím máme problém, pokud je mu to těsné i jen trošku, brečí. A má velikost 74. Dík
Ahoj Petruš,
asi se brzo připojíme k tobě do klubu. Naše zlatíčko pije zcela dle návodu (teda vypije celkovou dávku, ale protože jí častěji musela jsem dávky snížit) a asi nám roste otesánek. Míry a váhu za čtyři měsíce zatím neposkytnu. Máme pouze čerstvá data z 3měsíční kontroly, takže 62 cm a 7,24 kg. Začínám být trochu nervozní, jeho ségra vážila o půl kila víc v půl roce.
Jo a hlavně že jsem si nakoupila do zásoby pampersky velikost 3 (do 9kg), protože mi každý vykládal že ty mi vydrží téměř do 9 měsíců, cha cha cha, ještě mám pět balíků, fakt jsem zvědavá, kdy bude mít těch 9 kileček a kolik mi jich zbyde.
Ahoj to my jsme měli 6450g a 62 cm..Martínek byl plně kojený… ![]()
my mame ted ve 4.5 m přes 7 kilo a 68 cm, tadeasek je spis takovej stazenej kralik, na dylku ze vseho hned vyroste, ale do sirky mu to pak planda
dnes jsem musela taky vyrazit nakoupit koupit vel.74, ale fakt se poslednich 14 dni zacal hybat a ten vahovy rust se pribrzdil, tak neboj, ono to nebude tak horke ![]()