Kolik měl ve čtyřech měsících?

212
5.3.09 21:45

Kolik měl ve čtyřech měsících?

Tak nám naše čtyřměsíční zlato dosáhlo váhy 8,61 kg a 65 cm. Je plně na Nutrilonu Comfort 1 a vypapá asi o 150 - 200 ml víc než udává výrobce. Jak jste na tom byly se svými zlatíčky Vy a dá se to nějak ovlivnit? Nerada bych, aby měl v půl roce třináct kilo, už teď jsme na hranici tabulek, ale jak to udělat, aby tak nepřibíral - hladem ho trápit nebudu (ani to nejde). C teď - krmit častěji a méně (to by bylo ale tak po hodině a půl), krmit něčím jiným? Já prostě nevím. Kočky kdo z vás měl taky takového cvaldu, neporadily byste mi. Moc dík. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
5.3.09 21:57

Koukám do knížek :-) Filípek měl ve 4 měsících 7.480g a 67cm; Daneček 7.910g a 66cm. Na startu měli 3.900 4.000g. Takže taky cvalíci. V roce měli oba „podváhu“ :) Dítě by mělo mít v roce trojnásobek porodní váhy, které nedosáhli. Oba byli dlouho kojeni.

Tak neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
5.3.09 22:23

Petro - já mám sestřenici a její malá má taky ve 4m 8kg.hodně záleží na tom, jakou měl porodní váhu. Dívala jsem se jak na tom byla moje princezna a ve 4m měla 6310 (přitom porodní váha byla 2550) - takže 2,5 násobek porodní váhy, ale po tom 4m už přibírala míň - jak se začne malý více hýbat, kila už tak nahoru nepůjdou. Mmch - teď v 18m měla malá tolik, co tvůj cvalíček teď. Myslím si, že je to naprosto normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.3.09 00:59

Mimčo má mít ve třech měsících dvojnásobek porodní váhy. Prý. tak to asi nebude taková katastrofa. On to vyběhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
6.3.09 07:44

Neboj, náš Mates měl v těch 4m přesně 8 760g…a to byl zcela výhradně KOJEN! Takže nemám ani potuchy o tom, kolik toho za den vypil a regulovat to nešlo - uřval by mě :wink: (na délku měl 66cm)
Teď už se to přibírání trochu zpomalí, M. je přes 7m a má „jen“ něco přes 11kg… :lol:
Jestli se vydáte podobnou váhovou cestou jako my, tak se už připravuj na různá úskalí …- M. se už v 6m nevešel do autosedašky-vajíčka, některé značky oblečení (třeba CaA, Reserved…) jsou pro nás nepoužitelné - mají moc úzké střihy všeho a nenarvu na něj ani o číslo větší oblečení…atd. Je toho víc, stála by za to diskuze „dobrých rad a zkušeností pro obříky“ … :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
6.3.09 09:02

Já bych to neřešila. Malý byl taky tlusťoch :lol: ve 2,5 měsících měl 7,4kg. V půl roce měl skoro 10kg, ale pak už tak nepřibíral. No a teď je celkem hubený a frfňá. Prostě to u tak malého mimča neřeš hladem ho přece trápit nebudeš ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
6.3.09 09:58

Adam měl 8.10cm a 66 cm a to jsem ho jenom kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
6.3.09 12:53

Ahoj, tak Eliška měla 6400g a 65cm (jen kojená)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
7.3.09 17:46

Ahoj, já bych ho teda častěji nekrmila, kór jestli už máte svůj režim, který vám vyhovuje. Taky postupně s věkem se přibývání na váze zpomaluje. A jak už psaly holky, až se začne víc hýbat, tak to vyběhá :P

T. patří k druhému extrému - v necelých 8 měsících vážila 5,22 kg :( Nicméně už to všechno dohání a na roční prohlídce měla 8,63 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
8.3.09 19:02

Ahoj, my měli ve čtyřech měsících 6750g, 64cm. Ono záleží jestli jste na UM, pak jsem někde četla, že pokud má váhu přes šest kilo a vypije víc než litr mlíka denně, má se začít s příkrmy. Jasně, jestli se Ti do toho ještě z jakéhokoliv důvodu nechce, nic se neděje. Ale prcek začne s tím, jak se bude víc hýbat, víc i spalovat, mít i vyšší spotřebu. Záleží jak to cítíš, jestli máš pocit, že by chtěl už něco víc… To je nevýhoda UM, tam vidíš kolik těch flašek do sebe za den obrátí a pořád je mu málo. Nikdy se mi nechce věřit, kam to všechno vždycky dá, to by musel mít žaludek přes celý břicho… no asi jo… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.3.09 21:24

Moc díky. Filip měl porodní váhu 3,24 kg, takže jsme maličko přes míru, ale řešit to nebudu.

Vulpes - kde nakupuješ, aby mu to bylo? Už s tím máme problém, pokud je mu to těsné i jen trošku, brečí. A má velikost 74. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
10.3.09 09:29

Dominik měl ve 4 měs. 6720 g a 65 cm :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
19.3.09 15:02

Ahoj Petruš,
asi se brzo připojíme k tobě do klubu. Naše zlatíčko pije zcela dle návodu (teda vypije celkovou dávku, ale protože jí častěji musela jsem dávky snížit) a asi nám roste otesánek. Míry a váhu za čtyři měsíce zatím neposkytnu. Máme pouze čerstvá data z 3měsíční kontroly, takže 62 cm a 7,24 kg. Začínám být trochu nervozní, jeho ségra vážila o půl kila víc v půl roce.
Jo a hlavně že jsem si nakoupila do zásoby pampersky velikost 3 (do 9kg), protože mi každý vykládal že ty mi vydrží téměř do 9 měsíců, cha cha cha, ještě mám pět balíků, fakt jsem zvědavá, kdy bude mít těch 9 kileček a kolik mi jich zbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
19.3.09 15:09

Ahoj to my jsme měli 6450g a 62 cm..Martínek byl plně kojený… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
19.3.09 17:15

my mame ted ve 4.5 m přes 7 kilo a 68 cm, tadeasek je spis takovej stazenej kralik, na dylku ze vseho hned vyroste, ale do sirky mu to pak planda :-))) dnes jsem musela taky vyrazit nakoupit koupit vel.74, ale fakt se poslednich 14 dni zacal hybat a ten vahovy rust se pribrzdil, tak neboj, ono to nebude tak horke :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová