UM na krátkých výletech i delších cestách

99
27.2.09 15:51

UM na krátkých výletech i delších cestách

Ahoj maminky, můžete mi prosím některá poradit, jak to chodí s UM, když se chystám s miminkem z domu? Chci např. za kamarádkou do města, na odpolední procházku a protože moje kojení se nejspíš chýlí ke konci :cry: (málo mlíčka, rostoucí pijavec :) , tak potřebuju s sebou lahvičku Nutrilonu. Je mi jasný, že na delší cesty, když třeba jedu s manželem a v autě, budu mít přenosnou lednici a nějakou termosku na ohřev, ale přece tohle nebudu tahat na odpolední výlet?! Nemůžu zkrátka mlíčko nachystat a ještě teplé ho dát do termoboxu, když je to cca na půl dne? Hrozí pomnožení bakterií? Prosím poraďte, kdo s tím máte zkušenost. Díky, Jitul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.2.09 15:57

Ahojky,

no, rozhodně bych nedělala UM do termosky. Já to řešila termoskou s horkou vodou, lahví se studenou vodou a UM.
Dle potřeby jsem pak namíchala čerstvé.

Postupem času jsem se vypracovala k dokonalosti:-)
Půllitrová termoska, půllitrová petka s vodou a např. sklenička od přesnídávky s UM zase tolik místa nezaberou a máš jistotu, že se ti
mlíko v termosce nezkazilo.

Petra

• Citovat
  • Upravit
24837
27.2.09 16:18

Ahoj, tak my, když někam jedeme, mám v lahvičce nachystanou studenou vodu, podle potřeby ji pak v ohřívačce lahví v autě ohřeju a přidám UM. Mimčo má pak mlíčko čerstvé. UM dopředu zá:,–(ně nechystám. Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.09 16:23

Tak jo, moc díky, jen nechápu postup, asi jsem natvrdlá - UM chystáte v teplé a pak chladíte nebo opačně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.2.09 16:27

V lahvičce mám studenou převařenou vodu, v ohřívačce lahví ohřeju, přidám UM a hotovo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.09 16:29

To zní jednoduše. Ohřívačka funguje jen s přístupem k elektrice, viď? Nebo existuje něco bezproudýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
27.2.09 17:02

nehledej v tom nic sloziteho
vem do termosky teplou vodu chvili Ti telpla vydrzi kdyz bude trosku chladnejsi ono se nic nestane nebo si vem do termosky vrouci a do petky studenou a nared dle potreby a UM normalne suche do kelimku nebo do neceho a v cas potreby smichej- nebo si to nech nekde prihrat pokud Ti nevadi ohrivani vody v mikrovlnce… hotovy mliko bych nevozila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
27.2.09 17:09

Ja jsem si nosila termosku s vodou trochu teplejsi nez se podava. V davkovaci na mleko (pr. od Aventu) uz jsem mela nachystany pocet odmerek mleka na jednu davku a pak jen nasypala do flasky a zalila vodou z termosky. Pokud bylo mleko teplejsi, tak jsem s tim chvilku trepala a schladlo to rychle. Zlate kojeni, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.09 17:20

Holky všem moc děkuji za rady, už se těším s Adámkem ven. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.09 17:45

Kojení je fakt zlatý, nejen kvůli „přípravě“. Já to několikrát obrečela, ještě trochu kojíme, Adámek v noci vytáhne 100, 150, někdy i 170 a spokojeně usne, ale přes den sotva 50 a je pak unavený a naštvaný, tak holt to řeším tím Nutrilonem. Je mu 7 týdnů a roste pěkně, ale já nemám nervy na takové to „nechte ho brečet a rozkojíte se“. Vycukali mě už v porodnici, laktace přišla pozdě. Prsa mám velký a v nich velký kulový :( Takže upřímné pozdravy všem kojícím i nekojícím maminkám, beztak je láska k dítku nezměřitelná mililitry mlíka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
27.2.09 18:15

Ahoj,

já jsem taky nikdy nemíchala UM do předu, vozila jsem s sebou termosku a v ní převařenou - trošku víc teplejší vodu a pak jsem jenom umíchala UM ve falštičce (počet odměrek jsem měla už ve flašce) a pokud to bylo teplejší, tak jsem třepala a třepala :) :) :)

Jitul , jak píšeš „beztak je láska k dítku nezměřitelná mililitry mlíka“ :arrow: svatá pravda, já jsem přikrmovala už od 14-ti dnů a miluji ho stejně, jako kdybych kojila :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
27.2.09 20:10

Ahoj,

přesně, jak píšou holky. Nedávat předem udělané UM do termosky. Mně to taky otravovalo. Všude jsem tahala batoh s termoskou s horkou vodou, lahvičku se studenou na smíchání, krabičku s UM…k tomu jsem ještě nakojila (to, co jsem v prsech měla)…celý proces na půl hodiny :? Teď, co Ad papá zeleninu, si na to ani nevzpomenu :wink: Určitě se to dá vydržet.

Mmch, v noci jsem měla nalitá prsa a mlíka spoustu, přes den prdlajs (navíc mám tucha, že postupem času brala Áďa denní kojení na zahnání žízně, ne od hladu…věděla, že přijde další bašta v láhvi :) ). Hodně jsem to řešila, teď se tomu směju…ale to chce vždy čas. S odstupem člověk vidí věci jinak :wink: No a kojím dodnes (Ádi je 7 a půl měsíců), ráno a odpoledne. Brzy budeme končit, páč jak nekojím v noci, tak mně se to mlíko nedělá, i kdybych se rozkrájela. Ale kdo ví, už teď se divím, odkad Ad to mlíko tahá , jestli existuje menší velikost než A, tak tu mám já 8O

Takže nevěš hlavu a přeji spokojené dítko se spokojenou maminkou, to je totiž to nejdůležitější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.09 23:02

Ahoj, taky kojím hlavně v noci. Co nevytáhne Adámek přes noc, to jako by nebylo, jak píšeš - přes den prsama sotva zažene žízeň. Myslím, že už to mám obrečené (čímž jsem celou věc zhoršila :cry: )Ale postupně se mi daří brát to, tak jak to je a svoje děťátko miluju, nemíním ho týrat svýma ambicema kojit „na výkon“. Celej život něco dělám na výkon a dneska i to kojení tak trochu působí - ten veřejnej tlak, že „čím víc kojí, tím je lepší máma“, je šílenej. Zkouším to brát s nadhledem, ale všechny asi víme, že nemít pro svoje miminko mlíko v prsou je hodně bolestnej zážitek :( Nakonec ale jde opravdu o to, aby bylo dítko spokojené, já vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
28.2.09 02:55

ahoj, doporučuji dávkovač UM od Aventu a termosku s vodou. Dávkovač je na tři dávky a v termosce mám vždy více vody, tak abych nebyla zaskočená v případě toho, že se někde zdržím. Pak vždy naliju vodu z termosky do flašky a přidám UM. Zatím jsem ale nebyla nikde déle než tři krmení. Běžně takhle krmím u doktorů a na návštěvě.. Je to rychlé a jednoduché..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
1.3.09 21:42

:D ..ahoj já tuto situaci řeší formou do flašky dávku UM…a pak v další flašce dávku převařené vody…tu pak někde ohřeji, ale většinou jsem zatím jela někam kde se to dalo…ale ten nápad s termoskou je dobrej i ten dávkovač na UM si asi pořídím…díky holky za nápady. :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová