Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím, prosím o radu! Vzhledem k rodinné situaci a katastrofálnímu stavu školek v naší republice si budu muset požádat o zkrácený úvazek v práci. Ráda bych vyzvěděla, jakou formu a jak bych měla koncipovat žádost, aby byla co nejlépe napsaná.
Já myslím, že záleží na zaměstnavateli jakej zkrácenej úvazek ti umožní. Já měla např. úvazek 0,5 (což byla polovina z hodin, který odpracovali sestry na směny a dvanáctky). Pak jsem si to zvedla na 0,6 a některé vypomáhající důchodkyně u nás mají úvazky 0,8 což je asi 3/4 směn co mají normální střídačky. Takže si myslím, že není nikde dáno jak ten úvazek má vypadat, ale záleží opravdu na ochotě zaměstnavatele. Určitě ti poradí na mzdovce
.
Ahoj všem.
Dá se dneska ještě vůbec sehnat práce na zkrácený úvazek? Jsem měsíc na ÚP. Už jsem ve fázi, kdy je mi úplně jedno, co budu dělat. Obešla jsem snad všechny fabriky v okolí a nikde nic. Je spoustu lidí, kteří jsou ochotní pracovat o víkendu, svátkach nebo na směny. Tak k čemu bych jim byla.
Jak jsem byla celou dobu optimista, tak teď začínám panikařit.
@topkiss píše:
Ahoj všem.
Dá se dneska ještě vůbec sehnat práce na zkrácený úvazek? Jsem měsíc na ÚP. Už jsem ve fázi, kdy je mi úplně jedno, co budu dělat. Obešla jsem snad všechny fabriky v okolí a nikde nic. Je spoustu lidí, kteří jsou ochotní pracovat o víkendu, svátkach nebo na směny. Tak k čemu bych jim byla.
Teď bys asi našla práci na zkrácený úvazek jedině, kdybys nabídla vysokou a požadovanou odbornost. Třeba zubařka nebo IT. Nekvalifikované a nepříliš kvalifikované práce již obsazují Ukrajinky.
@topkiss píše:
Ahoj všem.
Jsem rok na UP. Středoškolačka. 3 děti, manžel od 5-18 v práci. Bez hlídání. Jediný zkrácený úvazek mi momentálně nabídla obec, údržba obce…tzv zametání apod…a tedy vesničky obchod 80 Kč čistého…
@Anonymní píše:
Jsem rok na UP. Středoškolačka. 3 děti, manžel od 5-18 v práci. Bez hlídání. Jediný zkrácený úvazek mi momentálně nabídla obec, údržba obce…tzv zametání apod…a tedy vesničky obchod 80 Kč čistého…
Já si nemůžu dovolit zůstat bez příjmu. Jsem s dětmi sama. A hlídání spíš nic než moc. Netuším, co budu dělat.
Odbornou praci na zkraceny jsem sehnala snadno. Ale mam VS titul v oboru s pomerne uzkym zamerenim. Praha.
@topkiss píše:
Já si nemůžu dovolit zůstat bez příjmu. Jsem s dětmi sama. A hlídání spíš nic než moc. Netuším, co budu dělat.
Jakou máš kvalifikaci? Ses na vesnici, či ve městě? Ve městě nabízí úvazky Kaufland…
@Anonymní píše:
Jakou máš kvalifikaci? Ses na vesnici, či ve městě? Ve městě nabízí úvazky Kaufland…
Mám jen střední školu obor Sociální péče.
Ale je prakticky jedno, co kde budu dělat. Jsem na vesnici. Nejbližší obchoďáky už jsem taky obešla
@topkiss píše:
Mám jen střední školu obor Sociální péče.
Ale je prakticky jedno, co kde budu dělat. Jsem na vesnici. Nejbližší obchoďáky už jsem taky obešla
A co diakonie? Nemáte v okolí? Nebo školka, asistentka, kuchyně apod…já tedy všude hlásila, že bych šla, bez úspěchu…
@Anonymní píše:
A co diakonie? Nemáte v okolí? Nebo školka, asistentka, kuchyně apod…já tedy všude hlásila, že bych šla, bez úspěchu…
Já mám právě taky pocit, že už jsem zkoušela všechno
Tady je práce formou homeoffice. https://www.jobs.cz/rpd/1585369978/?…
@topkiss píše:
Já mám právě taky pocit, že už jsem zkoušela všechno
@Anonymní píše:Vím, jak se cítíš…já potřebuji směnu 9-14…nereálné…
Nezbývá než doufat