Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Ahoj, zrovna nedavno jsem sehnala na 30 hod.,jde to, myslim, ze to nejsou az zas takove vyjimky. Samozrejme nevim, jakou mas predstavu o pozici a za jake penize, jestli kancelarska prace apod.
Ja jsem v prodejne s oblecenim. Delam cele dny, sestky nebo osmicky, a jednou za 14 dni vikend. Hoooodne se mi nechtelo delat vikendy a vecery, uz jsem na to dlouho nebyla zvykla, delala jsem max. soboty jednou za dva tydny 9-12,a maxim. vsedni dny do 18.,ale ted zjistuju, jak je to volno, ty cele volne dny mezi praci, skvely. Konecne mam vic casu i na sebe. Takhle jsem delala 5-6 dni v tydnu, a i kdyz jsem mela treba praci nejake dny az od 12.30,tak stejne zas tak moc jsem toho nestihla.
Takze ja jsem spokojena i za tu cenu veceru a 2×vikend do mesice..
Mně je prakticky jedno, co budu dělat. Ale musím prostě stíhat školku. Hlídání nemám. Takže večery, svátky a víkendy jsou u mě bohužel pasé.
@topkiss píše:
Mně je prakticky jedno, co budu dělat. Ale musím prostě stíhat školku. Hlídání nemám. Takže večery, svátky a víkendy jsou u mě bohužel pasé.
A co rekvalifikační kurzy? Účto? Programování? Jazyky?
@topkiss nemáš poblíž mekáč? Tam ti umožní směnu jakou si řekneš, a víkendy chodit taky nemusíš.
Zleží na tom kde.. já bez problémů sehnala mám tedy 3/4 s, mpžností víc
@micta ten mám bohužel docela z ruky. Nejblíž mám jen menší město. Zkusím se ještě poptat, jestli bych nesehnala práci vyloženě v oboru
@FraDeu Taky mě už napadlo, ale jak zjistit, že potom opravdu práci najdu a nevyhodim peníze z okna
@topkiss píše:
@FraDeu Taky mě už napadlo, ale jak zjistit, že potom opravdu práci najdu a nevyhodim peníze z okna
tohle ti přece nikdy nikdo nezaručí v žádném oboru.
Obecně platí, že když jsi dobrá, najdeš práci v jakémkoli oboru a pokud jsi neschopná, nenajdeš ji v žádném. Zvolený obor za to nemůže.
A taky platí, že investice do vzdělání nikdy není promarněná, pokud máš aspoň trochu snahy a myslíš to vážně. Jen je tam klíčová ta snaha. Samotné vzdělání asi nikomu ještě práci nepřineslo.
@vulpes no jasný
Ale bohužel nemám práci, tudíž peníze abych si mohla zaplatit další kurzy. To je začarovaný kruh
Já jsem sehnala, vlastně náhodou. Nakonec mi nedopadlo něco na plný úvazek. Nechtěla jsem tam, ale zkrácená doba mi vyhovovala a vyhovuje. Jim asi nevyhovuje to, že mám často nemocné děti a od dob covidu minimální hlídání. A myslím, že zkrácený úvazek mi brzo skončí. Kolegyně odchází s budou to muset nějak vyřešit. Jo a jsem účetní - v účetnictví jsem moc praxe neměla. Nevím, jaké jsou možnosti, pokud má někdo rekvalifikační kurz. Kamarádka si ho dělala po RD a nikdy to nedělala. V podstatě se to učila úplně zbytecne.
Skolka, skola, DD - asistent (skolni), uklid, kuchyne? Tam typicky puluvazky nebyvaji problem.
Ahoj. Jde to. Hledala jsem teda v Praze a sehnala. Je to klientské centrum banky. Nastupovalo nás více mamin a jedna studentka, buď 20h týdně nebo 30h týdně, i s možností homeoffice. Jednu podobnou nabídku jsem i odmítla, také klientské centrum v bance. Doporučuji zkusit něco podobného. Jedna z nových kolegyň pracovala předtím na infolince pro ty všechny možné dotazy, nevím jaké je to číslo. Taky na zkrácený úvazek. Pokud máš řidičák, myslím, ze by šla na zkrácený dělat i rozvážka. Nebo hlídání dětí. Sestřenice v Praze např. hledá někoho 2× až 3× týdně 3 - 4hod. Úklid mě ještě napadá nebo callcentrum, prodej po telefonu, psaní textů. Záleží co umíš a co tě baví. Držím palce.
Ahoj, zrovna nedavno jsem sehnala na 30 hod.,jde to, myslim, ze to nejsou az zas takove vyjimky. Samozrejme nevim, jakou mas predstavu o pozici a za jake penize, jestli kancelarska prace apod.
Ja jsem v prodejne s oblecenim. Delam cele dny, sestky nebo osmicky, a jednou za 14 dni vikend. Hoooodne se mi nechtelo delat vikendy a vecery, uz jsem na to dlouho nebyla zvykla, delala jsem max. soboty jednou za dva tydny 9-12,a maxim. vsedni dny do 18.,ale ted zjistuju, jak je to volno, ty cele volne dny mezi praci, skvely. Konecne mam vic casu i na sebe. Takhle jsem delala 5-6 dni v tydnu, a i kdyz jsem mela treba praci nejake dny az od 12.30,tak stejne zas tak moc jsem toho nestihla.
Takze ja jsem spokojena i za tu cenu veceru a 2×vikend do mesice..