Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, vím, že by se mělo kojit minimálně 6krát denně, ale náš Dominiček spinká 12 hodin, takže zvládneme maximálně 5 krát kojení a někdy, když spinká dlouho v kočárku tak 4krát. Ráno vypije 300 ml a potom po 2-3 hodinách těch 150-200ml. Vím to, protože odstříkávám a pije z flašky (neustále zánety a špatné přisátí proto odstříkávám). Přibírá mi. Ale říkám si, jestli ho v noci mám budit na to šesté krmení.
jestli ti přibírá, tak ho nebuď, on si řekne, když bude mít hlad, neboj
Máš výživné mlíčko, tak ho zasytí ![]()
Já si myslím, že pětkrát denně to stačí. Buď ráda, že se vyspíš, co by za to jiné daly.
Halka
Nebudit, nebudit, nebudit. Kdyby měl hlad, vzbudil by se sám. A pokud přibírá, tak už bych to tuplem neřešila.
Martina
Takže se mám na nějaký ty tabulky vykašlat, že??
Tak jo, možná mu to i prospěje. Už má 8 kg
. A prospím se ráda. S dvojčatama jsem se budila až do dvou let. Jen mám problém potom ráno , protože se každé ráno probouzím s mokrou košilí a někdy i s prostěradlem (vložky do podprdy, látkovou plinu ovazanou).
Jíte i docela velký dávky - proto má asi ty pauzy
Přibírá, je spokojenej - užívej si !!!
Ahoj,
můj první jedl minim.12× za 24hodin.Druhý chlapeček jí maxim.6× a je 2krát tlustší, než ten první. Prvního jsem kojila 17měsíců, takže jsem si říkala, že tentokrát mě toho už moc nezaskočí a byla jsem stejně překvapená
.A jsem stále, malý má 3 měsíce, sosá maxim.10minut, vypije obě prsa „do dna“ -sice nevím kolik,ale plný poctivý č.4,po vypití -škoda mluvit
.Prostě je to chlapák, prospívá dobře, takže už nad tím moc nedumám.
A v noci spí 5-7hodin vkuse.Párkrát si schrupnul i do rána. Nejlepší je to asi nechat na nich.Když jsem ho budila (kvůli mým nalitým prsům), stejně nepil a spal. Mlíko bylo všude, ale to je furt líp, než kdyby nebylo vůbec .Katty ![]()
Šťastný Kykoušku, tabulky hoď do koše a buď ráda, že je Dominik v pohodě a ještě se vyspíš. Já jsem ve 4m kojila 10× a mohla jsem dělat, co jsem chtěla a malej prostě to mlíko chtěl.
![]()
Holky děkuju Vám za příspěvky. Jsem klidná. Dnes jedl akorát 4krát a pak mu dám ještě jednou a zase bude spát celou noc. Vypadá spokojeně ![]()
Buď v klidu, větší miminka prostě vypijí víc na jeden zátah
Mému synovi stačí kojení 5× denně a v pěti měsících vážil skoro deset kilo, prostě otesánek ![]()
Jé jak vás chápu s tím spánkem. Když jsem vstávala ke dvojčatum skoro až do dvou let třeba i 10 krát za noc, tak jsem byla jak mátoha. Domik je uplně jiný. Je klidný a spokojený.
ahoj, buď ráda že se vyspíš, kdyby měl hlad tak si řekne a pokud příbývá tak není co řešit, já jsem kojila 13× během 24hodin a i ted v 8 měsících kdy jsme skoro 4 měsíce na příkrměch tak si občas střihnem tu 10× po 24hod a někdy v noci co hodinu a půl ![]()
já se včera ptala Dr, a je to v pořádku. Přibývá, tak perj mužu kojit i 4 krát, když mu to bude stačit
. Ale my zustaneme u tech 5- 6 kojo.