Mám vela mlieka

112
28.2.09 18:38

Mám vela mlieka

Ahoj holky mám taký problém mám holčičku a ona celý deň pekne papká a v noci sa budí raz a ja už po troh hodinách mám plné prsia a musím odsávať ale pred včerom už som mala aj horúčku a zimnicu a odsávačkou to nešlo a bolo právé prsto tak stvrdnuté a bolelelo, že som musela len prstami a rozmasírovať a zas kus potlačiť ale od vtedy sa mi tak rychlo robí mlieko že malá neodpije ani jeden a z druhého už strieka mlieko jak blázon!!!

Mám odsávať a predávať, alebo čo???
Hrozne to bolí a malej sa aj zle pije keď ich mám také tvrde jak skalu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8793
28.2.09 19:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
28.2.09 19:36

Přilož tvaroh na zklidnění. Teplý obklady před kojením a studený po kojení a neodsávej moc, jen do úlevy. Jinak se ti bude mlíka tvořit pořád víc, než ti holčička vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
28.2.09 21:15

To s tím stříkáním z druhého prsu v době kojení mám taky. Myslela jsem, že se to časem srovná, ale kdepak. Pomáhá mi, když dám (než začnu kojit) vysoko raminka u podprdy. Teče to, ale už ne jak vodopád :lol: . Na ten bolavý prs tvaroh do igelitu a po zteplání vyměnit (kostka tvarohu, ne ten ve vaničce) a paralen. A jak píše Zaneth, před kojo nahřát a po kojo zchladit tím tvarohem. Tak at to brzy přejde, je to nepříjemné. Co já se s tím už natrápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
1.3.09 12:10

Odpoveď

Tak to je teda radosť no, ale čo sa dá robiť Keď chcem kojiť tak musím vydržať!!
Tak to skúsim stým tvarohom.
Díky za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
1.3.09 21:11

Tvaroh do igelitu :lol: :lol: Tak přesně s toho si naše laktační poradkyně dělala hroznou srandu!! Pokud si chceš dát chladivý obklad, jakože v tvém případě výborný nápad, ale po kojení, tak si dej studený hadr. Tvaroh je úžasná věc, ale bez toho igelitu, prostě naplácat na prso a mělo by ti to pomoci od toho počínajícího zánětu. Jinak neboj je to přechodné a pokud vydržíte, nejspíš těch plných 6měsíců dáte. Hodně síly a paralen do zásoby. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
2.3.09 09:14

Tak me tohle provazelo prvni 4 mesice kojeni u obou deti, pomahaly studene obklady, jak tady uz holky psaly, a taky obcas trosku odstrikat, ne odsavackou ale normalne rukama odstrikat, tak abych nemela ty prsa tvrdy, pripadne rozmasirivat ty nejtvrdsi mista, aby se netvoril zanet. Zabralo to spoustu casu, ale i po odstrikani zbyvalo jeste porad dost mlika na nakrmeni a po tech 4-5 mesicich se tvorba srovnala. Jo a ze druhy strika, to u nas bylo normalni taky pekne dlouho, pouzivala jsem takovej plastovej poharek co se daval primo do podprsenky a pak dala to mliko na mrazak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
2.3.09 11:02

Lacenko , no já si dám na prs tvaroh a přes něj igelit. Když to tak neudělám, tak se mužu jít do 5 minut převléknout. Já to tak dělám vždy a zánět mám pryč. Pokud ji tečě mléko mezi kojením jako mě, tak ji hadr nezachrání. No ale každý má odzkoušený to svý....., jen nevim, co je na tom tak smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.3.09 13:13
Kykoušku, ale já proti tobě přece vůbec niíc nemám, tak proč po mě kdykoli na sebe v nějaké diskuzi narazíme, hned vyjedeš, jako kdyby jsem pokaždé říkala, že si ta nejhorší a nejhloupější máma tady???? To si vůbec nemyslím a spíš máš můj obdiv. Prostě jsem jen vzpoměla na moji Laktační poradkyni, která uváděla přesně příklad, že se jedna maminka se zánětem prsu hrozně divila jakto, že ji ten všemi doporučovaný tvaroh nepomáhá a pak z ní vylezlo, že ho nejdřív dá do igelitovýho pytlíku! To mi přišlo tehdá i teď dost směšný, jsem holt veselá kopa…
No i když … [quote:f42f3dc838] . Na ten bolavý prs tvaroh do igelitu a po zteplání vyměnit co su hloupá sama, že jsem to pochopila tak jak jsem to pochopila?

Znovu zdůrazňuji, chtěla jsem pomoct Gabriele a ne se tady přít o slovíčka s Kykouškem, moc se omlouvám za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
2.3.09 13:47

Kromě toho co tu holky píšou, je ještě důležité, aby dítě při kojení mělo bradičku k zatvrdlině nebo k bolavému místu, tím by se mělo zajistit, aby se potřebné místo vyprázdnilo.
Jinak co z nadbytečným mlíkem? někdo opravdu ostříkává a nosí do porodnice, já bych ale na to byla líná :oops:
Takže pokud tohle nechceš praktikovat, tak spíš odstříkat pouze, aby prso nebylo tvrdé. Nevyčetla jsem jak je malá stará, ale ono by se to mělo časem samo upravit, podle jejích potřeb. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
2.3.09 20:25
Lacenka napsala: [quote:3e8ddd6858]Kykoušku, ale já proti tobě přece vůbec niíc nemám, tak proč po mě kdykoli na sebe v nějaké diskuzi narazíme, hned vyjedeš, jako kdyby jsem pokaždé říkala, že si ta nejhorší a nejhloupější máma tady????

To já se ti omlouvám. Nejsem takový cholerik :lol: :oops: Jinak jsem měla pocit,že se mi smejes nad tím, co poradím. Někdy to tak může vyznít. Já si to někdy po sobě nepřečtu a pak to tak vypadá. No hlavně se už začínám bát někomu poradit. Nemyslím tím tebe, ale jiný maminy, který ihned jdou proti me a poslední dobou už vyjíždim kvuli maličkostem. Ani já nemám nic proti tobě. Tak promin, jestli jsem byla ošklivá, já jsem jinak mírumilovná :lol: :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová