Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci se zeptat,s jakými lahvičkami na UM máte nejlepší zkušenosti? Ze kterých se dobře pije i novorozencum? Ptám se za známou, ví, že nebude moct kojit..
jowi já myslím, že to nemůže zkazit ani jedním typem. Všechny jsou tvarované jako matčin prs, no a to je u malinkých prcků nejdůležitější. Každé miminko je jiné, chce to vyzkoušet jednu a podle toho se rozhodnout ![]()
Jowano, tahle diskuse už tu někde je, po pravdě každému miminku se osvědčilo něco jiného. Náš Filip má Avent, ale nevybírala jsem cíleně, už jsem před porodem nějaké věci od Aventu dostala a jen jsem doplnila
u. Mohu je vřele doporučit, krmili jsme jimi od okamžiku, kdy jsme přišli z porodnice. Mají protikolikovou úpravu, což se taky hodí a je příjemné, jak má Avent vymakaný systém, na lahvičky se pak na:,–(í držátko a učící nástavec a nemusíš shánět učící hrnečky.
ahoj,
tak já mám zkušenosti jen s Avent a MAM. Anďa z Aventu nechtěla pít tak jsme vyzkoušely dalších a dalších několik lahviček až připustila že MAM bude ta správná ![]()
Ale jinak na Avent nedám dopustit - máme od nich odsávačku, sterilizátor, dudlíky, lžičky a tak a je to super - škoda že mi z toho nechce i pít. Bude to asi tím že my jsme dávali lahev až někde v 7 měsících - a to už mimčo vytrapuje. Novorozeně se naučí asi s tím co mu nabídneš - ale nevím.
Pa
My máme avent. Stačí 1lahvička a díky nástavcům a doplňkům (uši) vydržíš až dokud nebude pít z hrnečku.
Holky a nevíte z čeho jsou lahve vyrobené, popř nějaké ověření nezávadnosti? Jak tak hledám, tak jsem narazila na zkušenosti mamim v zahraníčí snad Francie a USA a tam prý byla zastavená výroba, že plasty obsahují bifenol, nebo co a to je prý rakovinotvorné..tak fakt už nevim ![]()
Koupila jsem Avent,ale malá z toho neuměla pít a přisávala koutkama vzduch navíc.Osvědčila se mi MAM lahvička,mlíko z ní pije dodnes
Ahoj, my zkoušeli Nuk a Avent a vyhrál Avent. Maminy hodně chválí i MAM. Každé dítko je jiné ať vyzkouší a uvidí. Avent je výhodný hlavně v tom, že má širokou možnost kombinací jednotlivých doplňků a jedna lahvička jde s dítětem prakticky až do klasického hrnku.
Složení materiálu neznám, krabička je už dávno vyhozená, ale předpokládám, že v dnešní době nepustí do prodeje po celém světě něco, co neprošlo testy a nesplňuje normy… Alespoň v to doufám, protože zkoumat složení každého dudlíku, to bych nedělala nic jiného…
Přeju dobrou ruku při výběru.
jowano, taky jsem prohlížela internet a koukala jsem, že v některých zemích má Avent jiné lahve a šidítka, protože ty normální z polykarbonátu tam zakázali kvůli bifenylu A prodávat. Ty jiné jsou v nabídce třeba na www.toysrus.com . Ty u nás prodávané Avent jsou z polykarbonátu, akorát ty magické hrnky ne. Bifenyl A je chemikálie, která prý působí jako estrogenní hormon či co a používá se při výrobě polykarbonátu. To dohledáš ve světě pod názvem BISPHENOL A. Konkrétně ten Avent má na svých stránkách vyjádření k BPA, myslím na stránkách určených pro americké a australské spotřebitele. Najdeš ale i odkazy v češtině.
Mam lahve ultivent a easy drink nejsou z polykarbonátu, ale z polypropylenu, třeba by k nim pasovalo příslušenství i jiných širokohrdlých lahví, někde jsem četla, že to jde, ale nevím konkrétně co na co.
Petra
myslela jsem to tak, že třeba by to tady maminky poradily, co s čím jaké značky kombinují, pak by se třeba dala koupit jako základ ta polypropylenová lahvička Mam a savičky různých značek, a pak by si mimi samo vybralo, jestli anatomickou, kulatou..v savičkách ze silikonu žádný bifenyl není. To jen v tom skelně čirém plastu lahví. Taky to ovšem je v šidítkách avent, ačkoliv průhledná nejsou, to jsem se dočetla v listině materiálů Avent.
Petra
Ještě do třetice mám chvilku psát. Abych to vysvětlila - totiž jsem zkoumala katalog výrobků Avent pro různé země, zjistila jsem, že pro Ameriku a Evropu existují souběžně dvě řady výrobků, které jsou na pohled stejné, třeba šidítka mají v podstatě stejné obrázky a barvy, ale mají jiný katalogový kód plus jsou pro Ameriku viditelně oranžově označeny BPA free. Lahvičky bez BPA jde rozeznat i okem, protože ta BPA free hmota je taková jako do hněda zabarvená.
Petra
Já vím,že savička z Mam pasuje do hrdla Aventu,ale nefunguje ten vzduchový ventilek na podtlak.Musela jsem malé vždy savičku trochu pootočit,vyrovnat tlak a pila dál. (to když byla ta malá MAM láhev už malá a nechtělo se mi kupovat větší
) Nakonec mě to přestalo bavit a koupila větší láhev a jeli jsme zase v MAM kompletu.Teď má flašku MAM na mlíko a Avent s tou plochou hubičkou na vodu na pití
Ja 6 měsícu plne kojila, pak byl docela problem s pitim, Emca to temer z niceho neumela, jen ze lzicky, ale meli jsme nakoupene dopredu vse Avent, tak jsem nabizela a nabizela, pak mi nekdo poradil ze na lahve Avent jdou savicky MAM a na ty se konecne chytla, od te doby z toho(Avent+Mam) do ted pije UM. Na normalni piti ma hrnek s brckem, „zazracne hrnecky“ od Aventu me docela zklamaly, TEKLY!! ![]()
Ahoj, ve 2 a půl měsících Ádi jsme museli začít dokrmovat UM. Nechtěla nic jiného než MAM. Vyzkoušeli jsme 3 druhy jiných značek. Z Aventu, který jsem koupila narychlo, vyplašená, že budeme dokrmovat, začala pít vodu až v sedmi měsících. A to i teď koutkama někdy nasává vzduch. Navíc z něj teče voda!! - dostane se skrz stykovou plochu savičky a toho bílého šroubovacího dílu.....už jsem uvažovala o reklamaci a vidím, že nejsem jediná, kt. teče ![]()
Chce to zkusit, každému dítěti vyhovuje něco jiného. Avent je fajt v tom, že na něj můžeš na:,–(it nástavec na držení lahvičky ručkama.
Tak jsem ještě nad tím přemýšlela a napadlo mě se podívát, z čeho že se vyrábí PET láhve..je to polyetyléntereftalát, tak pak je možná skoro zbytečné řešit lahvičky, když v podstatě kojenecká voda je v těchto obalech.