Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, už týden jsme na večerní kaši, nejdřív jsme začínali jen s pár lžičkama a ted uz mame cca 135ml, pak ji jeste dokojim, ona totiz pri tom krasne usne.ale uz bych ji chtela dat plnou davku kase, nejak tech 180ml, chut by mela, a pakuz ji nedam.ale chci se zeptat, nemuze mit pak zizen? a v poleden az nahradime kojeni plne mrkvickou, tak uz taky nedokojujete? davate trebas jen vodu?dekuju!
p. tak malej mi od malička pije málo já teda nekojila, ale po kaši večer jsem nikdy napít nedávala a žízeň nikdy neměl..po obědě když jsme začínali tak snědl tak 2 lžičky jsem vždy dala dávku mlíka a postupně jak toho jedl víc a víc tak jsem mlíko vypouštěla až jsme ho nahradili příkrmem a tak i se sváčou stejnej postup…
My dáváme večer kaši (začali jsem v 6m hned 50+150), někdy ho trochu dokojím a spíše jde hned spát. Čaj po kaši nechce a vodu už vůbec.
Přes den dáváme pak od 6m v poledne zeleninu s masem (190g) a od 7m dopoledene ovoce - pyrré (190g) a odpoledne yogurt nebo tvaroh s ovocem (160g). Mezi jídlem i někdy po něm obvykle čajík. Vodu nechce.
Já teda po kaši dokojuju. Taky ho u toho uspávám a myslím, že by měl žížu.
já po kaši taky kojím malá mi u toho nádherně usne
holky al e řeším jiný problém ona vůbec nechce zeleninové příkrmy jediné co jí chutná je květák a brokolice toho sní 125g ale nic jiného mi nechce jíst ovoce jí taky moc nejede jsem z toho dost nešťstná u staršího to vůbec neznám ten jedl fakt za dva.večerní kaše je tak 110ml z mojeho mlíka.
prosím poraďte co s tím
Tak já jsem s příkrmama začínala v poledne zeleninou.
Kaši jsem začala dávat až v době, kdy jedla oběd.
Dokud příkrmy nepřevažovali kojení, tak jsem nedávala žádné pití.
Pokud si o kojení řekla, dostala nejdříve půl hodiny po příkrmu, aby příkrm neodmítala s tím, že by dostala kojení.
Jinak jsem kojila i v noci, takže po kaši se zhruba za hodinu či dvě vzbudila na kojení.
Docela jste mě překvapily, u nás to bez čaje po večeři nešlo a nejde.