Příkrmy vařené - jaké množství a druhy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příkrmy vařené
Ahoj všem.chtěla jsem se zeptat jaké množství a jaké zeleniny dáváte. My jsem zkusili mrkev, brambor, brokolici,květák, maso a dneska budu dávat dýni. A na dopolední svačinku pomale papá jablíčko.
Jak kombinujete zeleninu.Já bychmu nechtěla pořád dávat mrkev.. děkuji všem za rady a tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo jo s mrkví, dýní a brokolicí nepřehánět, aby mimčo nezoranžovělo.
Já dávala pastiňák (nebo petržel) - fenykl - brambor - maso a pórek - brambor - žloutek a docela se to i dalo jíst.
- Citovat
- Upravit
Vždycky to co je doma nebo v mražáku,dávám od každýho trošku dnes třeba jsem dala brambor,mrkev,kuřecí prsíčko,brokolici,květák a malá to má moc ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mu dávám na co přijdu. Mražený hrášek, kukuřici, fazolové lusky, kapustu, cibulku, pórek, kedlubnu, brokolici, květák, cuketu, špenát… no fakt všechno… Malej to zbožňuje, zaplať pán bůh! Myslim, že se jen varovat přehršlého množství zelené zeleniny, aby nebyly prdíky. Taky je asi dobrý co nejvíc obměňovat, já používám hodně fantazii, vždycky si představim, co by chutnalo mně… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Špenát, pastiňák, fenykl s bramborem vedou, miluje i červenou řepu, květák, brokolici, mrkve od začátku nenávidí
a když kombinuju, tak třeba brambor, fenykl a brokolici. Nejvíc mi snědla 1/2 přesnídávkové skleničky (má 10měs). S příkrmy je to od začátku terno - nadšená se vrhne na lžičku, sní pár soust a pak to odstčí a dobejvá se mi do výstřihu. Takže stále kojím i po všech příkrmech (dopo ovoce, v pol zeleninu, odpo bílý jog+ovoce). Ale nevadí, prospívá a je spokojená. Teď začnem s masem, tak jsem zvědavá jestli bude nějaký posun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj my jsme zatím na mrkvi,bramboře a brokolici,ale je to pořád stejný,hledám nějakou změnu.Ten špenát kupujete listový?Nikdy jsem ho u nás neviděla,ani fenikl,ani vlastně nevím jak to vypadá
Ten květák můžu přidávat taky už v půl roce?Kolik ho asi dáváte?Malá mi zblajzne plnej hrníček k obědu,tak nevim co by jí po tom květáku dělalo bříško
Díky moc za rady
- Citovat
- Upravit
My máme vyzkoušenou mrkev, brambor, cuketu, brokolici, květák, dýni, zacínáme s masíčkem. Zacínáme 6. měsíc - dvojčátka - pár dní my začali hezky baštit, takže už nedávám UM - sní tak 150 - 200 gramů zeleniny a celou přesnídávku, občas trochu nechají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dost se to dá obmněňovat přidáváním různejch obilovin, jako jáhly, ječný vločky, pohanka, rýže, kukuřičný, amarantový těstoviny všechno bezlepkový. Zkus červenou řepu, tu maj děti rády, je sladká. Naše madam nesní nic ,v čem by nebyla mrkev. Oranžová zatím není
.
S květákem bych to moc nepřeháněla, Eliška se mohla poprdět ze začátku i po tý brokolici. A co zatím teda fakt né je hrášek. Koupila jsem skleničku od Hami a bylo tam stopový množství hrášku a malá se kroutila jak žížala. A jinak kupovat raději mraženou zeleninu než čerstvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
koukni na www.kojeni.net - je tam super zpracovyäny navod na prikrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo,na sladký si ještě musí počkat,aspoň tejden.Když začínáte s ovocem,dáváte i kompoty?
- Citovat
- Upravit
Kompoty ? Jestli myslíš, že se ze začátku má ovoce povařit, tak to jo, ale klasickej kompot teda ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V zelenině mi totiž cpaly dýni v kompotu,když jsem jí nechtěla že je to samej cukr,koukaly na mě jak kdybych spadla z višně,že nám to taky dávaly
No ještě že jsem to nevzala
- Citovat
- Upravit
U nás ve zdravý výživě maj pyré z dýně hokaido, ale bohužel se solí, jinak bych to koupila, protože malý ta dýněmoc chutná. No jo nám dávaly ledaccos.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit