Dáváte u 10m kojenců maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dáváte u 10měs kojenců maso?
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda dáváte u kojenců na MM maso už v 10 měsících nebo čekáte s masem dle současných poznatků až do roka věku?
Malá mi dlouho nabízené příkrmy odmítala a chtěla jen MM (prospívá krásně), teď už je to lepší, ale stejně po každém příkrmu dokojuju. A čím dál víc doktorů mi říká, že se maso do jednoho roku vůbec dávat nemusí. Že dokonce ve střevech způsobuje jiné trávení a zahnívací procesy a je fajn, když je toho dítko do 12měs ušetřeno. Uvítám vaše zkušenosti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak mě naopak řekla doktorka,že maso je velice důležité (obsahuje bílkoviny atd…)Maso by dítě mělo jíst od 6.měsíce a to aspon 6 krát týdně,takže každý den,je to zdravý a potřebuje to.To teda slyším poprvé,že by náká doktorka nedoporučovala maso do roka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maso jsem začala dávat někdy kolem 7. mesíce. Kuřecí, krůtí a hovězí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala přikrmovat v uk. 5. měsíci (byl od 3. měs. plně na UM) a asi 4 týdny nato měl poprvé maso, domácího králíka. Jedl o poznání lépe
Postupně během asi tří týdnů jsme se dopracovali k 6× masu a 1× žloutku, bylo mu tak 6,5 měsíce? Možná sedm ![]()
Kamarádka třeba dala maso až v roce, kojila plně asi do 7. měsíce. Jim taky v nějakém kurzu pro mimina říkali maso od roka a do roka poznat max. deset nových potravin
To je různý, odborník od odborníka.
Na masu dřív nevidím nic špatného a obsahuje cenné látky, které tělo potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teda tak to jsem neslysela, ja davam maso kazdy den zacinala jsem podavat maso v ukoncenem 8.mesici jednou tydne pak se interval postupne navysoval… zacinala jsem sklenickama ted si delam sama, hovezi,kureci, kruti, vepr. i kureci sunku z prsa koupim 5dkg a uvarim s kralovskou zel. a dodelam prilohu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanulina: vše, co je v mase, má malá prý v MM. Přidávám zatím jen pár kapek kvalitního oleje do zeleniny kvůli A,D,E,K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dávám maso tak 1-2× týdně- a to zatím v masozel. příkrmech ve skleničkách, postupně budu přidávat, zatím to nehrotím, s tím jídlem je to kolikrát boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ho i dávala ovšem moje dítě ještě plně neakceptovalo ani zeleninu natož maso
Ale taky mi přijde že se bez něj zatím obejde, bílkoviny jsou i v jiných zdrojích (i když vím, že ta živočišná se nedá ničím plně nahradit) a chudokrevně zatím taky nevypadá ![]()
- Citovat
- Upravit
dávala jsem maso asi od 7měs, malej byl chudokrevnej tak jsem zařadila hlavně hovězí. Občas udělám den bez masa a malýmu je to šumafuk. Přišlo mě to přirozený postupně zařadit i maso i žloutek, já se nějak těmato doporučeníma doktorů neřídím, ale spíš jak to cítím já
- Citovat
- Upravit
Malá je taky kojená,ale doktorka řekla,že masíčko je potřeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to jsme na tom stejně.
Mufina píše:
Já bych ho i dávala ovšem moje dítě ještě plně neakceptovalo ani zeleninu natož masoAle taky mi přijde že se bez něj zatím obejde, bílkoviny jsou i v jiných zdrojích (i když vím, že ta živočišná se nedá ničím plně nahradit) a chudokrevně zatím taky nevypadá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho taky dávám každý den cca od 7.měsíce…upřímně - nějaké nové poznatky jsou mi ukradený, protože jeden rok je to tak a druhý už úplně jinak. A malej začal pořádně baštit až zeleninu s masem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
od ukončeného 6. měsíce jsme začali se zeleninkou a zhruba od 7. už maso každý den v příkrmech, nikdy jsem neslyšela ,že by se mělo až od roka
naopak si myslím že je potřeba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Háta_x píše:
Blanulina: vše, co je v mase, má malá prý v MM. Přidávám zatím jen pár kapek kvalitního oleje do zeleniny kvůli A,D,E,K.
není to pravda kojené děti jsou velmi často anemické, protože MM neobsahuje velice důležité železo! a maso ano takže já sice o nové studii nic neslyšela, ale rozum mi velí maso naší anemické dcerce dávat
přišlo na řadu jako třetí surovina do vícedruhových příkrmů tj cca v 7měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S příkrmy jsem začala a v 5 m. od 6 má normálně maso a dokonce se doporučuje 6 x týdně maso a 1 x žloutek… ![]()
Dneska měla Katka těstoviny s rajskou a hovězím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit