Příliš hodně mléka v prsách

35859
23.6.19 17:23

To se časem upraví samo, na začátku je tohle úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
23.6.19 17:24

@zLenka Upraví se to časem. A odsávej jen do úlevy. Pokud budeš odsávat víc, tak se bude i víc tvořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.6.19 17:50

Po šestinedělí se začíná mléko tvořit už jen podle potřeby dítěte, takže pokud odsáváš, tak se ti ho logicky bude tvořit víc, než je potřeba. Odsavej jen, když je to opravdu nezbytné, nos vložky do podprsenky. Upraví se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
23.6.19 17:53

Po predchozis zkusenostech hodlam tuto mléčnou fázi využil ke sběru a mrazení mléka. Ze začátku je normální, že je ho strašně moc. Pak se to ustálí, ale může se i stát, že ve výsledku bude mléka málo, takže železné zásoby z této fáze se velmi hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
23.6.19 18:10

Taky to tak mám, mam 6 týdenního, vložky do podprdy měním jak o život, jak 2 hodky nekojim už to bolí, ale ono se to upraví, u prvního syna to bylo stejné… Neodsavej, čím víc budeš odsavat tím víc mlika bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.6.19 18:12

@Kriss Tina
Přesně to mám tak, jakmile 2 hodiny nekojim, tak jsou na prasknutí. Takže nemám tedy odsavat a vydržet? Bojím se, aby se mi z toho třeba neudělal zánět. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
23.6.19 18:15
@zLenka píše:
@Kriss Tina
Přesně to mám tak, jakmile 2 hodiny nekojim, tak jsou na prasknutí. Takže nemám tedy odsavat a vydržet? Bojím se, aby se mi z toho třeba neudělal zánět. :roll:

Odsaj jen do úlevy, ale víc ne. Pokud tě prsa nebolí a jsou jen nalitá, tak bych moc neodsávala. A třeba i jen odstříkala. Já jen rozmasírovala a odstříkla opravdu jen to nezbytné. A po odsátí klidně dej studený obklad, aby se trochu zastavila tvorba mléka, A dávej pozor, abys prsa střídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
23.6.19 18:29

@zLenka zánět se neudělá, jestli to nalevani chceš zpomalit tak po kojení si dej studený obklad, to tu tvorbu mléka zpomaluje, před kojením zase trochu zahřát a promasirovat, to zas tvorbu mléka podpoří. Já už teď ani odsávačku nekupovala, u prvního sem se dostala do takového bludneho kruhu, že mě to bolelo tak sem odsavala, ale čím víc sem odsavala tím víc mlika bylo a o to dřív se mi to nalilo, že to zas bolelo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
23.6.19 18:32

@zLenka Kdyz jsem mela prvni dite, tak vsechny prirucky psaly doslova “vyprazdnit prsy”, tak jsem to delala :roll:. Mlika jak pro porodnici, vecne zatvrdliny a ve sprse. Nekonecne peklo, unava. Kamoska rodila o den pozdeji, ta mela 3 x atb na zanet, delala to spatne jako ja (ji to radili v porodnici v Podoli). U druheho mi sestricka rikala, proc tolik odsavate, musite jen trosku a podle potreby opakovat, jinak si prsa mysli, ze je velky odber, tak vyrabeji. Takze za par tydnu uz bylo mleka akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová