Prilis mnoho mlecnych vyrobku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
to množství mě přijde úplně adekvátní, ale nechci kecat, když nevim - zeptej se v poradně Honzíka - tady : http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš syn (skoro 2,5roku) má, co se mléka týče, téměř totožný jídelníček a přiznám se, že mě tedy nikdy nenapadlo, že by toho mléka bylo moc. Pokud má jinak jídelníček pestrý, tak myslím, že je to v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, jako bych četla o té naši princezně, kdyby mohla jí jen mléčné výrobky, je jí roček. Mlíčko miluje, toho by vyzunkla na litry o jogurtech ani nemluvě. Je docela problém do ní dostat cokoli jiného, takže musím přiznat, že mě ani nenapadlo řešit jestli je to moc, protože jinak by nejedla vůbec nic. Je to takový střízlík, ale nic ji nechybí. Pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminčin odborník MU Dr. Martin Fuchs primář pediatrického oddělení FN Na Bulovce, Praha
Kolik mléčných výrobků by měl náš téměř dvouletý syn denně sníst? Bohužel je trochu baculatý, takže se mu snažím dávat nízkotučné jogurty, ale někdo mi řekl, že to pro takhle malé děti není vhodné. Jak je to tedy? Čtenářka z Jilemnicka
Množství mléčných výrobků na jeden den by mohlo a mělo odpovídat ekvivalentu 400–500 ml polo- až plnotučného mléka, tedy 200–250 ml minimálně 3% jogurtu či 100–120 g běžného sýra. Ze sýrů preferujeme sýry tvrdé do 40 % tuku v sušině a sýry tvarohového typu, kde bývá tuků ještě méně. Nevyhledávejme sýry tavené a sýry s tučností nad 50 % tuku v sušině. Nejsem zastáncem nízkotučných výrobků. Plnotučný produkt je sice, pravda, plnotučný, ale proč se vlastně tuků tolik obávat? Tloustneme přece z kalorií a z nedostatečného pohybu. Netloustneme z tuků, to je hluboce zakořeněný omyl. A případným cukrem v mléčných výrobcích by měl být výhradně vlastní cukr mléčný, ne doslazování cukrem řepným (disacharid). V tomto smyslu jsou jakékoli jiné cukry dokonce mnohem zákeřnější. A zrovna tak light produkty. Ty nezasytí a člověk má neustále hlad, jí všeho nadmíru, často k disacharidům ještě přidává škroby, například v podobě těstovin, rýže, pečiva, resp. obilovin nebo v horším případě třeba v podobě sušenek a jiných sladkostí a výsledek je zcela opačný. Určitě není vhodná nepravidelná konzumace více než litru jogurtů denně, snad kromě sportovců a kojících matek. Mléčné výrobky dochucujme sami pomocí například kvalitního kakaa nebo čerstvého ovoce.
- Citovat
- Upravit
Ahojte!Nikde nemuzu dohledat ty tabulky, kolik mnozstvi mleka + mlecnych vyrobku by melo mit dvoulete dite.Muzu poprosit nekoho o posouzeni, popr. o link, kde bych informace nasla? Nas kluk vypije denne cca 400-500 ml Sunaru, kazdy den ma jeden jogurt 150g nebo Lipanka (maxi)+ cca 2× tydne k veceri mlecnou kasi a sem tam rano chleba s maslem nebo Lucinou. Neni toho az moc? Ale kdyz mu to taaaak chutna! Hlavne teda mlicko,to miluje, tak mu ho nechci brat.A kdyz mu vynecham ten jogurt,tak zas fantazirovat co k druhe svacine.. :-/ Myslite, ze tech bilkovin ma ne jeho dvoulete ledviny moc? Diky vsem!!