příliš mrkve?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
354
1.11.05 12:44

příliš mrkve?

Ahoj maminky,

tak jsem si pochvalovala, jak malé šmakují příkrmy, otvírá pusinku a sní toho opravdu dost, než jsem zjistila, že jí šmakuje všechno pouze, když je v tom mrkev. A to ještě skleničková, nad domácí prskala :(
To ji mám přidávat opravdu do všeho a co nadbytek vit.A? Každý den malá ještě dostává AD kapky :?
Asi bude nejlepší poradit se s pediatričkou, ale co si o tom myslíte?
Díky za reakce
Timeaa+Áda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2923
1.11.05 12:51

Ahoj Timeo,

ja bych se mrkve nebala :P Nas otesanek ji taky moc rad, dokonce se mu udelalo takove zabarveni kuze skoro jako ze solarka, vschni "obdivovali, jak je opaleny, my jsem se pritom primemu slunci spis vyhybali.
nemyslim, ze by drobci snedli mrkve tolik, aby byli hypervitaminozni.
Ale pro klid duse bych se pediatricky prece jen zeptala…

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
1.11.05 13:24

Ahojky,
souhlasím s Wrony, taky bych se toho nebála.
Ale nejsem odborník, jen mi mrkev připadne „neškodná“.

Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.05 13:52

Ahoj mamky,

bohužel, jste vedle jak ta jedle. Já si také kdysi myslela, jak je mrkvička neškodná.

Už jsem to tady psala do jedné diskuse. Předávkovat se děti mrkví, respektive vitaminem A, mohou a snadno. Náš kluk s tím dokonce skončil na dětské klinice, kde to pojmenovali jako karotenoidu. Před druhými narozeninami měl období, kdy byl ochoten jíst pouze příkrmy, ve kterých byla v „dostatečném“ množství obsažena mrkev a pil pouze mrkvové Kubíky. Jiné jídlo i pití odmítal. No a výsledek se už za pár týdnů dostavil. Zpočátku také všichni obdivovali jeho krásnou barvu.
Takže pozor na mrkev. Jedovatá samozřejmě není, ale všeho s mírou.
A to, že jste se s tím nikdy nesetkali, nebo to vaše děti nepotkalo, neznamená, že takové nebezpečí neexistuje.

Evča

• Citovat
  • Upravit
1817
1.11.05 14:02

Na toto tema tady byla nedavno diskuze, zkuste pohledat - ale jinak souhlas s Evcou - mrkev neni neskodna - bohuzel se s ni da lehce mimi predavkovat.

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
1.11.05 14:03

Já sice nejsem maminka, ale moje tchyně krmila manžu, když byl malinkej mrkví často (je doktorka), měl prý „krásnou barvičku“ :) , rozhodně mu to neuškodilo. Dneska má výborný zrak. Pracovala jsem na očním - on byl jedinej „pacient“ - kterému jsem na autoreflektometru naměřila: 0 dioptrií, 0 cylindr, 180 úhel. Všichni ostatní měli aspoň 0,25 dioptrie nebo špatenej úhel či mírný astigmatismus (měři to pak cyl.) Tak podle mého - mrkev je zdravá. Podle mého se člověk vit. A v takhle přírodní formě jen tak nepředávkuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
1.11.05 14:10

Timeoo,
tady si muzes precist celou tu diskuzi

https://www.emimino.cz/modules.php?…

marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
1.11.05 15:30

Všem díky za reakce, Marko, dík za odkaz.
Budu se snažit malou s tou mrkví nějak brzdit … dnes jsem vypozorovala, že samotný „bezmrkvový“ květák s bramborem od Hippu ne-e, ale když jsem já měla brambory a květák ve své polívce, tak otvírala pusinku … a zkusmo nerozmixované kousíčky toho samého jí strašně chutnaly!!!

Půjdu na ni chytře 8) , když chce z mého talíře a baví ji kousání :)

Timeaa+Adinka 6 měs a 3 týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
1.11.05 16:18

Ahoj Timeo,
Vítek také zpočátku baštil pouze příkrmy s dostatečným množstvím mrkve. Ale jak jsem přidávala další druhy zeleniny, množství mrkve se postupně snižovalo. Žádné zabarvení kůže jsem nezaznamenala. Vždyť to jedl jen v poledne a rozhodně se nepřejídal. Kolem toho 7. měsíce teda zvládnul i celou tu malou skleničku od Hami, ale to už jsem mu tam přidávala i brambor atd. Určitě bych se nebála zpočátku dávat mrkev ke každé zelenině.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky