Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,chci se zeptat jestli někdo nemáte kočárek zn.Takko a jak jste s ním spokojené?Kde tyto kočárky prodávají popř.nějaký odkaz.Díky
Ahojky, moje kamarádka si tento kočárek koupila, hlavně i kvůli různým barevným kombinacím. Dobrou slevu lze získat na www.promi.cz. Tento internetový obchod mám vyzkoušený, zboží přišlo vždy v pořádku. ![]()
Ahoj Sharon,
my máme Takko Julie, používali jsme ho velmi intenzivně asi 14měsíců, teď jsme přešli na golfky. Byli jsme s ním 100% spokojeni, záleží asi ale do jakého terénu ho chceš. Jenom pro město je myslím dost těžký. My jsme ale věděli, že mu budeme dávat zabrat v lese, na horách a jeho bytelná konstrukce se vyplatila. Navíc je cenově výhodný co se týče vybavení - my ho kupovali za 5300Kč s taškou, pláštěnkou (tu jsme ale později koupili jinou), nánožníkem+„hrazdičkou“ pro verzi sporťáku.
Teď ho máme sice v opravě, ale za to si můžem sami, dorasovali jsme ho neustálým (a dost nešetrným)převážením v autě
, až jsme radši koupili na chalupu v bazaru druhý kočárek, ať nám Takko vydrží pro sourozence. ![]()
Toť naše zkušenosti.
Naše známá má obchod s dětským zbožím, a tak když jsme pořizovali výbavičku, poptali jsme se… Má jich na krámě ohromnou spoustu a super se prodávají, za to ale má nejvíce různých reklamací právě se značkou Takko…
Lidé je hodně kupují, jelikož jsou opravdu cenově výhodné, viz výše, ale jen pokud vydrží…
Mne známá odradila, takže jsme koupili jiný (mimochodem - po 4měs ježdění šel na reklamaci
)
Hodně štěstí s výběrem.
Tak my Tako mame a moc hezkou barevnou kombinaci. ALE UZ BYCH DO NEJ NIKDY NESLA. Porad je nejak rozbity a nemyslim, ze bysme mu davali zabrat. Navic hodne syna nosim v satku, tak si kocar i odpocine.
No neustale se nam zabrzduji brzdy. Porad se vylamuji kolecka na brzdach. A pani prodavacka tvrdi, ze ho asi musime vzdycky tlacit zabrzdeny. No ale ty brzdy se sami zabrzdi a to nejen kdyz vjizdime na nejaky obrubnik nebo teren, ale proste jen tak pri zatoceni. Operka pod nohy 100× opravovana nedrzi a je neustale dole. Uz jsme to vzdali.
Je to tank, projede opravdu vsechno. Ale do auta ho fakt moc neskladame a stejne je tam porad neco uvolnene.
A ma velmi spatne uchytne pasy na miminko, kdyz uz sedi. S tema jsem moc nespokojena. Vlastne je ani nepouzivame.
Koukam, ze se na to da koupit nejaka zimni uprava pro sportak, to by me moc zajimalo. Pytel ted totiz resime aktualne.
Radsi bych koupila lepsi kocar.
Ahoj,moc všem děkuju za rady ohledně kočárku.Chtěla jsem to vědět pro kamarádku.Čeká mimi a tento kočárek se jí moc líbí ale po přečtení vašich rad se asi porozhlédne po jiném.
Ahoj,
taky jsme původně uvažovali o Tako kočáru, byl velký, teplý a pěkný. Teď jsme se šli o víkendu opět podívat do krámu kde jsme se na ně dívali předtím a měli tři. Poprosili jsme prodavačku jestli nám je může ukázat jak se skládají atd. A on říkala že nejsou na prodej, že to jsou reklamace. Tak jsme se zděsili že v jeden den tam mají tři kočáry Tako na reklamaci. Jiné tam neměli. Tak jsme rychle vycouvali s myšlenkou koupit TAKO. Pomohly i diskuze na internetu, kde 50% maminek říká že je fajn a 50% maminek že TAKO už nikdy více.
Ahoj,
Tak já to zkusím shrnout:
Máme TAKO Julie, od března 2005 - kupovala jsem ho hlavně kvůli designu.
![]()
Jeho plus je velká výbava:
Prostorná taška s kapsama (ale zapíná se na olivku, takže ve spěchu se do ní nedostanete), další kapsičky a pláštěnka vzadu na boudičce, taška na mimi se zábranou proti větru (k nezaplacení na jaře, na podzim, v zimě), nánožník na sporťák, polstrovaná hrazdička s igelitovým obalem.
Celý kočárek je prací, dá se za tímto účelem poměrně snadno rozdělat. Bouda je odepínací, pod ní je síťka pro horké dny, v neodepínací části jsou ještě větrací okénka. Úžasná vychytávka je přehazovací rukojeť.
Nákupní koš má nosnost 3,5 kg (unese i 9kg), nafukovací kolečka zvládnou bez problému sníh, bahno i nerovný povrch.
Kočárek bezvadně péruje, mimi se nevzbudí ani cestou přes výmoly
; je vyšší, stabilní, maximálně pohodlný pro děťátko (hodně prostoru, měkký, nedrncá).
Ale je zapotřebí dávat pozor na nafouknutí koleček (špatné nafouknutí může způsobovat tažení k jedné straně, „těžknutí“ kočárku), brzdy brzdí důkladně - až příliš, protože při odbržďování se občas uvolní jen jedna polovina brzdy a druhé kolečko musím uvolňovat zvlášť (v MHD je to na zabití výrobce!), k nákupnímu koši je horší přístup (pokud do něj dáváte nebo z něj vyndaváte něco většího).
Hlavní nevýhodou (pro mne vlastně jedinou zá:,–(ní) je hmotnost: 19 kilo (plus devět kilo mimina, případně ještě nějaký ten nákup) z něj činí kočárek absolutně nevhodný do MHD. I kdyby tvoje kamarádka byla silná žena - nosička, TAKO sama nikam nevyvleče, protože komfort děťátka je tady vyvážen neuchopitelností kočárku (jednou osobou) kvůli jeho šířce.
My teď TAKO používáme na celodenní pochůzky, když víme, že v kočárku bude malá trávit hodně času a bude v něm i spát (po probuzení z golfek je trošku nevrlá, v TAKu se vyspinká krásně), na výlety do přírody (v terénu nemá TAKO-tank
chybu, na delší cesty. Po městě nic moc (i když na drncavém chodníku by ho miminko jistě ocenilo, rvát se s třicetikilovým terénním voze do tramvajem není něco, čím bych byla ochotna chvilkové pohodlí svého dítěte vykoupit).
Tak snad jsem ti pomohla a držím palce, ať kamarádka dobře vybere - nejlépe něco, co má všechny výhody TAKa bez jeho nevýhod.
Ahoj,
hlásím že kamarádka měla Takko, koupili ho hlavně kvůli barvičce a taky příznivé ceně, ale co jí znám tak byla z kočáru nešťastná, po půl roce navíc začal sám zatáčet do strany, takže při jeho váze byly procházky horor. Určitě by ti řekla „Takko ani náhodou“.
maya
Ahojky,
já tako nemám a neměla jsem,ale dost mě odrazuje jak vidím 80%kočárků zn.Takko…kam se podívám všude Takko ![]()
Nehledě na to že je těžký jako kráva…Neříkám ale že s ním můžou být něktré uživatelky spokojené ![]()
Gabule
Ach jooo,
já se musím ještě jednou našeho oblíbence zastat
![]()
Není špatný, ale určitě jsou lepší (a dražší…). My máme starší typ, připadá mi jednodušší než ty nové, ty jsou už moc „přeťiňťané“. Já říkám, že bych do něj šla znovu, tak
Naštěstí nemusím, poslouží nám starý. Na chalupě máme starší ABC Design, myslím, že ty jsou dražší, ale připadá mi naprosto srovnatelný
Určitě je dobré si v prodejně zkusit s kočárkem popojet, zkusit ho složit a třeba si i někde půjčit dítě
, je fakt (viz výše), že když do kočárku přibude nějakých 7kg navíc (mimi+nákup), je to hodně znát.
Kamarádce přejeme Dobrý výběr
ahojky,
my máme Takko teď 3 měsíce a zatím jsme velmi spokojení. Ovšem co se týče váhy, tak je to bohužel pravda, na nějaký tahání to moc není i dva lidé mají co dělat, když to nesou do schodů. Ale jinak v pohodě…než jsme ho koupili, tak jsem si nikdy nevšimla, kolik jich po ulici jezdí…
no je to trochu zvláštní, ale zase pozor: Vejde se nám krásně do malého výtahu, takže to zvítězilo…nosit do schodů ho tudíž moc nemusíme. Takže já bych se toho zase tolik nebála a pokud nemáte zrovna desetitisíce na vyhazování, tak to určitě není špatná volba. My ho kupovali se vším všudy za 5900,–.
pa Jajda
Ahoj,
my máme Tako golfové hole, používáme je velice intenzivně už cca 1,5 roku (na jízdu po městě i při našich častých cestách). Jsem spokojená, ale:
1. už nám praskla pružina u kolečka - reklamace proběhla úspěšně, po 4 týdnech nám kočár vrátili spravený
2. umělohmotné kolečka - při nechtěném sešlápnutí brzdy (a to se chlapům při chůzi stává fakt často, protože neumí chodit jako manekýny „v lajně“ a zakopávají o kolečka a brzdy) se vylamují umělohmotné zuby na kolech
Jinak asi nic proti nemám..... Pravda je, že klasické kočárky má Tako velmi nápadné (zajímavý design), že jsou bohužel příliš vidět a tak mám pocit, že všichni mají kočárky Tako. Nebo to tak fakt je? ![]()
Hanka
Ahoj také se připojim do diskuze Tako co se týče designu je moc pěkný,ale fakt ho ted vozí každá třetí maminka a je dost těžký.My máme Firkon Vector v podobné cenové relaci jako je Tako /kupován za 4800Kč/ a jsme spokojeni nejvíc mi vyhovuje bytelná konstrukce a dlouhá délka ležení má myslim 92cm.Pro někoho mínus nemá přehazovací rukojet a jiné skládání nejprv sundám krbu a pak složim konstrukci,ale mne neva,váží 16kg a nemá je každá třetí mamina hodně se líbí a vzbuzuju s ním obdiv.Podobné typy jako je Tako,ale mají také.
Ahoj,
my máme kočárek Dorjan cross country. Ještě ale nebyl vyzkoušen v praxi
Každopádně, co se týče frekvence výskytu
když jsem ho sháněla, dalo mi dost práce ho najít v terénu a teď, když už nám čeká doma, tak ho potkávám na každém kroku
Ale nějak mi to nevadí, stejně každý vypadá jinak. Cenově vyšel moc dobře-6300,– se vším všudy a je o dost lehčí než Tako /14-15kg/ Manipuluje se sním taky dobře-zkoušeli jsme aspoň jezdit po bytě
Akorát je trošku delší, když se složí…
Jinak u Taka se mi taky moc líbila barevná provedení ![]()
Klára a Péťa 36tt