Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud si dobře pamatuji, dceři přestala růst naha v cca 5.-6. třídě. V 6. jí bylo 11.
@PaníBovaryová píše: Více
Potvrzuji. Dcera taky vyčuhovala (a to byla všude nejmladší), na 2. stupni ji najednou holky začaly dorůstat a přerůstat.
@Anonymní píše: Více
Výška je OK noha je větší ale myslím že 43 už bude konečná. ANo v konfekci boty nekoupí ale sežene. Nemyslím si že by tvá dcera měla nad 175 cm.
@PaníBovaryová píše: Více
Neroste skokove, mám pocit, že roste pořád. Na 161 cm nezůstane, měla to na poslední kontrole. Psala jsem, že záměrně nemerim. Nechci doma dělat nějaké měření pravidelně a zbytecne to řešit a upozorňovat na to. Na to stačí ostatní. Nyní má mnohem víc. Věřila bys to u, že jiní lidé to řeší a dokonce mi dítě změří? Hledají tabulky a hlásí mi, že to není v pořádku ta míra. Do diskuze jsem to záměrně nepsala, protože jsem to nechtěla tímto směrem vést. Myslela jsem si, že diskuze bude probíhat úplně jinak. Že mi pár maminek, které mají vyšší dcery, napíšou nějaké míry, já to porovnám, jestli se tady setkáme s podobnými mirama. Pak jsem měla samozřejmě napsat, že se blížíme, převyšujeme.
@ludmilaadamkova píše: Více
Nad 175 má teď spousta mladých dívek. 175 mám já a vídám dost holek stejné nebo nepatrně vyšší velikosti. Jsou hezké.
@Havlova píše: Více
Já s tím nemám problém… ale evidentně zakladatelka má echtěla jsem ji trochu uklidnit.
Moje dcera je vyšší, nohu má tedy menší, ale v dnešní době nejsou velké nohy nic vyjímečnýho. Děcka jsou přežíraný bílkovinama a pak víc rostou. Ono vůbec nezáleží, kolik má dítě v deseti letech, růst není kontinuální. Moje sestra byla vždycky nejvyšší v okolí, já jsem byla drobný prcek, podprůměrná. Ona se s růstem zarazila brzy, já ji zas v pubertě rychle dorostla. V páté třídě k nám do školy nastoupily dívky z vedlejší vesnice, byly o hlavu vyšší a vyspělejší než my. Jenže ony u toho zůstaly, my je přerostly. U takhle mladé dívenky ti výslednou výšku neřekne nikdo. Jen odhad. Jdi s ní na endokrinologii, nech ji vyšetřit a hoď se do klidu. Víc než 175 cm mít nebude, tak co řešíš? Moje dcera taky pořád slyší poznámky o své výšce, jenže je neřeší, nemá důvod.
Měla jsi to celé napsat úplně jinak. Míry dcery jsem ti napsala. Stejně tak i konečnou výšku, protože víc už zcela jistě neporoste a to, jak na tom byla +/- v kolektivu stejně starých na SŠ. O noze ti nikdo netvrdil, že ve 12 je 43 běžná, ale z tvého projevu nejde vlastně poznat, kdy měla/má jakou míru. Když ji cizí měří, tak snad orientační výšku znáš.
Máš fakt nějaký divný okolí.
Máme v rodině extrémně vysoké holky v širní a i sestřenku. Všechny jsou sportovně nadané a převyšují vrtevníky i v síle ryhclosti ve všem.
Jedna holčička má 6,5 let a má nohu 33. měří 123 cm. holky vzdálenjší nevím ale jsou ještě o něco vyšší. Nohu nevím teda vůbec.
Nikdo to neřeší. Nikdo je nepřeměřuje WTF nikdo nemá blbý poznámky. SPíše okolí závidí sportovní úspěchy a dělají si srandu z mé žížalky co nemá ani 18 kilo pomalu a říksjé ji něžně hobítek.
@ludmilaadamkova píše: Více
Já to chápu, to bylo spíš doplnění.
Mas vybornou prilezitost ukazat dceri, jak se s takovymi lidmi vypořádat.
@Havlova píše: Více
Hlavně pokud chtěla porovnávat míry měla to napsat hned v úvodu. jInak tedy nevím jak to mají ostatní poznat když ona to nepíše že to mají psát. ![]()
Já nevím, ale být vysoká je přece výhoda, ne? mám kamarádky co mají kolem 180 cm a vypadají díky té výšce vždy elegantněji než já se svými 173 cm. to jsem vyloženě prcek vedle nich… ty bys opravdu byla radši, aby měla okolo těch 160 cm? proč? jako ok, kdyby měla dva metry tak to už asi je trochu nepraktické, ale 175-180 cm je podle mě pro holku super výška…
Otec měl první menstruaci v 17 letech? Jejda.
![]()