Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Ja bych si tu zadanku na endokrinologii napsat nechala, obzvlast, pokud ma problemy s klouby a pateri. Zkontrolovat kostni vek. Je nad 3. percentilem, takze je jasne, ze v okoli vycuhuje stejne jako nas syn pod 3. percentilem vypada mladsi a lidi se divi, ze ma uz 4 roky.
A tyhle problemy s vyskou/rustem se maji resit od nizkeho veku, ne pozde.
@Hibou píše: Více
Já měla menstruaci asi ve 14, dost pozdě. Otec nevím přesně. 17?
Ve třídě u stejně staré dcery jsou taky děvčata vyšší než ona, nepřijde mi to zase tak moc. Těch 160 cm tam určitě budou některé mít.
Pokud ale máš pochybnosti, přece můžeš k odborníkovi i sama, ne?
@blumen píše: Více
U nás už je asi pozdě. Ale vždy jsem se ptala na kontrolách a vždy mi bylo řečeno, že bude vysoká, roste rovnoměrně. Štítná žláza je dle krve v pořádku.
Tak bud si myslis, ze je pozde, a uz neporoste, tak jsi v klidu. Nebo se bojis, ze jeste poroste a vezmes ji na vysetreni.
Co na tech kontrolach jako resite?
Rust prsou, pubicke ochlupeni. To snad doktor kontroluje, ne?
A to je špatně? Máme tu doma jedenáctiletou, už přerostla mě ( mám 164), nohu má 39 a neděláme z toho žádnou kovbojku. Kolik váží nevím, ale je štíhlá.
Jakoze uz ochlupeni roste nebo neroste?
Ty jsi troll, vid? Kolik měří otec dítěte?
@Hibou píše: Více
Taky si to myslim, nic nevi, i kdyz na kontroly chodi, vsemu se divi. Otazku na vysku prehlizela.
Ale no tak, mě tak trochu přijde, že si akorát vymyslíš, furt kecy, jak je moc velká, jak nesežene boty, ale velikost a výšku bys chtěla akorát po ostatních, takže vlastně nevíš kolik to je ![]()
Já měřím 160 cm. Opsala jsem údaje z očkovacího průkazu. Teď je dítě starší, pořád roste, menstruaci nemá.