Priorix a názor pediatra

257
28.1.14 12:41

Priorix a názor pediatra.

Ahoj maminky, syn má čerstvě 15 měsíců a dnes mi přišlo pozvání na očkování Priorixem, já jsem pediatričce telefonicky sdělila, že bych toto očkování chtěla odložit na říjen, až budou malému dva roky. Na to následovala velice překvapená reakce, že se s tímto nikdy nesetkala a jaké k tomu mám důvody atd. Řekla jsem, že když mě k tomu vedou zkušenosti a reakce v mém okolí a že myslím, že čím je dítě starší, tím líp se organismus s očkováním vyrovná..na tohle mi doktorka řekla, že to se velice pletu, že vyzrálost imunitního systému není absolutně závislá na věku. Dalším argumentem bylo, že toto očkování je povinné, na to jsem řekla, že mám v úmyslu ho synovi dát, ale že ve vyhlášce není stanovena horní hranice věku dítetě, pouze ta dolní. Když to zkrátím…lékařka telefonovala do Brna na hygienu, kde jí řekli, že pokud je to přání rodičů, tak odklad lze, ale musím jí to podepsat, s tím nemám problém.
Zajímá mě Váš názor, Vaše zkušenost s pediatry v případě odkladu tohoto očkování. A moc bych uvítala názor někoho z oboru. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
28.1.14 12:43

Udělala jsem stejně, dcera dostala první dávku ve 2 a čtvrt roce. U naší pediatry byla první odložená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.1.14 12:44

Taky jsem odkládala..podepsala jsem odklad dr aby byla chráněná a víc se nic nedělo.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
90
28.1.14 12:46

No, tak ty zkušenosti mě zajímají taky… brzy se nás to bude týkat, a hodlá MMR posunout, právě na dva a půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285

@ousk1 my jsme taky odložili - dostala ho v necelých 2 letech tedy, protože to vyšlo o chvilku dřív, než jsem měla v plánu. Doktorce jsem jen řekla, že to odkládám a absolutně žádný problém, ani se neptala, nic jsem jí podepisovat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257

To mě právě zarazilo, bydlíme v olomouci a že bysme byli první ldo chce odklad? A teda to s tou imunitou…to je další co nechápu. Opravdu vyzrálost imunitního systému nesouvisí s věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
28.1.14 12:48

Reakce naši expediatričky byla stejná. Ještě mi tvrdila, že se nesetkala s tím, že by po něm byly nějaké vedlejší účinky. Tlačila mě do něj, tak jsem ji změnila za rozumného pediatra. Malá má tři roky a Priorix ještě nemá. Se přiznám, že z něj mám celkem strach. Jinak všechna očkování máme.

A nic podepisovat jsem nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.1.14 12:49

Můj hlavní důvod je totiž ten, že v pozdějším věku to tělo líp zvládne a na to mi doktorka řekla, že tak to vůbec není, že ba naopak, abych se pak nedivila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595

@kerrankin Nekecala, je to má známá a nedělala problémy, jen se divila. Pracuje ve čtvrti trošku soc. (nejen) slabých ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682

Jojo, naše doktorka byla taky vééélmi překvapená, že chci odklad. Podšrtla jsem ji dva řádky, kde bylo napsáno, že odkládám očkování na jaro a šlus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.1.14 12:51

Taky tak…prý ještě žádná maminka nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.1.14 12:51

Taky jsem odkládala do dvou let. Naše doktorka byla celkem v pohodě, odsouhlasila mi, že horní hranice není, podepisovat jsem nic nemusela. Ale tvrdila mi, že tahle vakcína nemá v podstatě žádné vedlejší účinky, jsem měla chuť se jí zeptat, jestli četla příbalový leták :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
28.1.14 12:54

@Etcetera78 tak to moje mi popsala ty nejčastější vedlejší účinky, plus kdy je očekávat, pokud by byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
28.1.14 12:56

Nás taky odlozila bez reci, jen rekla ať prijdem nekdy podepsat papír až pujdu kolem.
Cekala jsem jinou reakci -je to rázná paní, ale prekvapila :dance:

• Citovat
  • Upravit
12651
28.1.14 12:57

Budu odkládat až na pubertu. Doktorka neřekla ani popel, nebo vlastně asi něco řekla: „samozřejmě“ :D
Nedávala jsem ani hexu, ale Pediacel 2+1 v roce. Když jsme poprvé za ní přišla s tím, že chci odkládat očkování, tak řekla, že dobře dělám. Pediacel mi objednávala ona :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek