Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy.
Má některá z Vás zkušenost s MMR vakcínou v tom smyslu, že nechal dát ratolesti první dávku a na druhou se vykašlala?
Zvažuju to čím dál víc. Malá má jít na druhou dávku na jaře a mě se do toho opravdu nechce.
Paní co k ní chodím cvičit měla úplně zdravou holčičku do doby než ji nechala tuto super vakcínu dát. Holčička trpí od dvou let autismem!!!
Nevím co dělat ![]()
@Rozalinka Ahoj, rozhodnutí je jen a jen na Tobě. Já tuhle vakcínu vnímám jako echt nesmyslnou a nebezpečnou. Mé dítě ji NIKDY nedostane.
Ahoj
,
já jsem ještě v očkování neznalá - prosím tě, co to je MMR?
včera jsem byla akorát se synem na první dávce hexy a prevenaru ![]()
Na slovensku druhou davku ockuji az pred pubertou, takze to jde i jem s jednou v zacatku… Nastuduj si to a tu druhou „odloz“ do aleluja
@Campari1 píše:
Ahoj![]()
,
já jsem ještě v očkování neznalá - prosím tě, co to je MMR?včera jsem byla akorát se synem na první dávce hexy a prevenaru
hexa je právě MMR, prevenar je na prd uplně stejně. Neochrání, jsou to srajdy.
@wildcherry MMR je očkování Priorix na zarděnky, spalnička a kdo ví co ještě, ne???
@wildcherry fakt?
no kuš, to jsem si měla radši o tom víc počíst
syn to naštěstí zvládnul bez nějakých příznaků
za měsíc s ním mám jít na další dávku
spíš bych měla strach, že pak ve školce chytí třeba záškrt, kdyby nebyl očkovaný, nebo tak něco ![]()
@wildcherry píše:
hexa je právě MMR, prevenar je na prd uplně stejně. Neochrání, jsou to srajdy.
cože? já měla za to, že MMR je něco jiného a né hexa ![]()
Jinak prevenar 13 obsahuje 13 kmenů ve vakcině, ale kmenú je víc než 100.Ten nejnebezpečnější u nas oběvující se.se ve vakcíně neobjevuje..K tomu protilátky a i pro ty naočkováné kmeny jsou asi 5 procentní. A to co dělá vakcína jako mimo jiné je zvěrstvo o proti tomu, na co je očkovaná. A k tomu, očkování je vypěstovaný gen na opicích či jiných zvířatech. Takže očkování je ten virus, cizí lidskému tělu puštěný do miminka.
@Rozalinka, je tu mnoho pro a proti. 2. dávka je spíš posilovací, je možné, že dcerka má již imunitu proti těmto chorobám dobrou po první dávce, ale taky třeba ne.. Nevím jestli se dá udělat test protilátek, ale i kdyby ano, museli byste mít asi hooodně vstřícnou a chápající doktorku, aby to pro vás udělala. Když už dobře snesla dávku první, v pohodě snese i tu druhou.. Rozebírala jsem toto očkování s doktorkou dlouze a doktorka mi řekla, že ano, že ví, že se o autismu mluví, ale ona že ve své praxi žádného autistu nemá a očkuje skoro všem, ale že je posůední dobou celkem nepříjemný nárůst chorob, proti kterým tato vakcína je a že některé z nich mají velmi nepříjemné komplikace s postižením centrálního nervového systému a dohodli jsme se, že očkování posuneme před nástup do školky, že ji nebudeme dávat zbytečně v tom nejranějším věku 15 měsíců, kdy jsou vyšší rizika než u starších. Takže já na tvém místě bych 2. dávku dala, ale až v maximálním možném odstupu od té první dávky..vždy je tam rozpětí, jen teď z hlavy nevím kolik je to u Priorixu přesně. Ale bude to v příbalové informaci, kterou má doktorka u každé vakcíny, kdyby to nevěděla nebo nechtěla vědět, až se budete ptát.
Hexa je hexa (záškrt, tetanus, dávivý kašel, hepatitida B, haemophilus influenzae, dětská obrna) a MMR je Priorix (proti spalničkám, zarděnkám, příušnicím)
Příspěvek upraven 22.01.14 v 23:50