Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@avm3 píše:
Jen v případě očividného zanedbávní péče - nějaká sociální rodina, co pořádně nechodí k lékaři natož na očkování. Pokud člověk žije normálně a neočkuje z vlastního přesvědčení, tak žádná sociálka nic nenadělá.
Nenadělá, ale dostanou rodiče pokutu, vím o dvou lidech, takže ne, že to nejde
@araw píše:
To je zase moudrokoukám, že se tady sešly ty, které o tom něco vědí.
Ano, třeba Ty, která žiješ v iluzi, že očkování je povinné ze zákona ![]()
@Lizaveta píše:
@adam75
Precti si tu legislativu, opravdu není povinné, pouze pravidelne (to, o kterém se tu bavíme). To, ze mohou nevzit neockovane dítě do skolky, je prachsprosta diskriminace, ubohý psychicky nátlak a ohavnost nejvyššího kalibru. Ale i v tomto případě je mnoho možností, krom státní školky. A kdo opravdu chce, ten si cestu najde.
@avm3 píše:
Jen v případě očividného zanedbávní péče - nějaká sociální rodina, co pořádně nechodí k lékaři natož na očkování. Pokud člověk žije normálně a neočkuje z vlastního přesvědčení, tak žádná sociálka nic nenadělá.
Toť. My neočkujeme vůbec a nemáme sebemenší problém. Pokud někdy některý z úřadů projeví zájem, milerádi mu své stanovisko vysvětlíme ![]()
@araw píše:
Nenadělá, ale dostanou rodiče pokutu, vím o dvou lidech, takže ne, že to nejde
Tak pak je stupidní dotkor a okamžitě bych ho vyměnila …
@vjerunqa píše:
Toť. My neočkujeme vůbec a nemáme sebemenší problém. Pokud někdy některý z úřadů projeví zájem, milerádi mu své stanovisko vysvětlíme
Já jsem „posera“ a mám strach, tak hexu holky mají. Ale druhá odsunutou a Priorix nedostane.
Myslím, že povinné očkování ve skutečnosti povinné není, neb je dáno jen vyhláškou.
Jinak, MMR syn zatím nemá (17měsíců), mám z ní vítr, chtěla jsem odložit po 2. roku, nyní už se kloním k tomu, že nejdříve po 3. roku. Na vydírání státní školkou jim prdím, pokud se rozhodnu neočkovat, vezmu si radši brigádu k práci a zaplatím soukromé hlídání. Je to i postoj manžela.
@Lizaveta ne nehlásil - by, o mi řečeno, že to není reakce na očkování.. div mi nevanadal, že si vymýšlím ![]()
@vjerunqa píše:![]()
je krásné, že to vnímáte stejně, ale dítě dáte do soukromé, protože ve státní ho nevezmou. Tak asi jde o to, jak to chceš vnímat
povinnost očkovat tu prostě je. Tvoje neočkované dítě nebude smět jezdit se školou na výlety, nebo budeš muset hledat školu, kde ho brát budou, ale opět, budeš na to muset doplácet, protože to dítě budeš muset vozit do vzdálenější školy, stejně jako budeš muset patit soukromou školku
To je logika. Pak tu hlásat, že to není povinné ![]()
@Poison Ivy píše:
Myslím, že povinné očkování ve skutečnosti povinné není, neb je dáno jen vyhláškou.Jinak, MMR syn zatím nemá (17měsíců), mám z ní vítr, chtěla jsem odložit po 2. roku, nyní už se kloním k tomu, že nejdříve po 3. roku. Na vydírání státní školkou jim prdím, pokud se rozhodnu neočkovat, vezmu si radši brigádu k práci a zaplatím soukromé hlídání. Je to i postoj manžela.
No u MMRje ta výhoda, že není dána horní hranice očkování. Tudíž odkládat jde. Ale pak je dítě diskriminováno právě v těch školkách, takže je zbytečné polemizovat, že očkování není povinné.
Já nevím, co tady některé strašíte se školkama… ne všechny odmítnou nenaočkované dítě MMR… doba už je lepší.
@araw píše:
je krásné, že to vnímáte stejně, ale dítě dáte do soukromé, protože ve státní ho nevezmou. Tak asi jde o to, jak to chceš vnímatpovinnost očkovat tu prostě je. Tvoje neočkované dítě nebude smět jezdit se školou na výlety, nebo budeš muset hledat školu, kde ho brát budou, ale opět, budeš na to muset doplácet, protože to dítě budeš muset vozit do vzdálenější školy, stejně jako budeš muset patit soukromou školku
To je logika. Pak tu hlásat, že to není povinné
Kdo ví, jak to všechno bude. Třeba ho do státní vezmou
A i kdyby ne, je mi to fuk a velice ráda „podstoupím“ to, co tu zmiňuješ. Cokoli, jen ne vakcinaci ![]()
@avm3 píše:
Já jsem „posera“ a mám strach, tak hexu holky mají. Ale druhá odsunutou a Priorix nedostane.
Ano, já vím, už jsem Tě potkala v jiné diskuzi ![]()
@avm3 píše:
Já nevím, co tady některé strašíte se školkama… ne všechny odmítnou nenaočkované dítě MMR… doba už je lepší.
Jo jo, ledy se pomalinku lámou ![]()
@araw píše:
Ale dítě má teda hexu a první dávku MMR? To pak není neočkované dítě, ano, takhle jde naočkovat
Jasně, nepíšu, že se jedná o neočkované dítě.