Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synovi se objevila na zadech vyrazka takove cervene pupinky. Vcera jsme byli na ockovani hexavakcina 4 muze to byt od toho? A cim bych mu to mela mazat? A koupat ve vane se muze?
![]()
@alsem píše:
Samozrejme, ze to muze byt od toho uz bych byla u Dr
až tak rychle?:-)
Může to být… nemazala bych ničím
a alespoň bych zavolala dr, co s tím a aby o té reakci vědě+la
@alsem píše:
jo, jsem hysterka
já zas čekatel, co se z lecčeho vyvrbí:-) Asi bych nejdřív koukla do příbaláku té vakcíny, jestli se tak může projevit.. pak jestli se dítko jen obyčejně nezpotilo nebo nesnědlo něco, na co by mohlo reagovat. Je taky na vyrážky docela dobrý období, v zimě lezou.
@hofka já třeba předpokládám, že zakladatelka už vyloučila potničky a nebo možnost nějaké alergie
projevit se tam může, ve skupioně máme maminku a té se mimčo po hexe osypalo
zrovna včera jsme to tam řešili
@hofka a ja vim o pripade, kdy se takhle miminko po vakcine osypalo a maminka o nej bohuzel prisla ![]()
pocitam ze tady zakl. umi poznat potnicky ![]()
Však píšu, že bych se koukla nejdřív do příbaláku.. jestli je to Infanrix hexa, tak se tam o vyrážkách zrovna píše:
Alergické reakce
Vyskytnou-li se u Vašeho dítěte známky alergické reakce, ihned vyhledejte svého lékaře. Příznaky mohou zahrnovat:
K těmto reakcím zpravidla dochází velmi rychle po podání injekce. Pokud by se tyto příznaky u Vašeho dítěte vyskytly po odchodu z ordinace lékaře, musíte neprodleně vyhledat lékaře.
Já teda nevím, ale mě doktorka říkala, že po očkování v roce a pak v roce a půl by ta reakce, která je právě hlavně v podobě vyrážky měla být až po týdnu…Právě mě na to dost upozorňovala… ![]()
@Lendi86 me teda nic o vyrazce nikdy nerikala, jen rekla, ze se muze objevit cerveny flek kolem v pichu
ale pupinky mi kazdopadne normalni neprijdou
@trancess píše:
Dobrý den,
rády bychom Vás poprosily o vyplnění následujícího dotazníku, který se zaměřuje na problematiku proočkovanosti dětí. Dotazník je anonymní a nezabere Vám více než pár minut. Výsledek dotazníku bude sloužit jako podklad pro semestrální práci při našem studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze.Předem Vám velice děkujeme za vyplnění a budeme se těšit na Vaše odpovědi
Už i tady???
Studentky VŠE
https://docs.google.com/…KsA/viewform