Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@74paja A ještě jedna věc…já jsem třeba měla přiušnice i spalničky (je mi 34)..proč dnes se proti nim očkuje? I na to jsem doktorky zeptala a její reakce…splaničky jste mít nemohla, já jsem se s nima za celou moji karieru setkala jednou, to jsem se fakt i zasmála.
Nemusíš očkovat s neštovicema a hlavně neštovice jsou za příplatek
@ousk1 jo to je přesně to co vrtá hlavou mně - sice jsem zarděnky, příušnice a ani splaničky neměla, ale nemám pocit, že by ty nemoci v dětském věku byly nějaké fatální aby se proti nim očkovalo… selským rozumem mi přijde lepší nemoc prodělat a imunitu si vybudovat sama než jí do těla uměle vpravit…
Tak to je bezvadné, že se proti spalničkám očkuje, když „není“ možné se jima nakazit
Jsem ráda, že se tenhle sajrat bude píchat do mého dítěte, když by se s ním jinak nesetkalo
@andreiika píše:
@Tina007 aha, tak pardon za mou hysterii
Ja jsem tedka trochu hystericka taky, ponevadz mame za sebou cerstve ockovani druhou davkou a ja jsem v prvnim trimestru. Az do teto diskuse jsem netusila, ze s tim muze byt problem, hned jsem jako spravna vydesena matka psala nasi detske doktorce mail, tak snad mne uklidni.
@andreiika Přesně! jako kdyby se tu na ty nemoci v minuloti umíralo (ano, vím i takové byly případy, ale ojedinělé) tak bych to chápala! Třeba Hexu jsem synovi dala a neřešila. Ale tyhle tři nemoci…nevím. jako naočkovat ho nechám, ale fakt se pídím co je nejlepší.
@andreiika Ani nemluv. Doktorce je něco k šedesátce, spalničky viděla jednou, ale naočkujeme proti nim…už mi opravdu kolikrát rozum zustává stát.
Taky uz sem rikala doktorce ze chci odklad a aaz bude mit malej 2roky, stejne ditko musi byt minimalne 2-3m zdrave, to u nas nehrozi, v prosinci mel zacinajivi laryngitidu, taky mi rikala o nejakym papiru.
@ousk1 píše:
@andreiika Přesně! jako kdyby se tu na ty nemoci v minuloti umíralo (ano, vím i takové byly případy, ale ojedinělé) tak bych to chápala! Třeba Hexu jsem synovi dala a neřešila. Ale tyhle tři nemoci…nevím. jako naočkovat ho nechám, ale fakt se pídím co je nejlepší.
Treba u tech zardenek je u kluku riziko trvale neplodnosti, pokud by je nekde chytil v pozdejsim veku. Jinak nevim.
@Tamtama Já to beru. Já taky očkuju, nejsem zastánkyní proti, a už vůbec nějaká fanatička. Ale zdá se mi, že čím víc se člověk zajímá, tím víc se vyrojuje otázek.
Jinak prioris s nestovicemi je Tetra priorix ale za ten se plati.
Proti nestovicim urcite ockovat nenecham
My už máme obě dávky tohoto očkování a nebyla na něj žádná reakce a ani nikdo v okolí neměl reakci (pokud očkoval takto brzy)a je pravda, že čím dříve, tím menší reakce a komplikace jsou. Pár holek očkovalo až kolem toho 2roku a reakce měly všechny děti takto pozdě očkované. Držím palce v tomto rozhodnutí a snad se vám rekace vyhnou
@Tina007 Myslím, že zarděnky jsou problém u holek, u chlapu přiušnice ![]()
@nina7 kazde ditko je jine a znam holcinu, ta nechala malou naockovat v 16.m mala mela horecky a prestavala mluvit.
@ousk1 píše:
@Tina007 Myslím, že zarděnky jsou problém u holek, u chlapu přiušnice
Mozna ze jo, mne se ty nemoce pletou, ale vim, ze ta neplodnost je tam nejak zapletena.