Priorix a názor pediatra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
257
28.1.14 13:32

@74paja A ještě jedna věc…já jsem třeba měla přiušnice i spalničky (je mi 34)..proč dnes se proti nim očkuje? I na to jsem doktorky zeptala a její reakce…splaničky jste mít nemohla, já jsem se s nima za celou moji karieru setkala jednou, to jsem se fakt i zasmála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
28.1.14 13:32

Nemusíš očkovat s neštovicema a hlavně neštovice jsou za příplatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
28.1.14 13:34

@ousk1 jo to je přesně to co vrtá hlavou mně - sice jsem zarděnky, příušnice a ani splaničky neměla, ale nemám pocit, že by ty nemoci v dětském věku byly nějaké fatální aby se proti nim očkovalo… selským rozumem mi přijde lepší nemoc prodělat a imunitu si vybudovat sama než jí do těla uměle vpravit…

Tak to je bezvadné, že se proti spalničkám očkuje, když „není“ možné se jima nakazit :lol: :lol: :lol: Jsem ráda, že se tenhle sajrat bude píchat do mého dítěte, když by se s ním jinak nesetkalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
28.1.14 13:35
@andreiika píše:
@Tina007 aha, tak pardon za mou hysterii :D

Ja jsem tedka trochu hystericka taky, ponevadz mame za sebou cerstve ockovani druhou davkou a ja jsem v prvnim trimestru. Az do teto diskuse jsem netusila, ze s tim muze byt problem, hned jsem jako spravna vydesena matka psala nasi detske doktorce mail, tak snad mne uklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.1.14 13:36

@andreiika Přesně! jako kdyby se tu na ty nemoci v minuloti umíralo (ano, vím i takové byly případy, ale ojedinělé) tak bych to chápala! Třeba Hexu jsem synovi dala a neřešila. Ale tyhle tři nemoci…nevím. jako naočkovat ho nechám, ale fakt se pídím co je nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.1.14 13:37

@ousk1 já nechám naočkovat vyloženě jen kvůli školce.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.1.14 13:38

@andreiika Ani nemluv. Doktorce je něco k šedesátce, spalničky viděla jednou, ale naočkujeme proti nim…už mi opravdu kolikrát rozum zustává stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.1.14 13:39

Taky uz sem rikala doktorce ze chci odklad a aaz bude mit malej 2roky, stejne ditko musi byt minimalne 2-3m zdrave, to u nas nehrozi, v prosinci mel zacinajivi laryngitidu, taky mi rikala o nejakym papiru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
@ousk1 píše:
@andreiika Přesně! jako kdyby se tu na ty nemoci v minuloti umíralo (ano, vím i takové byly případy, ale ojedinělé) tak bych to chápala! Třeba Hexu jsem synovi dala a neřešila. Ale tyhle tři nemoci…nevím. jako naočkovat ho nechám, ale fakt se pídím co je nejlepší.

Treba u tech zardenek je u kluku riziko trvale neplodnosti, pokud by je nekde chytil v pozdejsim veku. Jinak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257

@Tamtama Já to beru. Já taky očkuju, nejsem zastánkyní proti, a už vůbec nějaká fanatička. Ale zdá se mi, že čím víc se člověk zajímá, tím víc se vyrojuje otázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.1.14 13:40

Jinak prioris s nestovicemi je Tetra priorix ale za ten se plati.
Proti nestovicim urcite ockovat nenecham

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213

My už máme obě dávky tohoto očkování a nebyla na něj žádná reakce a ani nikdo v okolí neměl reakci (pokud očkoval takto brzy)a je pravda, že čím dříve, tím menší reakce a komplikace jsou. Pár holek očkovalo až kolem toho 2roku a reakce měly všechny děti takto pozdě očkované. Držím palce v tomto rozhodnutí a snad se vám rekace vyhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257

@Tina007 Myslím, že zarděnky jsou problém u holek, u chlapu přiušnice :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
28.1.14 13:41

@nina7 kazde ditko je jine a znam holcinu, ta nechala malou naockovat v 16.m mala mela horecky a prestavala mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
28.1.14 13:42
@ousk1 píše:
@Tina007 Myslím, že zarděnky jsou problém u holek, u chlapu přiušnice :think:

Mozna ze jo, mne se ty nemoce pletou, ale vim, ze ta neplodnost je tam nejak zapletena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek