Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja jsem to uz taky nekde slysela, ze ockovani Priorixem ve starsim veku ditete muze znamenat prave naopak horsi prubeh, coz mne teda uplne zblblo :-/. Ted uz jsem z toho jelen uplne.
My taky odkládáme, až mu budou dva, je to na doporučení z neurologie, ale nic podepsat by určitě nechtěla a říkala, že se to odkládá naprosto běžně. Má to mít, než půjde do školky, toť vše…
Taky nám přišla pozvánka. Dcera měla od půl roka do roka asi 4× oboustranný zánět středního ucha. Po homeo léčbě je už půl roku bez problémů, ale homeopatka mi doporučila očko odložit na později, což bych stejně udělala, protože ty reakce některých očkovaných mě děsí. Zatím jsem odložení uhrála na to že jsem těhotná. Ale v březnu jdeme na 1,5 roční prohlídku a poslední dávku Hexy a budeme řešit i MMR - rozhodně ho chci odložit po 2 roku a doufám, že žádné dohady nebudou.
Jesikko tak na pubertu bych zrovna nečekala. puberta je obrovský riziko všech nákaz apod. Děti jsou oobr náchylné, vyvýjí se, to bych si ještě promyslela. Ale to je jen můj názor. Puberta je přece jedno z nejtěžších období vývoje dětí. A nejdůležitějších.
@ousk1 píše:
Můj hlavní důvod je totiž ten, že v pozdějším věku to tělo líp zvládne a na to mi doktorka řekla, že tak to vůbec není, že ba naopak, abych se pak nedivila..
Toto je živá vakcína, kdy se naočkujou,,bacily,, ze zarděnek, spalniček a příušnic, a tady prý platí, čím mladší tím lepší reakce, čím starší tím horší průběh. Tyto vakcíny jsou šetrnější než dříve. - toto mi řekla naše mudr, protože jsem se taky pídila co a jak a měla jsem strach z reakce. Mám 2 děti a ani jedno nemělo žádnou reakci.
@Tina007 Já jsem právě někde četla, že čím později, tím líp a teď mi řekla, že je to naopak
Už fakt nevím ![]()
@ousk1 No ono jde hlavne o uzavreni Hematoencefalicke bariéry. Ktere nastava prave kolem druheho roku ditete.
Odkládala jsem na třetí narozeniny
Popel řekla, ale nic jsem nepodepisovala, podepisovala jsem až u dcery odklad hexy a prý bude chtít asi podpis u schématu 2+1. MMR samozřejmě opět nechám odložit
![]()
@AstraG No, právě mě zajímá, jestli ale bude tak velký rozdíl v očkování teď a na podzim.
@74paja Jsem ráda za odborná názor, jsi z oboru? zajímalo by mě o tom víc.
@AstraG píše:
Toto je živá vakcína, kdy se naočkujou,,bacily,, ze zarděnek, spalniček a příušnic, a tady prý platí, čím mladší tím lepší reakce, čím starší tím horší průběh. Tyto vakcíny jsou šetrnější než dříve. - toto mi řekla naše mudr, protože jsem se taky pídila co a jak a měla jsem strach z reakce. Mám 2 děti a ani jedno nemělo žádnou reakci.
no jo, když pediatři mají spoustu argumentů proč dát očkování co nejdřív, ale nějak jim to čím dál tím míň žeru
Chci taky odložit minimálně po druhém roce, ale byla bych ráda, aby malého vzali do školky, takže do tří let musí být i přeočkovaný..
malému budou dva v březnu, termín porodu s dalším dítkem mám v červenci, tak mě do toho teď doktorka tlačí víc než dřív.. že prý v těhotenství se nemůže nic stát, navíc vedlejší účinky jsou jenom zvýšená teplota a malý otok v místě vpichu.. a jediná kontraindikace je horečka, takže rýma, kašel, zvýšená teplota, nemoc někoho v nejbližší rodině, nic nevadí.. ![]()
Hele a kdyz je matka tehotna tak se dite nesmi naockovat Priorixem?
Nám to sama doktorka navrhla. Řekla mi, že priorixem očkuje nerada, proto doporučuje odložit minimálně na dva roky věku. Ona vůbec byla s očkováním poměrně dost rozumná i dříve.