Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V pondělí jsem byla s 18m synem na první dávce Priorixu, den na to se mu hodně zhoršilo usínání. Do té doby to bylo velmi spavé dítě, které stačilo položit do postýlky a do 10 minut bylo tuhé - přes den i večer. Teď u něj musí někdo sedět, jinak ječí tak strašně, že se většinou pokadí, jednou se mi i pozvracel. Pláče i v noci a bez něčí přítomnosti neusne (dřív tohle vůbec nedělal). Bohužel se ty problémy pořád stupňují a každý den je horší a horší ho uspat
.
Máte někdo podobnou zkušenost po očkování Priorixem? Spraví se to samo? (Kdy???) Nebo je to jen vývoj - a opět, kdy se to může spravit? Syn je popudlivější i přes den, mnohem víc zlobí, dělá schválnosti, neposlouchá. Přitom to donedávna bylo zlatíčko ![]()
Je mi líto co tě potkalo, ale jestli se to spraví a za jak dlouho ti nikdo neřekne. každá vakcína dráždí mimo jiné i nervový systém. může se to spravit za pár dní, týdnů nebo nikdy… pokud by to trvalo dlouho tak bych uvažovala o detoxu
Dceři se to stalo po očkování hexou i prevenarem. Než se to upravilo, tak to vždy trvalo minimálně měsíc. Takže je to asi možné i u priorixu.
U nás se stalo to samé po očkování…
a i další zdravotní problémy..peklo to bylo a trvalo několik let já byla na práškách…kluk je ted už v pořádku a hodný je mu 9 let ale do 7 let to bylo strašné
díky tomu jsem další dítě holčičku už nenechala očkovat
U hexy měla dcerka problémy s usínáním a spaním tak týden, byla celou dobu jako vyměněná, v noci neutišitelný pláč. U priorixu měla jen problémy s usínáním, které trvaly tak 3 dny. Ale problémy začly až tak 10. den po očku, někdy v době kdy jsme čekali reakci. U priorixu byla ale starší, očkována byla až ve dvou letech.
@paola white píše:
Je mi líto co tě potkalo, ale jestli se to spraví a za jak dlouho ti nikdo neřekne. každá vakcína dráždí mimo jiné i nervový systém. může se to spravit za pár dní, týdnů nebo nikdy… pokud by to trvalo dlouho tak bych uvažovala o detoxu
nás to čeká za měsíc… asi pitomá otázka, ale jak se detoxikují děti? Ty s tím máš nějaké zkušenosti? malý má atopický ekzém, od miminka má skoro pořád rýmu a kašel… doktorka pořád říká, že máme vydržet…
@pavlasu stejně jako dospělí. základem je kvalitní příprava na očkování. posílení imunity (dostatek vitamínů C a D) selenu a zinku a omega 3. případně se dá podávat i řasa chlorella (ale názory na podávání před očkováním se různí), mladý ječmen, vynechat ze stravy cukr a bílou mouku a ideálně i mléčné výrobky. a samozřejmostí je minimálně 1 měsíc 100% zdravé dítě. plus ještě stojí za zjištění jestli v okolí neřádí nějaká epidemie- třeba neštovice
v případě, že se vyskytne nějaký problém po očkování zařadila bych detox EAV jonášovýma kapkama. jedna uživatelka z emimi má o detoxu dítěte moc hezké stránky http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz/
Zakladtelko, v posledni dobe jsem tu cetla diskuzi k priorixu, kde nekolik maminek popisovalo úplně to samé
…takže bych řekla, že to bude tím Priorixem
…přeju aby to brzy přešlo ![]()
Anebo je to jen vývoj.
Tady Ti nikdo neřekne, co to je, ale určitě se tu namnoží dohady o škodlivosti očkování.
U nás Priorix zcela bez potíží.
No a zase - měli jsme jít s dítětem na prevenar/Hexu - už ani nevím, nešli jsme, protože děcko dostalo slabý zánět spojivek, tak jsme to o pár dnů odložili. No a druhý den (po původně plánovaném očkování) se z dítka stala náladová saň… ![]()
Očkovat - tak zaváhám, jestli to je z toho
Já prostě vím, že děti mají náhlé změny chování - v okamžiku, kdy si vytvoříte nějaký režim, tak nastane zvrat
Abys to matko neměla moc jednoduché ![]()
Přizpůsob se dítěti, věřím, že se to poddá. U nás to tak taky párkrát bylo, usíná samo, pak zničeho nic zase bez maminky a jekotu ne a ne. A za pár dní je zase dobře.