Priorix tetra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5628
29.11.12 08:35

Já bych svoje dítě proti neštovicím neočkovala. Vakcína opravdu funguje tak deset let, pak titr protilátek klesá. Jediné, co může očkovanému dítě zajistit imunitu proti očkování je, když se jeho organismus setká s virem oparu (nebo pásového oparu) - ani nemusí nemoc propuknout. Pokud se organizmus setka s tímto virem, uloží se tahle informace do nerv. ganglií a dítě by mělo být chráněno před neštovice na 90%. Tak mi to včera řekla doktorka z očkovacího centra. Přesto nejlepší ochrana a to celoživotní je neštovicemi si projít v dětském věku. V dospělosti jsou komplikace mnohem větší, u mužů třeba neplodnost, u těhotné ženy je nakažení neštovicemi pohroma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
29.11.12 09:24
@Veveří píše:
u těhotné ženy je nakažení neštovicemi pohroma.

Nepletes si nestovice a zardenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
29.11.12 12:43
@gr08 píše:
Nepletes si nestovice a zardenky?

Nepletu. Pokud se neštovicemi nakazí těhotná v začátku těhoteství, hrozí poškození CNS, zraku, sluchu, pokud se nakazí před porodem, dítě se může infikovat při porodu a u 30% novorozenců má onemocnění smrtelný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
29.11.12 12:57
@Veveří píše:
Nepletu. Pokud se neštovicemi nakazí těhotná v začátku těhoteství, hrozí poškození CNS, zraku, sluchu, pokud se nakazí před porodem, dítě se může infikovat při porodu a u 30% novorozenců má onemocnění smrtelný průběh.

Muzes mi dat nejake zdroje? Ted se mi nechce hledat, ale treba tady pisou neco uplne jineho:
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
edit: tak jsem trosku zasmatral: http://www.nhs.uk/…es/1109.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Josef23
23.5.13 00:28

Priorix tetra

Je velmi dobře účinkující vakcína, jenže účinnost a nízký počet dávek je vykoupen poněkud silnějšími reakcemi. Některé děti jí snášejí velmi dobře jiné hůře. Výrobce vyloženě na tento fakt upozorňuje a jako alternativu nabízí očkování bez planých neštovic jednou vakcínou a plané neštovice aplikovat separátně i aplikace 2 injekcí v jeden den vede k poklesu četnosti horečky o 1/3 proti priorixu-tetra. Na druhou stranu je třeba říci, že priorix má v sobě více virů neštovic než monovalentní vakcína a je účinnější. Je to prostě vakcína pro silnější povahy…
Určitým kompromisem, který bych doporučil je prostě první dávku rozdělit ale druhou kde už horečky nehrozí je jednoznačně lepší využít účinnější tetru a ušetřit dítěti jednu injekci. V každém případě MMR nebo MMR-V je nepříjemné očkování.

• Citovat
  • Upravit
Josef23
23.5.13 00:28

Priorix tetra

Je velmi dobře účinkující vakcína, jenže účinnost a nízký počet dávek je vykoupen poněkud silnějšími reakcemi. Některé děti jí snášejí velmi dobře jiné hůře. Výrobce vyloženě na tento fakt upozorňuje a jako alternativu nabízí očkování bez planých neštovic jednou vakcínou a plané neštovice aplikovat separátně i aplikace 2 injekcí v jeden den vede k poklesu četnosti horečky o 1/3 proti priorixu-tetra. Na druhou stranu je třeba říci, že priorix má v sobě více virů neštovic než monovalentní vakcína a je účinnější. Je to prostě vakcína pro silnější povahy…
Určitým kompromisem, který bych doporučil je prostě první dávku rozdělit ale druhou kde už horečky nehrozí je jednoznačně lepší využít účinnější tetru a ušetřit dítěti jednu injekci. V každém případě MMR nebo MMR-V je nepříjemné očkování.

• Citovat
  • Upravit
20557
23.5.13 00:31

Josefe,
máte nějakou věrohodnou studii, která uvádí, že při druhé dávce nehrozí horečky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Josef23
23.5.13 00:38

Očkování funguje v podstatě stejně jako primární infekce, s virem neštovic se pravidelně setkáváte, takže dochází k reinfekcím a tím k obnově imunity. Pokud se vytvoří dost protilátek k tomu, aby nedošlo k onemocnění, pak je efekt stejný jako po přirozené infekci.

• Citovat
  • Upravit
Josef23
23.5.13 00:43

Jen tvrzení výrobce, ale existuje poměrně zajímavé měření pro vakcinu Trivivac.
 http://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm

• Citovat
  • Upravit
17221
6.2.14 13:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.3.14 14:49

Dobrý den… Já jsem momentálně před rozhodnutím, jestli nechat dceru očkovat proti neštovicím nebo ne a docela se v tom motám. Syn (5 let) očkování dostal, s tím, že jsem si ale myslela, že je chráněn doživotně, že to je jako by nemoc prodělal a toho jsem ho chtěla ušetřit. Ale nyní jsem se dozvěděla u lékařky, že vakcína chrání dítě do 15 let věku a poté už ne. Za 15 let nikdo neví, jestli se bude přeočkovávat nebo ne… A tak si říkám, jestli jim tím spíše nekomplikuji život, protože prodělat neštovice jako dítě nebo jako dospělý je velký rozdíl, děti je obecně snášejí lépe.. Navíc riziko, kdy žena onemocní těhotná… Dceru budu teď chránit a ona to pak dostane v dospělosti, nedej bože v těhotenství? Co si o tom myslíte vy? Přece když jí ta vakcína ochrání jen na 15 let, co pak??? Jinak syn vedlejší příznaky neměl, proběhlo to všechno v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.3.14 21:15

@Jity22
Rozhodně bych neočkovala.
Nikdy nevíš, jak na tom bude v dospělosti, jestli bude chodit co 5 let na přeočkování, jestli třeba nebude mít nějakou nemoc, kvůli které se nebude moci očkovat…
Měli jsme teď neštovice doma, malá a partner - fakt mega rozdíl v průběhu, já je taky prodělala až v dospělosti, a vůůůbec není o co stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
22.6.15 16:15

Teď jsem četla, že se priorix tetra očkuje už po 6 týdnech ( od první dávky ) 8o, jako jsem očkovací, ale tohle je fakt masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
22.6.15 17:38

@myskalucka Naše doktorka očkuje druhou dávku nejdřív po půl roce, i tak se mi to zdá brzy, ještě že většinou u druhé dávky už nejsou takové NÚ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
22.6.15 17:51

@Leniczka23 : naše dr právě taky, dcera ji má 11 měsíců od sebe. Ale jedna známá má 18 měsíční holčičku a ta už má obě dávky priorixu 8o, jsem si nejdřív myslela, že si vymyslí a pak jsem se docetla, že se fakt očkuje už po 6 týdnech. Budu ted nechávat očkovat syna a dřív jak po 6 měsících druhou nedostane ( spíš to vidím až na příští jaro )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek